Diabetes tasje; Fashionable met Prikkedief

Toen de diagnose van diabetes gesteld was had ik kort daarna al een afspraak met de diabetesverpleegkundige. Naast een enorme berg informatie kreeg ik ook direct allemaal spullen die ik voortaan altijd bij me moet hebben, zoals: een glucosemeter met bijbehorende lancetten en teststrips, een insulinepen en natuurlijk de naaldjes die op de insulinepen gaan. Daar sta je dan, met twee enorm saaie tasjes. Daar moest iets leukers voor te vinden zijn en daarom begon ik mijn zoektocht naar een mooier diabetes tasje.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik vanalles tegen, van bloemetjes tot simpel gekleurde tasjes. Maar er waren niet echt combinatie tasjes waarvan ik dacht: “Wauw! Die is mooi, daar loop ik ‘graag’ mee rond!”. Totdat ik op de website van Prikkedief terecht kwam.

Mijn diabetes tasje van Prikkedief

Ook wel combi clutch genoemd. Dat klinkt ook al gelijk een stuk meer fashionable! ;) Vanaf nu zijn mijn twee saaie tasjes vervangen door één mooi tasje, mét leder-look, waar ik al mijn spulletjes in kwijt kan. Het tasje heeft naast handige verdelingen aan de binnenkant ook nog een insteekvak aan de voor- en achterkant; waar ik bijvoorbeeld mijn bloedglucose- en eetschema in kan meenemen. Heel erg handig!

Diabetes tasje; Fashionable met PrikkediefDiabetes tasje; Fashionable met PrikkediefAan de binnenkant is een groot vak voor de insulinenaalden en lancetten. Ze zitten door elkaar, maar dat maakt opzich niet uit. Je ziet duidelijk het verschil doordat je door het vakje heen kan kijken. Zo heb je ook direct overzicht of je nog genoeg voorraad bij je hebt. Je kan het tasje natuurlijk ook anders indelen, maar dit vind ik zelf het meest handig.

Diabetes tasje; Fashionable met PrikkediefIn het midden is plek voor de prikpen en insulinepen. In mijn oude diabetes tasje voor de insulinepennen kon ik twee insulinepennen meenemen, maar aangezien ik de langwerkende insuline alleen ’s nachts gebruik hoef ik die overdag niet bij mij te hebben.

Ook is er plek voor het kokertje waar de teststrips in zitten, die goed op zijn plaats blijft door de elastieken band die eromheen zit. Onder het kokertje zit een vakje waar ik mijn bloedglucosemeter in kan doen. Omdat er genoeg ruimte over is zitten er in dat vakje ook papieren zakdoekjes en wat druivensuiker in geval van nood.

Diabetes tasje; Fashionable met PrikkediefHet hele diabetes gebeuren is nog vrij nieuw en ik vind het alles behalve leuk dat ik voortaan al deze spullen bij me moet hebben. Gelukkig maakt dit diabetes tasje het allemaal wat minder erg. Het ziet er niet saai en medisch uit maar fashionable en hip! Bedankt Marijke en Sander dat jullie samen Prikkedief zijn begonnen en zo proberen om een een positieve draai te geven aan het hebben van diabetes! :)

Diabetes tasje; Fashionable met Prikkedief

Vind jij de combi clutch ook zo mooi? :D

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Liese

  Handig dat er zo’n tasjes bestaan, dat knallend rood is dan ook nog eens heel mooi! Als je dan toch die spullen moet bij hebben, kan je ze maar op een mooie manier meenemen :)

  Reageer...
 • Stella

  Wat een ge-wel-dig-e naam. En wat een lief tasje. Mooi kleurtje en onwijs handig. Dat maakt het vast allemaal net een klein pietsie mienie wietsie flietsie (?) beter. Hoop ik! Ik ga je snel terugmailen trouwens -ik denk er nu ineens aan-, maar ik zit midden in mijn tentamens dus ik ben nogal een chaoot, hihi. Veel liefs!

  Reageer...
 • Renske

  Wat een mooi tasje! Fijn dat er zulke tasjes bestaan. Diabetes is al geen feestje, maar met zo’n mooi tasje maakt het het wellicht wat draaglijker. ;)

  Reageer...
 • Esther Marieke

  Wat fijn dat er zulke mooie tasjes bestaan! Dat helpt je toch om er positief mee om te kunnen gaan.

