Drie tips voor als je je website wilt verhuizen

Zo, daar ben ik weer! Het is de afgelopen week een beetje rustig geweest op mijn website en social media aangezien ik in een opwelling had besloten om mijn website te gaan verhuizen. Omdat de verhuizing niet helemaal ging zoals ik had verwacht was ik een klein beetje gefrustreerd en besloot ik om het allemaal even te laten rusten. Maar hoera! Precies een week later werkt alles weer zoals het moet werken.

Waarom ik mijn website wilde verhuizen

Omdat ik bij mijn vorige hosting relatief weinig schijfruimte en bandbreedte tot mijn beschikking had, werden mijn foto’s vanuit Dropbox ingeladen. Daarmee geef je eigenlijk je halve website uit handen. Vorige maand had Dropbox weer een storing en waren er nergens foto’s te bekennen, heel erg vervelend. Vorige week donderdag gebeurde dat weer en besloot ik vrij impulsief om mijn website te verhuizen naar een partij waar ik meer schijfruimte en bandbreedte tot mijn beschikking zou hebben!

drie tips voor als je je website wilt verhuizen

Drie tips voor als je je website wilt verhuizen

 • Maak een backup
  Backup. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Maak een backup! Doe dat eerst. Daarna de rest. Maak een backup van je bestanden én van je database. Zeg ik nu wel mooi, maar dat komt alleen maar doordat ik een halve hartverzakking kreeg toen het bij mij even mis leek te gaan. Ik had netjes mijn verhuizing doorgegeven en had bedacht daarna overal een backup van te maken en alles over te zetten. Toevallig, net na het invoeren van de verhuiscodes klapte alles eruit. Website? Weg. Toegang tot bestanden? Nee. Paniek. Alles weg! Bleek dat mijn ip adres toevallig even geblokkeerd was. Wat een timing! Maar wel een wijze les! ;)
 • Zorg voor een goede voorbereiding
  Voorbereiding. Het allerbelangrijkste. Ik dacht dat ik aan een uurtje research genoeg had. Uiteindelijk ging het ook allemaal wel redelijk, maar als ik het nogmaals zou moeten doen zou ik het anders doen. Het verhuizen van een .nl domein bleek direct te gebeuren, maar het verhuizen van een .com domein duurde vijf dagen. Werkdagen! Allemaal omdat er een administratieve ‘wachttijd’ was. Als ik dat had geweten had ik mijn planning daar op aangepast.
 • Verhuis je website niet op een vrijdagmiddag
  De meeste hostingbedrijven werken tijdens kantooruren en kunnen je helaas niet 24/7 helpen. Ik dacht dat het handig was om alles op een vrijdag te verhuizen. Mocht er dan iets mis gaan had ik heel het weekend nog om het op te lossen. Jammer genoeg was ik alleen even vergeten dat mijn oude hostingpartij én nieuwe hostingpartij ook gewoon weekend hebben. De positieve kant; Ik heb weer wat geleerd en Google en ik zijn beste maatjes!

Het was even een drama, maar het is gelukkig allemaal goed gekomen! Voor de mensen die er iets van gemerkt hebben; Excuses voor de dubbele mailtjes en de reacties die soms verdwenen! Vanaf nu werkt alles weer! ;)

Hebben jullie je website wel eens verhuisd?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Alyssa

  Toen ik van Blogger naar WordPress ging was het ook een heel gedoe. Maar achteraf was ik zoooo blij dat ik de stap had genomen! Nu nog steeds trouwen. Fijn dat alles nu in orde is.

  Reageer...
 • Lonneke

  Een keertje al weer lang geleden. Ik heb toen alles opnieuw geïnstalleerd en met een import alle posts ingelezen. Dat ging toen goed gelukkig.

  Reageer...
 • Fleur Sophia

  ik heb een paar maanden geleden mijn website verhuisd, en ik was ontzettend blij dat het daarna erop zat. Best een beetje gestress en gedoe, haha!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?