Eenvoudige DIY; Kleine glazen flesjes

Zoals jullie misschien in mijn Groningen shoplog al hebben gezien, heb ik twee kleine glazen flesjes gekocht bij de Fantasy Shop! Hoewel ze zonder inhoud erg mooi zijn, is het toch leuker om er iets mee te doen! Ik ging aan de slag om de flesjes nóg schattiger te maken waardoor je ze bijvoorbeeld kan dragen als armbandje of kettinkje.

Na wat research online op ondere Etsy (bedankt voor de tip Karlijn!) had ik genoeg inspiratie opgedaan om aan de slag te gaan met de kleine glazen flesjes. Ik besloot om twee varianten te maken, een kleurig snoepjes flesje en een romantisch liefdes flesje.

Benodigdheden voor deze kleine glazen flesjes DIY:

  • Twee kleine glazen flesjes
  • Gekleurde sprinkles (ook wel bekend als discodip)
  • Klein stukje papier
  • Klein stukje washi tape of plakband
  • Rood papier
  • Schaar
  • Lijm
  • Klein stukje touw
  • Naald
  • Tang

Eenvoudige DIY; Kleine glazen flesjesLaten we de beginnen met het meest eenvoudige flesje! Met een klein stukje papier maak je een trechtertje, die je vastmaakt met een stukje washi tape of plakband. Deze zet je in het flesje, zodat het makkelijk is om de sprinkles in het flesje te krijgen.

Eenvoudige DIY; Kleine glazen flesjesEenvoudige DIY; Kleine glazen flesjesDoe de sprinkles in het flesje en doe het kleine stukje kurk in het flesje. Vervolgens kan je het flesje aan een armbandje of kettinkje vastmaken of een mooi plekje geven in huis.

Eenvoudige DIY; Kleine glazen flesjesHet romantische liefdes flesje kost iets meer tijd, maar is ook nog steeds erg eenvoudig. Pak een stukje rood papier en vouw deze dubbel. Knip een klein hartje uit het papier. Omdat je het papier dubbel gevouwen hebt, heb je nu twee identieke rode hartjes! Let goed op dat het hartje nog door de opening van het flesje past. Leg de hartjes naast elkaar en doe op allebei een klein beetje lijm. Leg het kleine stukje touw op één van de hartjes en leg vervolgens het andere hartje daarboven op. Als het goed is, heb je nu een mooi rood papieren hartje aan een stukje touw!

Eenvoudige DIY; Kleine glazen flesjesEenvoudige DIY; Kleine glazen flesjesEenvoudige DIY; Kleine glazen flesjesMaak het uiteinde van het touw vast aan een naald en duw de naald door de onderkant van het stukje kurk, net zolang totdat deze er aan de bovenkant uitkomt. Als het een beetje lastig gaat, kan je een tangetje gebruiken voor wat extra kracht. Doe het kleine stukje kurk in het flesje en trek het touw net zolang omhoog totdat het hartje een mooie positie bereikt. Vervolgens kan je het touwtje aan de bovenkant afknippen of laten zitten, dat is helemaal afhankelijk van wat je ermee wilt doen. Bij dit flesje heb ik ervoor gekozen om een extra touwtje om het flesje te doen, zodat je hem als armbandje kan dragen!

Eenvoudige DIY; Kleine glazen flesjes

Hebben jullie wel eens kleine glazen flesjes opgeleukt?