DIY; Geometrisch schilderij

Mijn laatste experiment met acrylverf was geen succes. Maar toen ik een tijdje terug de schilderkunsten van Lisanne en Dina voorbij zag komen begon het toch weer een beetje te kriebelen. Geïnspireerd door de geometrische vormen in hun kunstwerkjes, had ik opeens helder voor ogen wat ik wilde maken. Ik had nooit verwacht dat ik dit zou zeggen, maar ik ben hartstikke tevreden met het resultaat van mijn geometrisch schilderij!

Zoals gewoonlijk ging ik weer naar de Flying Tiger voor verfspulletjes. Ik kocht een canvas van 30 bij 40 centimeter, een tube witte acrylverf en een grote kwast. De acrylverf in verschillende kleurtjes had ik nog van de vorige keer. Omdat ik een gedeelte van het canvas wilde afplakken voor de geometrische vormen had ik afplakband nodig. Helaas is de standaard afmeting van afplakband net iets te breed voor wat ik wilde doen en besloot ik aan de slag te gaan met een smallere washi tape variant.

DIY; Geometrisch schilderijOmdat ik een mooie basis wilde, heb ik het canvas dat eigenlijk al wit was, wit geschilderd met acrylverf. Toen dit eenmaal droog was ben ik met washi tape de geometrische vormen gaan markeren, waardoor het eigenlijk net een kleurplaat werd, die ik binnen de lijntjes moest inkleuren. Omdat ik hou van warme kleuren heb ik gekozen voor de kleuren rood en geel, waar ik vervolgens verschillende kleuren mee heb gemengd.

DIY; Geometrisch schilderijMijn eerste plan was om de vlakken te schilderen in verschillende kleuren, maar dat werd een beetje saai. Daarom heb ik de rode vlakken volledig rood geschilderd en in alle andere vlakken een klein kleurverloop gemaakt. Nadat alle vlakjes voorzien waren van een kleur, heb ik het schilderij laten drogen. Toen het eenmaal droog was heb ik de washi tape eraf gehaald. Helaas bleef (achteraf gezien) de washi tape niet overal even goed zitten, waardoor er op sommige plekken een klein beetje verf onder de tape is gekomen. Maar ondanks een paar kleine schoonheidsfoutjes, ben ik erg tevreden met het resultaat!

DIY; Geometrisch schilderij

Zouden jullie een geometrisch schilderij in huis willen hebben?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Jaimy en Laura

  Leuk gedaan! Ik heb een paar jaar geleden zoiets gemaakt met de kleuters uit mijn klas toen een collega een kindje had gekregen!

  Reageer...
 • Tineke

  Wat leuk gedaan! En wat is iedereen toch creatief, ik wou dat ik zelf ook het geduld had om zoiets te maken :)

  Reageer...
 • Anneleen

  Wauw ziet er prachtig uit! :) Dit wil ik ook heel graag een keertje gaan uitproberen! Je hebt heel mooie, warme kleuren uitgekozen! :) Kan je die schoonheidsfoutje niet wegwerken door er met een beetje witte verf over te gaan?

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel! Heb ik geprobeerd! :( Maar je blijft het er doorheen zien.

   Reageer...
 • Deborah

  Wat leuk gedaan en lekker crea bea!!

  Reageer...
 • Linda

  Gaaf! En slim ook om washi tape te gebruiken :-) die schoonheidsheidsfoutjes waren me niet eens opgevallen als je het niet gezegd had.

  Reageer...
 • Sabrina

  Oh wauw ik vind het echt heel mooi geworden zeg! En ook die kleurencombinatie bij elkaar <3

  Reageer...
 • Bente

  Hij is super goed gelukt! Leuk ook met dat kleurverloop! :)

  Reageer...
 • Rianne

  Oh gaaaaf! Dat is echt een leuk idee! Misschien zelf ook eens proberen :)

  Reageer...
 • Dina

  Ooooh Lauriëtte, wat is jouw schilderij mooi geworden! :D

  Reageer...
 • Kelly

  Leuk gedaan!

  Reageer...
 • Britt (Radianto)

  Ik wil jouw schilderij wel op mijn kamer hebben, haha! Die kleurverloop ziet er zo mooi uit, wauw! Ik ga maar eens naar de Flying Tiger moeten om het ook eens te proberen.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Super leuk om te horen! Ze hebben heel veel handige spulletjes en het is gelukkig niet zo duur, succes!

   Reageer...
 • Marleen

  Het ziet er echt heel creatief maar ook heel vrolijk uit! xx

  Reageer...
 • Ines

  Vind het echt heel erg mooi geworden :D

  Reageer...
 • Miranda

  Super knap gemaakt!

  Reageer...
 • elisa

  Oh heel mooi geworden

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?