Een knus huisje dankzij de juiste raamdecoratie

Verhuizen naar een nieuw huis is geen rocket science; maar om er vervolgens een knus huisje en een echt thuis van maken, is een ander verhaal. Al voordat ik de sleutel kreeg wist ik dat er drie zaken waren waar ik aandacht aan wilde besteden. Zo wilde ik de houten vloer laten behandelen en alle wanden en plafonds sauzen. Dat is nu eenmaal makkelijker om te doen als het huis nog leeg is en doe je minder snel op het moment dat het huis vol staat met meubels. Het derde waar ik graag aandacht aan wilde besteden en iets wat in mijn optiek heel erg belangrijk is, was de raamdecoratie.

Een knus en veilig gevoel

In een nieuw huis voel je je namelijk niet van de ene op de andere dag veilig, en thuis. Zeker niet als je na een vrij lange periode weer alleen woont. In mijn gedachten zou de juiste raamdecoratie enorm bijdragen aan dat veilige gevoel, en dat is ook uiteindelijk het geval geweest. Overdag vind ik het fijn om te zien wat er rondom mijn huis gebeurt, maar ’s avonds wil ik mij graag kunnen afsluiten van de buitenwereld en in mijn coconnetje kunnen kruipen, zonder dat iedereen bij mij naar binnen kijkt.

Praktisch wensen gecombineerd met online inspiratie

Mede doordat ik de afgelopen jaren een aantal keer ben verhuisd, wist ik vanaf het begin al vrij goed wat ik wilde. Zo ben ik erachter gekomen dat het heel erg vervelend is als in de zomer de zon ’s avonds op je televisie schijnt, en dat diezelfde zon je slaapritme behoorlijk kan verstoren op het moment dat je je slaapkamer niet kan verduisteren. Op basis van mijn praktische wensen heb ik online bekeken wat de mogelijkheden waren en heb ik aardig wat woonkamer, slaapkamer en keuken inspiratie opgedaan, om zo tot de beste keuzes te komen wat betreft de raamdecoratie in huis.

De raamdecoratie in mijn huis

Woonkamer en keuken

Met een benedenwoning waarbij de woonkamer aan de straatkant is gelegen, vind ik het extra belangrijk om deze ‘af te kunnen sluiten’, zodat niet iedereen die langs loopt klakkeloos naar binnen kan kijken. Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor shutters, mede dankzij de romantische uitstraling, en kom daardoor meestal uit op jaloezieën omdat deze in aanschaf iets praktischer en betaalbaarder zijn, maar qua uitstraling heel erg in de buurt komen van shutters. Dankzij de jaloezieën kan ik overdag naar buiten kijken, maar kan ik deze ’s avonds dichtdoen waardoor ik mijn privacy en knusse gevoel heb. Dezelfde jaloezieën wilde ik in de keuken, die grenst aan de achtertuin. Doordat de ruimte daar iets beperkter is ben ik gegaan voor een minder grote jaloezie, maar is het idee verder hetzelfde. 

Slaapkamer

In de slaapkamer vind ik het heel erg belangrijk dat ik de ruimte kan verduisteren. Niets is zo vervelend als wakker worden in het weekend als de zon opkomt, terwijl je nog wilt slapen; of niet in slaap kunnen vallen omdat het nog licht is buiten. Daarom ben ik in de slaapkamer gegaan voor een combinatie van een verduisterend vouwgordijn met inbetween gordijnen. Overdag is het vouwgordijn helemaal, of voor de helft geopend en zijn de inbetweens gesloten. Deze laten dan nog steeds het nodige daglicht door. ’s Avonds kan ik het vouwgordijn sluiten, waardoor de kamer volledig verduisterd is. 

Gelukkig was het mogelijk om de raamdecoratie geplaatst te hebben voor de verhuizing, waardoor ik vanaf dag één al een fijn en huiselijk gevoel heb gehad. Het is precies geworden zoals ik voor ogen had en ik ben heel blij dat het mogelijk was om mijn praktische wensen te combineren met een warme uitstraling! :)

Wat voor soort raamdecoratie heb jij in huis?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

  • Geertje

    Lauriette..leuk je huisje zo te zien..ziet er super gezellig uit.. plek waar jij je veilig en thuis voelt..super belangrijk

    Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
  • Interesse in een samenwerking?