  Reageer...
 • Lonneke

  Dat ziet er inderdaad al veel leuker uit! Jammer dat je het mee moet sjouwen, maar je ziet er in ieder geval hip uit zo ;-)

  Reageer...
 • Elisa van Propvol

  Ik ken deze, een vriendin van mij heeft ook diabetes en ik moest haar vroeger altijd helpen herinneren op vakantie dat ze moest prikken. Ze had ook van die mooie kleuren tasjes. Soms lijkt het net of alles dan even minder belande is dan alles maar zwart hé

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Wel tof dat er zo’n leuke varianten bestaan!

  Reageer...
 • Deborah

  Wat handig. Nu heb je tenminste alles bij elkaar en kun je het minder makkelijk vergeten.
  Ik vind het een cool tasje.

  Reageer...
 • Marion

  Tof dat ze zulke mooie tasjes voor al die spulletjes hebben. Ik zal mijn tante er eens op wijzen. Die loopt altijd met een halve plastic tas te zeulen!

  Reageer...
 • Zina

  Wat fijn dat er zulke leuke tasjes bestaan. Zo maakt het iets wat gewoon ronduit kut is misschien heel iets minder kut.

  Reageer...
 • Moniek

  Wat leuk dat dit soort tasjes bestaan! Ik snap wel dat je er iets leuks om heen wilt hebben, kan je er iets positiefs aan meegeven.

  Reageer...
 • Britt

  Sinds 5 mei heb ik ook de diagnose diabetes type 1 gekregen. Toen ik die 2 saaie tasjes zag, ben ik meteen opzoek gegaan naar iets leuker. Toen kwam ik ook ooit op de prikkedief en heb hetzelfde rood tasje besteld! Ik ben er super blij mee, echt een aanrader!

  Reageer...
 • Linda

  Ohh wat leuk dat ze hier ook een mooie oplossing voor hebben! Toch een stuk vrolijker dan je andere tasjes!

  Reageer...
 • Manon

  Leuk tasje! Handig alle sbij elkaar en nog leuk ook!

  Reageer...
 • wil van gelder

  Ik zou ook wel zo tasje wel willen waar koop je die groetjes en bedankt

  Reageer...
 • Dina

  Wat handig dat je op deze manier alles (leuk!) bij elkaar hebt. Een vriendin van mij kan hier denk ik ook wel iets mee, bedankt voor de tip!

  Reageer...
 • Femmy visser

  Waar kan ik zo n tasje prikkedief bestellen???

  Reageer...
 • Annouska

  tof dat ze ook voor dit soort dingetjes iets hips weten te ontwerpen. Super!!

  Reageer...
 • Lisa

  Hey! Ik heb sinds 2,5 jaar diabetes en heb nu ook al enige tijd zo’n tasje. Ik heb hem in turqouise/mint groen. Ik vind hem echt heel fijn en maakt mijn diabetes toch wat positiever! X

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Het maakt het inderdaad net iets minder vervelend! De turqouise variant vind ik ook erg mooi!

   Reageer...
 • ellen

  Wat een handige clutch! Ik wil er ook nog graag eentje, maar kan maar niet kiezen uit de leuke kleuren.

  Reageer...
 • vanerika

  Handig toch! en ziet er ook nog eens gewoon super leuk uit!

  Reageer...
 • Martha

  wat handig en zo mooi rood nu hoef je niet heel je tas om te gooien de tas van mij is zwart en als ik hem nodig heb zoek ik mij verloren in mijn tas maar deze zie je gelijk waar is hij te koop

  Reageer...
 • Iris

  Wat een super leuk idee, bomvol positiviteit tegenover het ouderwetse zwarte tasje. Waar kopen jullie je andere diabetes producten online?

  Reageer...
 • Anne

  Ik heb de knalblauwe besteld. Weer wat positiefs na al die tegenslagen… Ik kan niet wachten tot hij binnen is!

  Reageer...
 • Giveaway; Wereld Diabetes Dag! - Wish Flower

  […] De combi clutch in slangenleer look is de ideale accessoire voor al je diabetes hulpmiddelen! De combi clutch heeft meerdere vakjes aan de binnenkant, waardoor je je bloedglucosemeter, prikpen, insulinepen en teststrips allemaal met je mee kunt dragen. Toen ik zelf gediagnosticeerd werd met diabetes type 1, was de combi clutch het eerste wat ik kocht! […]

  Reageer...
 • Diabetes opleuken met stickers voor je meter! - Wish Flower

  […] want als je iets iedere dag moet gebruiken, is het toch leuk als dat er een beetje leuk uitziet. Anderhalf jaar geleden vertelde ik dat ik in mijn zoektocht naar een mooi diabetes tasje terecht kwam op de website van Prikkedief. […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?