Een lijstje met geluksmomentjes

De één schrijft dagelijks voor het slapen gaan drie geluksmomentjes op terwijl de ander er totaal niet bewust mee bezig is. Wat is wijsheid? Uit ieder onderzoek komen weer nieuwe resultaten. Volgens de ene onderzoeker moeten we elke dag één geluksmomentje opschrijven om het gevoel van geluk te ervaren, terwijl de ander zegt dat je minstens drie van dit soort geluksmomentjes moet opschrijven. Drie geluksmomentjes per dag, dat is nogal wat!

Soms wel, soms niet

Bij mij komt het opschrijven van geluksmomentjes in vlagen. Als ik in een ietwat sombere periode zit en de geluksmomentjes niet meer lijk te zien, helpt het om ze op te schrijven. Daardoor vind je dat stukje bewustzijn weer terug. In periodes waarin het beter gaat heb ik het eigenlijk niet nodig, hoewel het ook op die momenten waardevol kan zijn om geluksmomentjes wél op te schrijven; leuk om terug te lezen als het eventjes iets minder gaat.

Een lijstje met geluksmomentjes

Geluksmomentjes van de afgelopen paar weken

Fijne gesprekken met adviseurs die je willen helpen en je alles uitleggen, óók als je een hele domme vraag stelt De slappe lach hebben met het vriendje Na vier jaar eindelijk weer een nieuwe (echt nieuwe) iPhone hebben ‘Goed’ nieuws krijgen, terwijl je je eigenlijk in had gesteld op slecht nieuws Een fluffy badjas die net uit de droger komt Concreet antwoord krijgen op een vraag Ingeloot worden voor ons droomhuis Super lieve ouders met een geweldige verrassing Iedere dag een aflevering Gilmore Girls kijken Samen hardlopen Hamster Spekkie die na het verschonen van haar kooitje weer even alles moet ontdekken en hyperactief rondjes rent Als blijkt dat een eerder geschreven artikel daadwerkelijk mensen helpt Een overload aan vrije dagen, met nog twee maanden om ze op te nemen Gevraagd worden voor leuke projecten Video’s van vroeger terugkijken Meer groen in huis!

Wat is jouw fijnste geluksmomentje van de afgelopen paar weken?