Depressie; Let’s leave it all behind

Het afgelopen jaar was onverwachts en heftig. Zeker als ik er een paar maanden later op terug kijk, vind ik het ook best moeilijk om te verwoorden wat er nu precies allemaal gebeurd is. Begin april, eigenlijk een paar maanden daarvoor ook al, ging het ronduit klote. Twee maanden later deelde ik dat met de buitenwereld. De eerste maand werd ik van het kastje naar de muur gestuurd en verergerde de situatie eigenlijk alleen maar. Toen een potentiële oplossing in zicht kwam, durfde ik er eigenlijk pas over te praten.

Depressie Let's leave it al behind

Dagenlang waren Kika en het bed voor mijn gevoel de enige uitweg.
Ik blijf het zo lastig vinden om deze foto terug te zien…

Dit jaar begon ik met het goede voornemen om met een positieve kijk op het leven, te leven met de dag. Vier maanden later stond ik bij Vitaalpunt op de stoep met een depressie. Of dat het goede woord is weet ik eigenlijk niet, want uiteindelijk kwam het neer op een mix van een quarterlifecrisis, perfectionisme en een identiteitscrisis. Lang verhaal kort, vond ik toendertijd dat alles perfect moest zijn en op een efficiënte manier behaald moest worden. Begon ik ergens aan, dan sloeg ik ook gelijk door. Zat er iets tegen? Dan verging voor mijn gevoel de wereld. Alle prikkels gingen richting het extreme. Tijdens mijn studie was ik een bootje met een bestemming dat wist welke richting die moest varen. Na het behalen van mijn diploma verdween de bestemming en lag het bootje, wat niets liever wilde dan varen, met heel veel tegenzin hartstikke stil. Tijdens mijn behandeling bij Vitaalpunt heb ik geleerd om beter naar mezelf te luisteren en dingen te accepteren zoals ze zijn. Het hoeft niet allemaal efficiënt en perfect. Nu, inmiddels zes maanden verder is er nog steeds geen concrete bestemming, maar geniet het bootje elke dag van de zee, de meeuwen, de stilte en alle andere mooie lichtpuntjes.

Deze ervaring schreef ik voor Vitaalpunt, waar ik wekenlang intensief begeleid ben.

De afgelopen tijd heb ik zo enorm veel geleerd, waardoor ik me een stuk stabieler voel vergeleken met vorig jaar. Ik heb geleerd om naar mezelf te luisteren en minder waarde te hechten aan wat andere mensen van me vinden of denken. Eerder schreef ik over energiegevers en energienemers, dit speelt nog steeds zo’n belangrijke rol in mijn dagelijkse leven! Op het moment dat ik merk dat er een energienemer actief is, probeer ik deze direct uit de weg te ruimen. Het kunnen kleine dingetjes zijn hoor! Om een voorbeeld te noemen, het 1x in de week boodschappen doen heeft mij enorm veel rust gegeven.

Ik ben tijdens mijn therapie begonnen met hardlopen. Heb geleerd dat ik er mag zijn en dat ik met beide benen stevig op de grond kan staan en me dan zeker kan voelen. Mindfulness is ook heel erg belangrijk geweest. Kan je iets aan de situatie veranderen? Zo ja, doe het dan vooral. Zo nee, probeer het dan te accepteren, je kan je er dan wel druk om gaan maken maar daar heb je eigenlijk niet zoveel aan en kost alleen maar energie.

Depressie Let's leave it al behindIs het nu dan pats boem allemaal voorbij? Nee, helaas werkt het niet op die manier. Ik ben er nog dagelijks intensief mee bezig. Probeer mijzelf te beschermen en ervoor de behoeden dat ik nogmaals in hetzelfde zwarte gat val en dat is moeilijker dan het in eerste instantie lijkt. Gewoontes die al jarenlang gewend bent, zijn moeilijk om af te leren. Ik heb een aantal afspraken met mijzelf gemaakt en daardoor gaat het op dit moment aardig goed! Binnenkort zal ik hier iets over schrijven, ik heb zo’n vermoeden dat het meer mensen kan helpen om een prettiger leven te leiden.

Bovenstaande foto’s laten voor mij een enorm verschil zien. Toevallig beide gemaakt na een bezoekje aan de zonnebank, omdat ik vrolijk word van mijn sproetjes. Ook toevallig vanuit dezelfde hoek. Op de linker foto, gemaakt in april, zie ik een geforceerde glimlach en vermoeide, absoluut niet stralende ogen. Iemand die enorm in de knoop zit met zichzelf. Op de rechterfoto, een paar weken terug gemaakt in december, zie ik mezelf hoe ik wil zijn en nu ben. Een kleine sprankeling, een oprechte lach en een stuk minder zorgen. Ergens heb ik het gevoel dat alleen ik het verschil zie omdat ik weet hoe verschillend ik me voelde, maar misschien dat voor anderen ook een zichtbaar verschil is.

