Georganiseerde Kruidenpotjes

Laatst vertelde ik jullie in mijn artikel over Brabantia voorraadbussen dat ik een beetje kriebelig word als ik de keukenla met kruiden zie. Al die verschillende merken, verschillende formaten van potjes, wat een chaos. Ik vertelde jullie dat als het aan mij lag, ik twintig dezelfde kruidenpotjes wilde kopen om de kruidenla iets overzichtelijker te maken. Tsja en als je dat zo graag wilt, waarom zou je dat dan niet gewoon doen? ;)

DIY Georganiseerde KruidenpotjesDIY Georganiseerde KruidenpotjesIk was al een tijdje op zoek naar geschikte kruidenpotjes maar kon helaas niks vinden. Totdat ik opeens bedacht dat ik vergeten was om langs de Dille & Kamille te gaan. Natuurlijk hebben die kruidenpotjes! Vier verschillende varianten zelfs! Ik koos voor de langwerpige kruidenpotjes met een schroefdop. Het potje heeft een klein roostertje zodat de hoeveelheid kruiden die uit het potje komt een beetje verdeeld wordt.

DIY Georganiseerde KruidenpotjesDIY Georganiseerde KruidenpotjesDe kruiden heb ik met behulp van een klein trechtertje in de potjes gekregen. Het lijkt op het eerste gezicht een makkelijk klusje, maar het duurt langer dan je denkt. Nadat je de kruiden in het trechtertje doet is het bij veel kruiden nog een hels karwei om het vervolgens weer uit het trechtertje te krijgen. Vergeet ook niet om na elk kruidenpotje even het trechtertje schoon te maken anders krijg je allemaal verschillende smaakjes door elkaar heen. Als je eenmaal de kruiden van de originele kruidenpotjes in de nieuwe kruidenpotjes hebt gekregen ben je er nog niet.

DIY Georganiseerde KruidenpotjesDIY Georganiseerde KruidenpotjesJe kan de kruiden er wel in doen, maar vervolgens heb je geen idee welke naam bij het potje hoort! We gaan labelen, met de Dymo lettertang! Sinds ik die in huis heb label ik echt alles haha. Maak een label met daarop de naam en plak deze vervolgens op het kruidenpotje. Super eenvoudig! Ik ben begonnen met vijf kruidenpotjes, maar ik ga snel de overige 15-20 kopen! Hoera voor een georganiseerde keukenlade!

Hoe heb jij je kruiden georganiseerd?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Elke

  Ohh wat handig! Staat ook super leuk in de keuken :)

  Reageer...
 • Anneleen

  Staat heel mooi en netjes! Leuk om te onthouden voor later ;) ik vind die dymo lettertjes er echt heel tof uit zien! ik heb even doorgeklikt naar je artikeltje daarover. Ik wil dit binnenkort ook graag gaan kopen denk ik :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Zeker doen! :) Heb is zo’n leuk ding om te hebben en hij is gelukkig niet zo duur! :)

   Reageer...
 • Tjitske Anna

  Super handig! Ik kan er ook heel erg slecht tegen, al die verschillende formaaten bakjes en potjes. Die Dymo lettertang lijkt me echt een leuk ding!

  Reageer...
 • zomersproetje

  Het staat erg opgeruimd!
  Nog handiger lijkt het mij om (als het kan qua ruimte) alles op een rijtje te zetten, naast elkaar, anders moet je alsnog zoeken in de la…
  Of te werken met kleurstickers/namen boven op de deksels zodat je van bovenaf snel het juiste potje kan vinden.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Zeker! Ik ben eigenlijk nog op zoek naar een leuk rekje om de potjes in te zetten voor aan de muur!

   Reageer...
 • Wendy

  De kruiden zitten bij mij gewoon in hun eigen, originele verpakking. Mijn bakspullen daar in tegen heb ik wel allemaal in dezelfde voorraad potten zitten. Dus suiker, cacaopoeder, bakpoeder, meel, etc.

  Reageer...
 • Kim

  Ziet er echt mooi uit zo in die potjes :)

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Het staat ook erg leuk!

  Reageer...
 • Rosie

  Wauw super mooi gedaan zo, lekker netjes en overzichtelijk! Zou ik ook moeten doen, ik heb er zo’n rommeltje van in mijn kruidenkastje.. Bleh haha!
  Liefs! XX

  Reageer...
 • CatieMcCartney

  Dit wil ik ook al heel lang doen! Dan heb ik eindelijk ook een plaats voor alle ‘losse kruiden’ van de markt! :)

  Reageer...
 • Charlie de Haan

  Leuke tips! Ik wil een aantal van die magneetblikjes van Ikea ophangen op de koelkast > http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/80102919/. Weet iemand of die daadwerkelijk blijven hangen op een koelkast?

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hi Charlie! Heb zelf geen ervaring, maar heb ze wel eens bij mensen op de koelkast zien hangen! ;)

   Reageer...
 • Priscilla

  Goed idee! Houden deze potjes ook de geur tegen? Bij de kruidenpotjes van IKEA ruikt helaas de hele lade alsnog naar curry e.d. :(

  Reageer...
 • Lauriëtte

  Hi Priscilla! Ja, de potjes houden ook de geur tegen! :)

  Reageer...
 • John

  Tip: !! om de kruiden door het trechtertje te krijgen gebruik ik altijd een grote houten sateprikker.

  Tip 2 voordat je de kruiden erin doet eerst wat rijst onderin doen (ivm vocht) zo heb je geen klonten zoals je gauw hebt bij kant en klare kruiden (zag speklap kruiden staan bij je)

  Reageer...
 • anoniem

  Dat ziet er geweldig uit! Ik ben zelf ook op zoek naar kruidenstrooiers, maar ik heb er een beetje moeite mee. Kan je deze strooiers ook voor groene kruiden, met wat grovere blaadjes (b.v. basilicum) gebruiken?

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Je kunt evt. het plastic rastertje weghalen, dan kun je de potjes ook gebruiken voor wat grovere kruiden.

   Reageer...
 • 50 dingen om in je eentje te doen (zonder internet) - Wish Flower

  […] Organiseer al je kruiden in mooie potjes […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?