DIY; Maak zelf een foto- en kaartenhanger!

In het kamertje waar mijn bureau staat hing tot voor kort een verzameling van postcards aan de muur die ik heb gekregen via postcrossing. Hartstikke leuk om elke keer te zien, maar op mijn vrije dag had ik zin om te knutselen en daarom besloot ik dat het wel weer eens tijd was voor iets nieuws aan de muur! Op Pinterest kwam ik de nodige inspiratie tegen met allemaal ideeën voor moodboards, kaarten en foto’s.

Al snel kwam ik op het idee om een hanger te maken waar ik op een leuke manier mijn kaarten en foto’s aan op kan hangen. Achteraf gezien blijkt het ook nog eens erg eenvoudig te zijn. In een paar uurtjes heb je er eentje hangen! ;)

Foto- en kaartenhanger; De benodigdheden!

 • Houten stokje
 • Spuitverf (optioneel)
 • Afdekfolie (optioneel)
 • Touw
 • Kleine knijpertjes
 • Lijmpistool
 • Mooie kaarten en foto’s!

Ga een stuk wandelen of fietsen en ga op zoek naar een houten stokje. Zelfs in het centrum van Rotterdam heb ik er een aantal kunnen vinden. Als je een mooi exemplaar hebt gevonden heb je de keus of je de hanger wilt maken met het houten stokje zoals je hem hebt gevonden of dat je hem wilt verven! Op de stokjes die ik gevonden had zat aardig wat mos en dat vond ik niet zo mooi voor aan de muur. Daarom kocht ik bij de Hema een bus spuitverf en besloot ik het stokje wit te maken.

DIY; Maak zelf een foto- en kaartenhanger!Als je het stokje wilt verven is het handig om de buitenste laag te verwijderen en het stokje vervolgens te schuren. Doe dit voorzichtig! Mijn eerste stokje brak doormidden omdat ik iets te fanatiek was. Met gebrek aan afdekfolie gebruikte ik een poncho om het balkon te beschermen tegen de verf. Zet iets zwaars op de uiteinden, zo voorkom je dat de folie in aanraking komt met het stokje. Zet het stokje rechtop en geef hem de gewenste kleur door op zo’n 30 centimeter de verf op het stokje te spuiten. Draai het stokje rond totdat hij helemaal egaal is. Zet hem vervolgens ergens tegenaan zodat het stokje kan drogen.

DIY; Maak zelf een foto- en kaartenhanger!DIY; Maak zelf een foto- en kaartenhanger!DIY; Maak zelf een foto- en kaartenhanger!DIY; Maak zelf een foto- en kaartenhanger!Als het stokje droog is kan je aan de slag met het tweede deel! Pak een lang stuk touw en maak deze aan de zijkanten van het stokje met een dubbel knoopje vast zodat je hem op kan hangen. Wikkel vervolgens aan beide zijkanten nog wat touw om het stokje heen, om het wat te camoufleren en op te leuken! Omdat het wat lastig was om de knoopjes mooi weg te werken heb ik een lijmpistool gebruikt om alles goed vast te maken.

DIY; Maak zelf een foto- en kaartenhanger!DIY; Maak zelf een foto- en kaartenhanger!Knip de touwtjes waar je de kaarten aan gaat hangen op de gewenste lengte. Doe op de achterkant van de knijpertjes een klein beetje lijm en bevestig vervolgens de touwtjes hieraan. Vervolgens bevestig je de touwtjes op dezelfde manier aan het stokje. Bepaal voor jezelf wat de voor- en achterkant zal worden. Bevestig de touwtjes aan de achterkant, zodat je de lijm niet ziet zodra de hanger aan de muur hangt.

DIY; Maak zelf een foto- en kaartenhanger!DIY; Maak zelf een foto- en kaartenhanger!DIY; Maak zelf een foto- en kaartenhanger!Vervolgens is het tijd voor het allerleukste gedeelte! Het inrichten van de foto- en kaartenhanger! Kies je mooiste foto’s en kaarten uit en geef ze een mooi plekje. Je kan het geheel nog opleuken met kleine details zoals een nepbloemetje of bijvoorbeeld nog kaarten rondom de kaartenhanger die je op de muur plakt met washi tape! :)

DIY; Maak zelf een foto- en kaartenhanger!

Gaan jullie deze leuke foto- en kaartenhanger maken?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • monique

  Wauw, hij is echt onwijs mooi!

  Reageer...
 • Alyssa

  Wat is ‘ie leuk geworden! Heel tof :-)

  Reageer...
 • Renske

  Wat een leuke en originele DIY! Deze ga ik zeker onthouden!

  Reageer...
 • Rianne

  Wat een leuk idee!! En niet eens zo moeilijk te maken :)

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Leuk gedaan, het staat echt leuk!

  Reageer...
 • Simone

  Heel erg tof!

  Reageer...
 • Renate

  Heel leuk. Ik heb ook zoiets gemaakt. De kaarten heb ik dan vervangen voor bloemetjes. Deze kan je dan ondersteboven hangen om te laten drogen.

  Reageer...
 • Deborah

  Wat een leuke hanger. Niet moeilijk en een mooi resultaat.
  wat ben je lekker crea bea :)

  Reageer...
 • Miranda

  Ziet er super leuk uit en volgens mij ook niet heel lastig om te maken. Ik ga dit onthouden voor als ik volgend jaar ons huisje ga inrichten.

  Reageer...
 • nina ||happy acorn

  Superleuk!

  Reageer...
 • Elisa van Kostelijkleven

  Wat een leuk idee, al zal ik het niet zo snel maken. Past niet echt in ons huis ;)

  Reageer...
 • Stephanie

  Ziet er super leuk uit! En best nog wel gemakkelijk te maken! :-)

  Reageer...
 • Liese

  Ooh, ziet er zo ontzettend leuk uit! Ik heb jammergenoeg nergens meer plek aan mijn muren omdat ik zo enthousiast veel posters en boekenplanken heb op gehangen :)

  Reageer...
 • Merel

  Oh wat super leuk! Ziet er echt gezellig uit :-)

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?