In september maakte ik met mijzelf de afspraak om een mooi symbool te kopen op het moment dat ik ‘de periode’ kon afsluiten. In eerste instantie had ik mijn zinnen gezet op een mooi zilveren kettinkje van Coeurblonde, met een zilveren blaadje en de boodschap: “Leaf it al behind”. Mooi. Ik besloot om op internet een beetje rond te neuzen, het blaadje vond ik namelijk een beetje ielig en ik wilde juist een hangertje dat kracht uitstraalde. In de webshop van Ever After Heirlooms op Etsy vond ik een prachtig kettinkje, met een sterke en krachtige ‘leaf’, uit Hawaii nog wel! Ik draag hem elke dag met trots :)

Depressie Let's leave it al behind

Zonder Vitaalpunt, mijn ouders, vriend, vrienden en jullie, mijn lieve lezers, was het me niet gelukt. Het schrijven op mijn blog was en is een hele fijne uitlaatklep en ik word nog steeds elke dag enorm blij van jullie reacties. Bedankt daarvoor!

Het waren ups en vooral veel downs, maar ik heb het overwonnen! :)

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Dina

  Dankjewel voor dit stukje. Ik zit nu ook met zo’n boot die ontzettend graag wil varen, maar ongewild gewoon maar wat ligt te dobberen. Ik zou zo graag willen dat alles nu PATS BOEM over en klaar is, zodat ik weer gewoon verder kan met mijn leven, maar we weten allemaal dat het niet zo makkelijk gaat. Heel fijn om te lezen dat er zoveel verbetering is bij jou en echt, bedankt voor dit stukje. :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Alsjeblieft lieve Dina. Je hebt de eerste stap in de goede richting al gezet, echt waar. Het komt goed, het heeft alleen wat tijd en inzicht nodig, dan ga je vanzelf weer varen. Knuffel <3

   Reageer...
 • Esther Marieke

  Wauw, wat bijzonder dat je dit met ons deelt. Heel dapper van je! Wat ontzettend fijn dat het nu beter met je gaat en dat je met vertrouwen aan 2015 kan beginnen. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar je bent nu zo sterk geworden!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Het zal inderdaad niet altijd makkelijk zijn, maar ik ga mijn best doen! Dankjewel Esther!

   Reageer...
 • Sas

  Wat knap en fijn dat je dit stukje met ons wilde delen. Ik ben blij dat het beter met je gaat<3

  Mooi kettinkje ook. Ik (had) er zelf ook eentje voor een periode die een tijdje al voorbij is. Toch maar weer eens gaan dragen :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Lief! Het klinkt misschien een beetje gek, maar door het kettinkje ben ik me soms even bewust van het proces en geeft het me weer wat extra doorzettingsvermogen :)

   Reageer...
 • Marion

  Wat mooi om te lezen. Ik volg je nog niet zo lang, dus ik wist wel een beetje hoe of wat, maar het hele verhaal lees ik nu pas voor het eerst. Nu begrijp ik jouw reacties bij mij ook een stuk beter. Ik herken veel in je verhaal. Lang niet alles hoor, maar wel wat. I sta nog aan het begin. Mijn behandeling start binnenkort. Ik hoop dat ik aan het einde van volgend jaar op een zelfde manier terug kan kijken als jij nu doet. Heel mooi om te lezen. Ook heel erg mooi het verhaal achter het kettinkje. Symbolisch, daar hou ik wel van. Wauw. Wat een mooi verhaal. Respect voor jou. Je verhaal én je foto stralen kracht uit. Dat geeft mij ook weer moed. Ik ben blij voor je. Alvast heel veel goeds voor 2015.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel voor je lieve reactie Marion. Ik hoop dat je de juiste hulp zal krijgen en je ook weer beter gaat voelen en dat je dan inderdaad volgend jaar ook zo terug kan kijken. Volhouden Marion! Je kan het :) 2015 wordt jouw jaar!

   Reageer...
 • Petra

  Ik kan me je verhaal nog wel herinneren. Tot nu toe heb ik zelden gereageerd en ben ik voornamelijk een lukker bij je geweest. Nu wil ik wel even reageren. Ik vind het knap dat je nu op dit punt bent beland. Respect voor je openheid. De foto’s zijn inderdaad een groot verschil. Je ogen stralen op de tweede veel meer. Mooi kettinkje. Ik wens je een heel mooi 2015.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Lief dat je een reactie achterlaat en bedankt voor je mooie woorden. Ik wens jou ook een heel mooi 2015! :)

   Reageer...
 • Rosanne

  Wat een mooie woorden. En ik zie wel degelijk verschil tussen de foto’s, je ziet er weer energieker uit inderdaad! Houd dat vast, niet alles gaat vanzelf, maar er komen kansen op je pad. Dat weet ik zeker. Daar gaan we voor in 2015 :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Lief Rosanne! De grootste kans, mijn nieuwe baan, is inmiddels al op mijn pad gekomen, maar ik hoop inderdaad dat er in 2015 nog meer mooie dingen op mijn pad komen! Bedankt voor je lieve reactie en alvast een prachtig 2015 gewenst. x

   Reageer...
 • nina || happy acorn

  Pfoe, heftig! Gek met die foto’s, want ze zijn echt bijna hetzelfde, maar toch zie ik inderdaad verschil in je uitdrukking. Dikke knuffel, hoop dat het zo door mag blijven gaan!

