Leuke DIY projecten met WC rolletjes

Laatst kwam ik ergens een artikel tegen (zo’n Amerikaans massa artikel met 1000 afbeeldingen en tips) en daar zag ik een slimme manier om kabeltjes te organiseren! Je pakt een schoenendoos, doet hier allemaal wc rolletjes in en vervolgens heb je allemaal vakjes waar je je kabeltjes in kan doen! Hartstikke handig! Maar dan heb je wel wc rolletjes nodig. Vanaf dat moment ben ik ze gaan bewaren. Maar nu ik er een stuk of twintig heb, ben ik eigenlijk wel benieuwd wat je nog meer allemaal kan doen met wc rolletjes! Ik ben op zoek gegaan en kwam veel inspirerende DIY’s tegen!

Er zijn zoveel dingen die je kan doen met wc rolletjes! Ik heb een selectie gemaakt van de vijf DIY’s die mij het meest aanspreken en waardevol lijken voor in huis!

Organiseren van kabeltjes

Voor elk apparaat heb je tegenwoordig wel een kabeltje. Nu is dat opzich niet zo erg maar het wordt snel zo’n kabelmassa wat in de knoop zit en je ook niet meer weet welke kabel waar voor is. De oplossing, wc rolletjes! Je kan lange kabels in een wc rolletje doen, zo blijft het allemaal goed bij elkaar, je kan vervolgens ook op het wc rolletje schrijven waar de kabel voor is. Of wat ik al eerder zei, een schoenendoos vol met wc rolletjes zodat je allemaal vakjes creëert voor al je kabels!

DIY met WC rolletjesDIY met WC rolletjes

Cadeaupapier

Bij mij worden rollen cadeaupapier altijd een zooitje, zeker als ze bijna op zijn. Als je een wc rolletje in de lengte doorknipt kan je hem zo om de rol cadeaupapier heen vouwen en blijft het papier mooi bij elkaar. Ook handig voor als je een stukje cadeaupapier overhoudt!

DIY met WC rolletjesDIY met WC rolletjes

Adventskalender

Dit vind ik zo’n leuk idee voor een bijzonder moment zoals een jubileum! Je kan naar een bepaald moment toewerken maar je kan ook vanaf een bepaald moment starten met een adventskalender! Het idee is dat je achter elk ‘vakje’ een verassing verstopt, dit kan een cadeautje zijn of een lief berichtje, wat jij wilt! Als je dan elke dag zo’n vakje open mag maken is dat zo leuk!

DIY met WC rolletjesDIY met WC rolletjes

Opbergers

Van wc rolletjes kan je natuurlijk ook eenvoudige opbergers maken zoals pennenbakjes of een krat met een autorekje! Ik denk dat ik binnenkort een uitgebreide pennenbakje ga maken waar ik al mijn stiften, potloden en andere dingetjes in kan opbergen! Zo hou je het mooi overzichtelijk!

DIY met WC rolletjesDIY met WC rolletjes

Mini Plantenbakjes

Dit vind ik zo leuk en ga ik zeker doen! Een tijd terug vertelde ik jullie over mijn mini kwekerij. Bij deze een kleine update; Finaal mislukt! Er zat binnen no-time schimmel en weet ik het wat allemaal op, dus groeien deed het niet echt. Misschien heb ik teveel water gegeven, ik weet het niet. Maar, nu heb ik een nieuw projectje en ben ik munt aan het stekken! Zo rond de Pasen had ik bij de Albert Heijn een kruidenbakje gekocht met citroenmelisse, Marokkaanse munt en normale munt. En die normale munt plant doet het bizar goed, dus het leek mij handig om een mini munt kwekerijtje te beginnen aangezien het ook vrij eenvoudig te stekken is! Ben benieuwd. Als de stekjes dan weer geplant mogen worden ga ik zeker deze schattige mini plantenbakjes maken!

DIY met WC rolletjesDIY met WC rolletjes

Wat vinden jullie van deze DIY’s? Hebben jullie zelf wel eens iets gemaakt met wc rolletjes?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Andrea

  Handig zeg voor je kabels. Bij mij zit alles altijd in de knoop haha. Vind die adventkalenders ook erg leuk!

  Reageer...
 • Denise

  Wauw zo ontzettend creatief heb ik nogn ooit gedacht! Wat leuk die Adventskalender en ontzettend handig dat rolletje voor je kabels. Tijd om te gaan knutselen!

  Reageer...
 • Marlissa

  Wat grappig zeg! Die voor inpakpapier is ook leuk en de rolletjes voor de snoertjes zijn ideaal.

  Reageer...
 • Katelin

  Ik wilde alleen even zeggen dat ik ‘Lauriëtte’ echt een vette en orginele naam vind!

  Liefs,
  Katelin

  Reageer...
 • Mirne

  Ik vind het organiseren van mijn kabels zo wel handig! Misschien toch maar eens lege rolletjes verzamelen.

  De adventkalender vind ik ook supercute!

  Reageer...
 • Janneke | Beautyroad

  Heel erg leuke inspiratie!

  Reageer...
 • Alisa

  Echt leuke dingen! Die adventskalender is mijn favoriet!

  Reageer...
 • Anouk

  Wat een leuke DIY!

  Reageer...
 • Kimberley

  Wat een leuke ideetjes!

  Reageer...
 • alexa

  wat een super leuke DIY, heel erg origineel!

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Stuk voor stuk super handig!

  Reageer...
 • Petra

  Hier een mama van een jongentje die gek is op auto. En er dus ook heel veel heeft. Die autokrat is leuk.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Lijkt me erg handig om in zo’n geval een autokrat te hebben! :D

   Reageer...
 • Kim

  Leuke tips! iedereen heeft wel lege wc rollen die we gewoon weggooien, erg leuk idee dit :)

  Reageer...
 • Maurits

  Ben die kabelopbergers al eens vaker tegen gekomen. Bedenk me alleen altijd te laat dat ik die rolletjes moet bewaren :S

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?