Dyson Fluffy; De stofzuiger zonder snoer!

Zal ik maar gelijk even met de deur in huis vallen? Omdat schoonmaken niet mijn grootste hobby is hebben we twee keer in de maand wat hulp in huis zodat alles weer schoon en op orde is. Waarom ik een review schrijf over een stofzuiger terwijl ik de laatste keer dat ik zelf het huis heb gestofzuigd niet meer kan herinneren? Simpel! Stofzuigen heb ik altijd al een vervelende taak gevonden, zeker als je je hele huis wilt doen. Je moet in elke kamer op zoek naar een nieuw stopcontact, zo’n stofzuiger komt om de haverklap vast te zitten achter een kastje of de bank en het kost gewoon veel tijd die ik liever aan leuke dingen besteed. Maar wat als een stofzuiger geen snoer heeft en een stuk eenvoudiger in gebruik is? Misschien dat ik met de Dyson Fluffy zelf wel weer het huis ga stofzuigen!

De Dyson Fluffy stofzuiger

Toen ik de Dyson Fluffy voor het eerst zag was ik gelijk enthousiast. Eindelijk een makkelijke stofzuiger die zich richt op mensen die eigenlijk geen tijd willen besteden aan schoonmaken. Het handigste aan de stofzuiger is dat hij geen snoer heeft. Hierdoor is de drempel om ‘even’ de stofzuiger te pakken een stuk lager en het zorgt er ook voor dat je een stuk flexibeler bent. Zo kan je snel even de auto schoonmaken, wat aarde opzuigen als je een plantje hebt laten vallen of even de vloer stofzuigen als je een paar gaten in de muur hebt geboord. “Dat kan je ook allemaal met een kruimeldief” hoor ik je denken.

Dat klopt! Maar dat is een tweede pluspunt van de Dyson Fluffy. Het is namelijk een stofzuiger en kruimeldief in één. Je krijgt er een zogenaamde vloerzuigmond, combinatie-accessoire met zachte haren en een kierenzuigmond bij! Zo kan je zelf bepalen waar je de stofzuiger voor wilt gebruiken. Je kan het hele huis stofzuigen met de vloerzuigmond, maar ook de kleine hoekjes en kiertjes schoonmaken met de bijgeleverde accessoires. Ook zit er een handig ophangsysteem bij, waar je de bijgeleverde accessoires in kan klikken en je de stofzuiger in kan opladen. Helaas hebben we nog geen praktisch plekje in huis kunnen vinden, waar de stofzuiger uit het zicht hangt én er een stopcontact is.

Dyson Fluffy; De stofzuiger zonder snoer!
Dyson Fluffy; De stofzuiger zonder snoer!

De stofzuiger wordt aangedreven door een digitale V6 motor. Deze draait 110.000 keer per minuut, waardoor de stofzuiger enorm krachtig is! De vijftien cyclonen zorgen voor een optimale luchtstroom, waardoor ook het kleine stof opgezogen wordt. De meeste stofzuigers hebben een aan en uit knop, waardoor je vaak nodeloos veel energie verbruikt. De Dyson Fluffy heeft een gevoelige trigger waardoor hij alleen aangaat als het nodig is, erg handig! De stofzuiger is speciaal ontwikkeld voor harde vloeren. De fluffy borstel, die overigens écht fluffy is, werkt perfect voor stof, maar ook voor grotere objecten zoals chips, pinda’s etc. Dat is natuurlijk iets wat ik wilde zien met mijn eigen ogen!

Zoals in bovenstaande video te zien is slaagt de Dyson Fluffy dubbel en dwars voor de test! Van links naar rechts, goji bessen, hamkaas chips en protein powder. Alles is netjes in het reservoir terecht gekomen en de vloer is weer helemaal schoon! Enige nadeel is dat de chips ervoor gezorgd hebben dat het reservoir erg vies is geworden. Maar dat heb je met alle stofzuigers die gebruik maken van een reservoir. Gelukkig is het reservoir makkelijk los te koppelen van de stofzuiger en kan deze vervolgens gereinigd worden.

Hoewel ik niet verwacht dat ik vanaf nu vol enthousiasme het hele huis ga stofzuigen, zorgt de Dyson Fluffy er wel voor dat het niet meer zo’n vervelend klusje is. Ook hebben we nu gelijk een kruimeldief in huis, wat sowieso erg handig is. Voor iedereen die geen grote fan is van stofzuigen maar wel van gemak, is het zeker een aanrader!

Wat voor een stofzuiger hebben jullie? Zouden jullie de Dyson Fluffy kopen?

Disclaimer

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Manon

  Hij lijkt me enorm handig, jammer van dat prijskaartje helaas!

  Reageer...
 • Nicetobeout

  Oh ik wil zo’n Dyson. Ik haat een te kort snoer aan de stofzuiger. Uberhaupt een snoer. Ik word er agressief van dat dat snoer altijd in de weg zit.

  Reageer...
 • Dina

  De naam alleen al is eigenlijk gewoon al schattig toch? Fluffy.. Wat een lieflijk naampje.

  Reageer...
 • debby

  Ik hou van dyson. Ik heb er zelf twee in huis één boven en één beneden. Deze lijkt mij ook wel wat, gewoon voor de snelle pak.

  Reageer...
 • Femke Lijsten

  Wij hebben een super handig systeem thuis, zit door heel het huis maar dit lijkt me toch ook wel een handig ding!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?