Dit gaan we in ons nieuwe huis anders doen

Op het moment dat we ons inschreven voor het huurappartement waar we nu wonen, wisten we eigenlijk al dat het tijdelijk zou zijn. Na twee keer uitgeloot te zijn voor ons droomhuis, hoopten we alsnog ingeloot te worden voor de derde fase. Gelukkig gebeurde dat, maar duurt het nog even voordat we weer mogen verhuizen. Ongeacht de verdere toekomstplannen moesten we contractueel gezien minstens een jaar in het huurappartement wonen.

Dat is prima, maar…

We zijn de eerste bewoners van dit huurappartement, waardoor het bij oplevering nog helemaal leeg was. Afgezien van een nette keuken (met vaatwasser, halleluja) en een badkamer was er verder niks. De muren zijn netjes afgewerkt met bouwbehang; dat lijkt net stucwerk, dus daar hebben we niks aan gedaan. De vloer daarentegen was gewoon beton en er waren geen gordijnrails te bekennen, daar moesten we natuurlijk wel iets mee doen.

Hartstikke leuk natuurlijk zo’n nieuwbouw huurappartement. Maar we wilden natuurlijk geen bakken geld uitgeven aan iets waar we maar een jaar zouden gaan wonen. Daarom hebben we geprobeerd om alles zo low budget mogelijk te doen. Nu konden we nog het één en ander proberen. Straks met een nieuwbouw koophuis leg je niet ‘zomaar’ even een vloer in je hele huis. Dankzij onze low budget keuzes en experimenten hebben we veel geleerd! Sommige dingen zou ik namelijk niet snel voor een tweede keer doen.

Dit gaan we in ons nieuwe huis anders doen

De vloer

We hebben één van de goedkoopste vloeren uitgezocht, die toevallig op dat moment ook nog eens in de aanbieding was. Deze hebben we vervolgens laten leggen door een vloerenlegger van werkspot. En jawel, je raadt het al: de goedkoopste natuurlijk. Nou, daar hebben we van geleerd. De vloer piept en kraakt aan alle kanten. Niet zo gek natuurlijk als je voor het goedkoopste laminaat gaat. Dat doen we de volgende keer dus anders. Ook willen we de vloer de volgende keer laten leggen door iemand van het bedrijf waar de vloer vandaan komt. Toen de vloerenlegger langskwam om naar onze bolstaande vloer te komen kijken was het al snel: “Ja, dat krijg je nu eenmaal met goedkoop laminaat.” Ja, prima. Dat geloof ik ook allemaal wel, maar met een vloerenlegger van de leverancier zelf heb je die discussie in ieder geval niet.

De raambedekking

Ons appartement is dusdanig stuntelig qua indeling dat het praktisch onmogelijk is om overal gordijnen op te hangen. Met bijvoorbeeld een grote paal in de hoek moet je eigenlijk op zoek naar een gordijnrail met een s-bochtje. Of je moet heel handig zijn of het moet weer op maat gemaakt worden, wat vanzelfsprekend ook weer geld kost. Uiteindelijk hebben we redelijk goedkoop gordijnen op maat laten maken. In de slaapkamer en ‘logeerkamer’ hebben we witte gordijnen en in de woonkamer hebben we witte inbetweens op de plekken waar dat kon.

Dit gaan we in ons nieuwe huis anders doenNu het winter is maakt het niet zoveel uit, maar in de zomer heb ik de inbetweens vervloekt. Met een woonkamer op het noorden schijnt ’s avonds de zon recht op je televisie. In ons nieuwe huis zou ik sowieso eerst goed kijken naar de stand van de zon, voordat we ook maar iets doen. Voor de woonkamer zou ik nu eerder gaan voor verduisterende raambekleding gecombineerd met vitrage of inbetweens. Als de zon dan een keer fel je kamer in schijnt, heb je in ieder geval een mogelijkheid om te verduisteren. Toch fijn als je een film of serie wilt kijken!

De inhoud van de verhuisdozen

Het uitpakken van verhuisdozen an sich is al een hele klus; maar om de inhoud van die dozen ook weer netjes een plek te geven is misschien nog wel lastiger. Zeker als je weet dat je woonsituatie niet permanent is, maakt dat de ‘noodzaak’ van het opruimen alleen maar minder. Permanent is het nooit natuurlijk, maar voor één jaartje (het worden er uiteindelijk twee), is dat toch anders. In ons nieuwe huis ga ik alles écht opruimen. Niet meer alleen de dozen uitpakken en het in een lade gooien, maar ook daadwerkelijk alles een eigen plekje geven.

Wat zou jij anders doen in een volgend huisje?Disclaimer

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Saskia

  Oh een goedkope vloer, dat hadden wij dus ook. Iets wat we niet meer willen. Nu ligt er al een vloer in onze nieuwe woning en die is prima (tenminste, ziet er prima en niet budget uit) En het laatste ga ik volgende week ervaren, ik ben benieuwd!

