Georganiseerde Kruidenpotjes

Laatst vertelde ik jullie in mijn artikel over Brabantia voorraadbussen dat ik een beetje kriebelig word als ik de keukenla met kruiden zie. Al die verschillende merken, verschillende formaten van potjes, wat een chaos. Ik vertelde jullie dat als het aan mij lag, ik twintig dezelfde kruidenpotjes wilde kopen om de kruidenla iets overzichtelijker te maken. Tsja en als je dat zo graag wilt, waarom zou je dat dan niet gewoon doen? ;)

DIY Georganiseerde KruidenpotjesDIY Georganiseerde KruidenpotjesIk was al een tijdje op zoek naar geschikte kruidenpotjes maar kon helaas niks vinden. Totdat ik opeens bedacht dat ik vergeten was om langs de Dille & Kamille te gaan. Natuurlijk hebben die kruidenpotjes! Vier verschillende varianten zelfs! Ik koos voor de langwerpige kruidenpotjes met een schroefdop. Het potje heeft een klein roostertje zodat de hoeveelheid kruiden die uit het potje komt een beetje verdeeld wordt.

DIY Georganiseerde KruidenpotjesDIY Georganiseerde KruidenpotjesDe kruiden heb ik met behulp van een klein trechtertje in de potjes gekregen. Het lijkt op het eerste gezicht een makkelijk klusje, maar het duurt langer dan je denkt. Nadat je de kruiden in het trechtertje doet is het bij veel kruiden nog een hels karwei om het vervolgens weer uit het trechtertje te krijgen. Vergeet ook niet om na elk kruidenpotje even het trechtertje schoon te maken anders krijg je allemaal verschillende smaakjes door elkaar heen. Als je eenmaal de kruiden van de originele kruidenpotjes in de nieuwe kruidenpotjes hebt gekregen ben je er nog niet.

DIY Georganiseerde KruidenpotjesDIY Georganiseerde KruidenpotjesJe kan de kruiden er wel in doen, maar vervolgens heb je geen idee welke naam bij het potje hoort! We gaan labelen, met de Dymo lettertang! Sinds ik die in huis heb label ik echt alles haha. Maak een label met daarop de naam en plak deze vervolgens op het kruidenpotje. Super eenvoudig! Ik ben begonnen met vijf kruidenpotjes, maar ik ga snel de overige 15-20 kopen! Hoera voor een georganiseerde keukenlade!

Hoe heb jij je kruiden georganiseerd?