De hoogte- en dieptepunten van 2015

De kerstdagen zijn weer voorbij en het nieuwe jaar is in zicht. Tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar, dat voorbij gevlogen is! Het was voor mij een stabiel jaar met een flink dieptepunt, maar gelukkig ook een aantal hoogtepunten. Het jaar 2014 sloot ik af met slechts één wens; 2015 moest een jaar woorden zonder gekke gebeurtenissen, het moest gewoon een ‘normaal’ jaar worden. Dat werd het niet helemaal, maar ik denk dat je toch behoorlijk blij mag zijn als je het jaar afsluit met één dieptepunt.

De hoogte- en dieptepunten van 2015

Dieptepunt: Gediagnostiseerd met diabetes type 1

Laten we maar gelijk beginnen met het dieptepunt, dan hebben we dat weer gehad. Na de wintersport, waarin ik een beetje grieperig was ging mijn gezondheid achteruit. Dit ging zo langzaam, dat ik het pas veel later, in april, doorhad. Op 22 april werd ik opgenomen in het ziekenhuis en werd ik gediagnostiseerd met diabetes type 1. Nou, daar gaat dan je ‘normale’ jaar. Ondanks dat het een flinke impact heeft en heeft gehad op mijn leven heb ik mij er, al zeg ik het zelf, bijzonder goed doorheen weten te slaan. 2015 is dan misschien wel het jaar geweest waarin ik een chronische ziekte kreeg, maar door de andere hoogtepunten blijft 2015 voor mij een mooi jaar.

De hoogte- en dieptepunten van 2015

Hoogtepunt: Mooie vakanties

Ook dit jaar heb ik weer prachtige plekken in Europa bezocht. In februari bracht ik samen met mijn ouders en vriend voor de dertiende keer een bezoek aan Mayrhofen en hebben we weer genoten van de sneeuw. In april ging ik met een collega naar Kreta op studiereis, mijn eerste bezoek aan een Grieks eiland! Onze zomervakantie ging dit jaar in september naar het mooie Lissabon. De accommodatie waar wij verbleven was zo mooi! Ik kan me nog goed herinneren dat ik, zoals op de eerste foto te zien is, op de groene helling zat en uitkeek op Lissabon. Om het jaar goed af te sluiten ging ik begin december met mijn moeder naar Londen. Daar hebben we gewinkeld, flinke stukken gewandeld en alvast een beetje geproefd van de gezellige kerstsfeer.

De hoogte- en dieptepunten van 2015

Hoogtepunt: Mijn eerste hardloopwedstrijd; De Royal Run

Dit jaar heb ik geleerd dat het mooi is om doelen te stellen, maar dat het niet erg is om ze niet te behalen. Tijdens mijn behandeling bij Vitaalpunt heb ik het doel gesteld om in 2015 de tien kilometer tijdens een hardloopevenement te lopen. Dit jaar haalde ik de vijf kilometer, zonder tussendoor te wandelen. Dat was al een hele mijlpaal. Tien kilometer is het niet geworden, maar wel deed ik mee aan met eerste hardloopwedstrijd, met zeven kilometer tijdens de Royal Run. Mijn streeftijd heb ik niet gehaald, maar de weg ernaartoe was mooi. De Royal Run was voor mij een manier om aan mezelf, maar ook aan anderen te bewijzen dat heb hebben van diabetes type 1 mij niet hoeft te beperken. En misschien nog wel het mooiste, dankzij de steun van familie, vrienden en kennissen hebben we €510,- opgehaald voor het diabetes fonds!

De hoogte- en dieptepunten van 2015

Hoogtepunt: Veel animo voor ons huisje

In eerdere artikelen heb ik al eens eerder verteld dat ik graag zou willen verhuizen. Niet omdat ons huisje niet mooi is, integendeel zelfs! Als ik een huisje zocht in Rotterdam dan zou ik graag willen wonen waar wij nu wonen. Na drie jaar samengewoond te hebben in dit mooie huisje is het tijd voor een volgende stap! Mijn mooie stad zal ik niet zo snel verlaten, maar we zouden wel graag willen verhuizen naar een dorp aan de rand van de stad zoals Berkel en Rodenrijs.