  Reageer...
 • Jacqueline

  Goedkoop is soms inderdaad duurkoop.
  Wij wonen nu 13 jaar in dit huis en dit is ook het huis waar we oud kunnen worden. Maar we zijn dus nog steeds bezig met dingen die we eigenlijk anders hadden moeten aanpakken. Zoals de schrootjesplafonds… het waren er zoveel, dat we sommige eerst geverfd hebben ipv meteen vervangen. Nu gaan we kamer voor kamer langs om alsnog de plafonds te vervangen, inclusief isolatie en nieuwe elektra. Dat hadden we beter meteen kunnen doen, maar toen hadden we niet zoveel te besteden.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Als je weet dat je ergens langer gaat wonen is het ook helemaal niet zo erg om er wat langer mee te wachten. Kun je er straks alleen nog maar meer van genieten! Succes! :)

   Reageer...
 • Madam Elisa

  Het huis waar ik nu woon was al helemaal ingericht door manlief. Maar ik zou inderdaad ook niet bezuinigen op een vloer. Verder heeft hij alles wel goed aangepakt :)

  Reageer...
 • Renske

  Mijn vriend en ik zaten ook een tijdje gehuurd en hebben aan het appartement zelf destijds niet gedaan. Het was al behangen, de vloeren waren al gelegd en alles was al voorzien van gordijnen. Werkelijk de lelijkste ever, maar we wilden er maar tijdelijk zitten. Uiteindelijk heeft dat enórm veel irritaties richting ons appartement opgeleverd, haha. De meubels die we destijds hadden gekocht waren ook van de goedkoopste serie, omdat we niet wisten hoelang we er zaten én of het in een volgende woning zou passen. Bij een volgende woning – we zijn van ellende maar weer thuis gaan wonen, hahaha! – gaan we het dus allemaal anders aanpakken: mooie, goede vloeren, mooie gordijnen én de meubels stuk voor stuk uitzoeken. Het hoeft niet gelijk allemaal perfect, maar we willen wel graag dat we er nog lange tijd van kunnen genieten. :-) Plus dat we dan ook zelf meubels willen maken, zoals een eettafel en salontafel. Oh, en wat jij zegt: echt alles een plekje geven! ;-)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wat gaaf om zelf meubels te gaan maken! Hebben jullie inmiddels al een huisje op het oog?

   Reageer...
 • Iris

  Zo zonde van het geld inderdaad die vloer, ik wil later ook echt graag een goede vloer. Nog even flink sparen voor al die dingen haha. Wij zijn nu ook bezig met gordijnen, want we hebben nu niks verduisterend in de woonkamer en mensen kunnen ’s avonds zo naar binnen kijken (we hebben ook alleen witte doorschijnende gordijnen). Gelukkig wonen we niet op de begane grond, dus dat scheelt een hoop maar toch. Ook in de winter is het wel fijn, want het houdt toch wat warmte binnen in huis :) Verder zou ik nog genoeg dingen anders doen in dit huis, maar dit is een huurwoning. Dus dat is een plan voor later als we gaan kopen :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Het scheelt dat je niet op de begane grond woont he! ;) Wij wonen op de vijfde, anders hadden we ook wel iets andere gordijnen gekozen haha.

   Reageer...
 • annouska

  Oh, wat herken ik toch veel in jou blogje. Toen wij ons flatje eerder verkochten dan we dachten en we niet op tijd een geschikte koopwoning vonden, gingen wij ook tijdelijk huren. Het was geen nieuwbouw appartement, maar wel een appartement waar ook een aantal onmogelijke oplossingen in zaten. En we gingen na loop van tijd toch meer uitpakken en klusjes doen dan we van plan waren. En dat inpakken, dat wilde we snel snel doen toen we ineens gingen verhuizen naar ons nieuwe koopappartement. Maar wat hadden we onbewust toch veel uitgepakt :’).

  Succes straks met jullie nieuwe huis.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dank je! Het gaat nog eventjes duren hoor, nog minstens een jaar! ;)

   Reageer...
 • Ayla

  Poeh! In ons nieuwe huis ga ik mijn vriend dwíngen om alles uit te pakken. Na twee jaar staan er nu nog steeds ingepakte verhuisdozen in onze slaapkamer. (Ondanks dat hij wat erin zit dus al 2 jaar niet mist, mag ik het ook niet weggooien van hem…)
  Daarnaast dróóm ik van een goede keuken. Mijn afgelopen 4 keukens zijn allemaal zo klein en verrot geweest. De laatste jaren bestond mijn fornuis uit 2 elektrische plaatjes. Enough is enough! Tijd voor een fijne, grote keuken met een werkend fornuis :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha, gewoon die dozen weg! Misschien merkt hij het niet eens! :P

   Reageer...
 • Mascha

  Wat een heerlijke woonkamer! Als ik met mijn vriend ergens tijdelijk zou gaan wonen zou ik zeker kijken of het allemaal netjes is. Maar ook alleen het hoognodige vervangen.
  Wel ben ik iemand die graag alles op een plek heeft staan en niet in dozen ( kan ik echt kriebelig van worden). Dus dat zou im sowieso wel doen, die verdomde verhuisdozen opruimen.

  Maar helaas is dat voorlopig nog iets voor de toekomst…

  Reageer...
 • Raamdecoratie in ons nieuwe huis; oneindige keuze - Wish Flower

  […] gordijnen in de slaapkamers, inbetweens in de woonkamer en een rolgordijn in de keuken. Zoals ik eerder al eens vertelde, zijn er twee dingen waar ik behoorlijk zeker van ben als het om raamdecoratie in ons nieuwe huis […]

  Reageer...
 • Roomba

  Ziet er super leuk uit! We gaan binnenkort een dagje naar de meubelboulevard en eens kijken hoe we de woonkamer opnieuw kunnen inrichten. Heb er nu al zin in!

  Reageer...
 • Luvion

  Prachtig ingericht! We zijn zelf bezig met het opnieuw bepalen van inrichting/kleuren.

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?