Diabetes opleuken met stickers voor je meter!

In de medische wereld van diabetes hulpmiddelen wordt er weinig aandacht besteed aan de uitstraling van producten. Jammer, want als je iets iedere dag moet gebruiken, is het toch leuk als dat er een beetje leuk uitziet. Anderhalf jaar geleden vertelde ik dat ik in mijn zoektocht naar een mooi diabetes tasje terecht kwam op de website van Prikkedief. Daar kocht ik een mooie rode combi clutch en even later ook nog een roze, waardoor ik niet elke dag verschillende saaie tasjes mee hoef te zeulen. Sinds kort is het ook mogelijk om de hulpmiddelen zelf op te leuken, met bijvoorbeeld stickers voor je meter!

Op dit moment gebruik ik twee meters: de Freestyle Libre en de Bayer Contour Next op de momenten dat ik de Freestyle niet vertrouw of de batterij leeg is. De meters zijn praktisch en hebben van zichzelf al een redelijk mooi design. Toch blijven het hulpmiddelen en hebben ze naast dat ze hartstikke praktisch zijn totaal geen uitstraling.

Diabetes opleuken met stickers voor je meter!

Met een sticker kun je je meter opleuken!

De stickers zijn er voor een groot aantal verschillende meters, sensors en pods, waaronder de Bayer Contour Next, Freestyle Libre, Medtronic 640G en Omnipod. Of je nu houdt van glitters, bloemetjes of een mooi patroon, de stickers zijn in verschillende stijlen te koop. Zo is er voor ieder wat wils. De stickers zijn waterbestendig en makkelijk te verwijderen, zonder dat er lijmresten op je meter achter blijven. Het plaatsen van de sticker vond ik een hele uitdaging, maar ik ben nu eenmaal niet zo goed in dit soort precisiewerkjes. Gelukkig bleek mijn vriend er vrij handig in te zijn en heeft hij een handje geholpen! Mooi resultaat toch?!

Diabetes verbergen of opleuken met Prikkedief?

Voor de Freestyle Libre en Omnipod is het mogelijk om je meter te laten matchen met je sensor of pod! Ik heb nooit een geheim gemaakt van mijn sensor. Diabetes is misschien niet leuk, maar het is niet iets om mij voor te schamen. Op werk krijg ik nog wel eens de vraag wat er op mijn arm zit, maar dan leg ik dat met alle liefde uit. Ik vind het niet meer dan logisch dat deze vraag wordt gesteld. Het ziet er toch een beetje gek uit: zo’n wit rondje op je arm. Dankzij de sticker is de sensor in sommige gevallen zelfs een beetje onderdeel van mijn outfit!

Diabetes verbergen of opleuken met Prikkedief?

Zou jij je meter en/of sensor opleuken met een sticker?Disclaimer

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Anne

  Weet je, Laurie, ik vind het er juist super leuk uit zien met zo’n gepimpte sensor, dus ja, ik zou het ook doen.

  Het mag dan af en toe irritant zijn als je de zoveelste vraag krijgt maar het is ook zo mooi om een beetje bewustwording te verspreiden.

  Voor mijn meter (accu-chek aviva expert) zijn er helaas geen stikkers, maar ik heb hem gewoon eigenhandig een beetje opgepimpt.

  In engeland of amerika hebben ze ook stikkers voor de novopen echo. Heb ze in Nederland helaas nog nergens gevonden.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Heb het even opgezocht, dat zijn ook gave stickers! Dan kan je niet alleen je meter opleuken maar ook nog je pen! :D Misschien dat Prikkedief die in de toekomst ook nog wel gaat verkopen.

   Leuk om je meter zelf op te leuken! Hoe heb je dat gedaan?

   Reageer...
   • Anne

    Door washi tape heel precies in de vorm van mijn meter uit te knippen, en dat in te passen en meten. Lastig, maar wel leuk.

    Reageer...
 • Anneleen

  Wat goed dat ze er een beetje aandacht aan schenken om zo’n hulpmiddel een beetje leuk te maken. Zeker als je zoiets elke dag moet gebruiken kan ik me voorstellen dat zo’n hippe sticker wel eens leuk is! :-) knap dat je je diabetes verhaal aan je collega’s uitlegt. Telkens die vraag krijgen, lijkt me niet gemakkelijk. X

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wat Anne ook al zegt, het zorgt ook weer voor een stukje bewustwording! :)

   Reageer...
 • Madam Elisa

  Ik vind het er echt heel leuk uit zien, het maakt meer de persoon die het draagt en gebruikt. Dus ja ik zou het ook doen :)

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?