Een dagje naar de molens van Kinderdijk

Kinderdijk. Dat is die plek met al die molens ergens in de buurt van Amsterdam toch? Mooi niet dus! Ja, het is wel die plek met die molens, maar gelegen in onze mooie Rotterdamse achtertuin, op slechts een halfuurtje rijden. Mijn vriend en ik wilden weer eens een dagje de toerist in eigen land uithangen en toen we erachter kwamen dat de molens van Kinderdijk zo dichtbij waren, zaten we bij wijze van spreken al in de auto.

Een dagje naar de molens van KinderdijkEen dagje naar de molens van KinderdijkEen dagje naar de molens van Kinderdijk

Waarom Kinderdijk een bezoekje waard is

Kinderdijk is bekend door zijn molens, die sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Van de twintig gebouwde molens zijn er op dit moment nog negentien. In de zomer wordt Kinderdijk druk bezocht door vele toeristen. Zelfs tijdens ons bezoek, eind december, was het er gezellig druk. Molens zijn voor ons Nederlanders niet vreemd, maar zoveel molens op één plek zie je niet elke dag.

Bij aankomst moesten we vijf euro betalen voor de parkeerplaats. Als je een klein stukje doorrijd naar het informatiecentrum of gewoon langs de weg parkeert is het gratis. Handig om te weten als je een budget dagje weg wilt! Een bezoek aan Kinderdijk hoeft in principe niks te kosten, je kan namelijk gewoon gratis over de Molenkade langs de molens wandelen. Van de negentien molens zijn er twee museummolens, de Nederwaard en de Blokweer. Als je deze van binnen wilt bezichtigen kost een ticket €7,50 per persoon, waarmee je dan automatisch een bijdrage levert aan het onderhoud van de molens. Omdat ik nog nooit de binnenkant van een molen had gezien besloten we een kijkje te nemen, toch leuk om eens gezien te hebben!

Een dagje naar de molens van KinderdijkEen dagje naar de molens van KinderdijkEen dagje naar de molens van KinderdijkNa onze wandeling over de Molenkade wandelden we weer terug richting het bezoekerscentrum. Met onze tickets hadden we namelijk niet alleen toegang tot de twee museummolens, maar mochten we ook nog een korte film van 12 minuten bekijken over het molengebied. Gek dat we zo dicht bij huis zo’n mooi natuurgebied hebben en dat we het al die tijd niet hebben geweten! Op de dag van ons bezoek was het een klein beetje winderig. Misschien dat we op een warme lentedag nog eens een bezoekje brengen aan Kinderdijk voor een fijne wandeling door de natuur!

Een dagje naar de molens van KinderdijkEen dagje naar de molens van Kinderdijk

Ben jij wel eens in Kinderdijk geweest?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Dina

  Wat schattig zeg, al die molens op een rijtje! Wat leuk dat jullie dit soort dingen doen samen.

  Reageer...
 • Marjoleine

  Wat een leuk dagje uit! En zo dichtbij ook!

  Reageer...
 • Anna

  Tof! Ik kende het nog helemaal niet, moet ik eerlijk zeggen. Maar ziet eruit als een fijn plekje. Lekker Hollands, klompen en molens. :)

  Reageer...
 • Cindy

  Ik ben er nog nooit geweest, maar het staat wel op mijn “Things to see in eigen land” lijstje! Want eigenlijk hoort Kinderdijk er gewoon bij. Ziet er superschattig uit

  Reageer...
 • anneleen

  Lijkt me een heel rustgevend plekje, zalig! :)

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?