Drie tips om de lente in huis te halen

De dagen worden langer, de zon laat zich weer wat vaker zien en ik heb zelfs de eerste bloemetjes al gespot! Het is gedaan met de grauwe en regenachtige dagen. Hoewel ik groot liefhebber ben van de knusse winterse maanden, ben ik toch ook altijd wel weer blij als het lente is. Vorige week liep ik van het kantoor waar ik werk, naar de parkeerplaats. Op het bruggetje stond ik even stil om een foto te maken van de zon die schitterde op het water. Het was prachtig, maar vooral ook erg lang geleden dat ik dat had gezien. Nu de lente zich buiten weer laat zien, is het ook hoog tijd om de lente weer in huis te halen.

Lentekriebels

Als het ’s avonds nog licht is als ik thuis kom, krijg ik lentekriebels; de drang om het hele huis binnenstebuiten te keren, tijd voor nieuwe spulletjes en een frisse start! Weg met de warme dekentjes, kaarsen en winterse decoratie. Met deze drie tips haal jij de lente in huis!

Begin alvast met je moestuin

Voordat je het weet is het alweer tijd om je balkon lente-proof te maken, met natuurlijk: een moestuintje. Omdat het voor de meeste groente- en fruitsoorten nog wat vroeg is om deze buiten in het zonnetje te zetten, kun je binnen alvast een beginnetje maken met bijvoorbeeld de daglichtlamp van Bulbo. Dan hoef je straks alleen nog maar je balkon leuk in te richten en de groente- en fruitplanten naar buiten te verplaatsen.

Drie tips om de lente in huis te halen

Bloemen in huis

Als ik denk aan lente, dan denk ik aan bloemen. Krokusjes, hyacinten en lentebloesem, prachtig! Als je écht de focus wilt hebben op de schoonheid van een bloem, is de houten lijst van Serax ideaal voor in je interieur. Hiermee maak je een klein kunstwerkje door in de twee glazen buisjes een bloem te doen. Omdat ik houd van lichte kleuren, kocht ik een paarse lupine en witte roosjes. Minimalistisch, maar toch genoeg om dat lentegevoel in huis te halen!

Drie tips om de lente in huis te halen

Sierkussens voor op de bank

Als je op je bank veel kussens hebt liggen, is het leuk om je kussenhoezen per seizoen te verwisselen. Zo kun je een hele andere look-and-feel creëren, zonder dat het al teveel moeite (en geld) kost! Ga voor vrolijke en lichte kleuren die goed in je interieur passen.

Drie tips om de lente in huis te halen

Kyoto Kussen van FEST AmsterdamMonty Kussen van ZuiverDot Kussen van BePureHome

Heb jij de lente al in huis gehaald?Disclaimer

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • ∆ MARJOLEIN ?

  Dat lijstje… Wauw die is echt geweldig! Er staan ook zulke mooie bloemetjes in!?

  Ik begin ook weer die lente kriebels te krijgen: zin om alles open te zetten en een grote schoonmaak en opruimbeurt te doen door het huis. Vrolijke kussentjes heb ik toevallig pas gekocht, bij de Action haha! ❤

  Ook al stormt het momenteel gi-gan-tisch, van de week hebben we toch een paar prachtige lente dagen gehad! ?

  Liefs, Marjolein ?

  Reageer...
 • annouska

  Ja een moestuin moet ik ook echt aan beginnen, want anders komt er niks meer van. En die kussens, wauw te tof.

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?