Tijdens onze zoektocht naar een nieuw huis kwamen we er al snel achter dat het vrij lastig is om een huis te kopen terwijl je eigen huis nog niet verkocht is. Het kan wel, maar je hebt daarbij wel een beetje geluk nodig en je moet goed kunnen plannen. Daarom hebben we besloten om ons huis eerst te verkopen en in de tussentijd te gaan huren. Dan hebben we meer vrijheid en kunnen we straks vanuit ons huurhuisje op ons gemak kijken naar interessante nieuwbouwprojecten én bestaande bouw. De animo voor ons appartement was boven verwachting! We mogen 2015 afsluiten met een mooi hoogtepunt en 2016 gaat een spannend jaar worden!

Wat waren voor jullie De hoogte- en dieptepunten van 2015?
Alvast een fijne jaarwisseling gewenst!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Anne

  Mooi overzicht, Lauriëtte! Wel bijzonder dat je graag een rustig jaar wilde en je toen zo ziek werd. Maar jee, bewondering voor hoe je daar mee omgaat! Wens je alvast een heel fijn 2016 <3

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Lief, dankjewel! Voor jou hetzelfde gewenst, geniet van je mooie gezin! <3

   Reageer...
 • Fleur Sophia

  Mooi en bijzonder om te lezen! Zo zie je maar dat je nooit van te voren weet hoe een jaar gaat lopen (soms wel eng). Ik heb vandaag toevallig ook een artikeltje met hoogte- en dieptepunten op mijn blog staan, dus als je daar benieuwd naar bent (vanwege je vraag onderaan dit artikel), kan je die even lezen! Voor nu alvast een heel fijn 2016 gewenst. Dat jullie maar snel in een nieuw leuk huisje mogen wonen! Liefs!

  Reageer...
 • Marion

  Wat een jaar was het voor je zeg! De Royal Run is me nog heel goed bijgebleven. Zo bijzonder dat dat precies op de sterfdag van mijn oma was en helemaal omdat zij aan diabetes overleden is. Respect dat je die run hebt gelopen in hetzelfde jaar dat je de diagnose kreeg. Geen rustig jaar voor je dus, maar je hebt je knap staande gehouden. Bent je emoties niet uit te weg gegaan en dat heb je goed gedaan. Ik wens jou voor 2016 ontzettend veel geluk, liefde en natuurlijk ook gezondheid toe. X

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Heel erg lief Marion! <3 Zulke lieve woorden doen me goed. Voor jou ook een mooi, liefdevol en gezond 2016 gewenst, xx.

   Reageer...
 • Anouck Plume

  Ondanks het dieptepunt toch een mooi overzicht van 2015. Hoewel ik niet zo vaak reageer heb ik het ongeveer allemaal gevolgd en ik vind het mega knap hoe je er mee om bent gegaan. Ik hoop dat 2016 je veel goeds zal brengen!

  Reageer...
 • Karlijn

  Tering, wat een druk jaar heb je gehad! Holy moly ;) Stom, fijn, verdrietig en goed. En nou vraag ik me af, komt er in jullie nieuwe huis ook zo’n mooie groene muur ;) X

  Reageer...
 • Cindy

  Wat een heftig jaar toch wel, een diagnose voor a lifetime. Maar ik vind dat je er sterk mee om gaat, respect. Spannend een huis verkopen. Ik vind Rotterdam zo’n leuke stad, het lijkt me zo’n fijne plek waar jullie nu wonen (maar nee, ik ga niet verhuizen). Heel veel geluk en liefde in 2016!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel! :) Zeker spannend! We hebben echt een prachthuis, maar we zijn vooral toe aan een nieuwe locatie haha! ;) Voor jou hetzelfde, dat gaat sowieso een prachtig jaar worden met de kleine op komst! xxx!

   Reageer...
 • Rianne

  Vooral die vele reizen maken het een heel mooi lijstje! Gelukkig nieuwjaar!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?