  Reageer...
 • Elisa

  Wat kan jij dit mooi verwoorden, en wat een verschil tussen die twee foto’s. Je straalt meer, ziet er uitgeruster uit.

  Hopelijk mag je zo lekker door gaan :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Bedankt voor het compliment Elisa, betekent veel voor me. Dat hoop ik ook, dankjewel!

   Reageer...
 • Benthe

  sterk, moedig, krachtig. Knap!

  Reageer...
 • Andrea

  Wat prachtig geschreven en wat ben je sterk! Ik wens je een heel mooi 2015 toe!

  Reageer...
 • Anneleen

  Wauw wat heb je dit prachtig geschreven Lauriëtte! Ik vind het zo moedig van je dat je dit ons wilt delen want dit lijkt me helemaal niet evident… Vooral je tekstje voor Vitaalpunt bezorgde me tranen in men ogen… Sommige dingen zijn erg herkenbaar en daarom ook een beetje pijnlijk om te lezen voor me. Maar ik ben blij dat je op de goede weg bent! Ik wens jou een mooi nieuw jaar toe met heel veel positieve energie en héél veel energiegevers ;)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Lieve Anneleen! Sorry dat ik je tranen heb bezorgd <3 Dankjewel voor je lieve reactie, ik wens jou ook een prachtig 2015 toe, dat we er maar een mooi jaar van mogen maken! :)

   Reageer...
 • monique

  Wauw! Wat een onwijs bijzonder verhaal, en wat sterk om dit met ons te delen! Ik wens je een prachtig en positief 2015 toe!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel Monique, voor jou ook een fijn 2015 gewenst! :)

   Reageer...
 • Bente

  Wauw, heel mooi geschreven! Ik ben zo blij voor je dat het nu een stuk beter met je gaat! En op die foto’s zie ik ook wel degelijk verschil! Een stuk vrolijker en niet meer vermoeid! Goed om te zien :)

  Reageer...
 • Lysanne

  Wat een heftig verhaal. Ik vind het heel goed dat je op de goede weg bent. Je zit er ook veel beter uit! En dat je jouw verhaal met ons wilt delen vind ik heel moedig van je.

  Sterkte en ik hoop dat 2015 een prachtig jaar voor je mag worden.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel Lysanne, ik ga mijn uiterste best doen om op deze goede weg te blijven! :) Jij ook een fijn 2015 gewenst!

   Reageer...
 • Stella

  Wauw, ik heb echt zoveel respect hiervoor. Echt, ik vind het zo knap dat je er eigenlijk al zo snel weer aan het uit kruipen bent! Sommigen kunnen er zo lang in blijven hangen, maar jij bent sterk en gaat ervoor! Petje af hoor -stomme uitdrukking, hihi-. Ik hoop dat het steeds beter met je zal gaan. Dat verdien je! Je bent echt heel mooi op die foto met de gele trui, en het kettinkje staat prachtig. Ik stuur je heel veel virtuele knuffels en ik wens je alvast een heel mooi en vooral vrolijk, positief en gezellig 2015. En verder weet ik echt even niet wat ik moet zeggen, ik hoop dat het allemaal een beetje overkomt (: Liefs!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Bedankt voor je lieve woorden Stella <3 Het komt zeker over! :) Op een gegeven moment heb je geen keus meer en moet je wel gaan vechten om weer beter te worden, dat moest voor mezelf, maar ook zeker voor mijn omgeving. Heel veel knuffels terug en voor jou ook een prachtig 2015 gewenst! xx

   Reageer...
 • Hesteranne

  Mooi geschreven en heel herkenbaar. Na het afronden van mijn studie viel ik ook in een zwart gat. Heel eng. Het heeft bijna twee jaar geduurd voordat ik er enigszins uit kon krabbelen. Ik hoop dat je in 2015 een beter jaar tegemoet gaat! Ga zo door :D

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Fijn om te horen dat je ook weer uit dat zwarte gat bent gekrabbeld. Aan de ene kant vind ik het altijd geruststellend om te horen dat er meer mensen zijn met dezelfde situatie, maar aan de andere kant vind ik het enorm schokkend als ik hoor hoeveel mensen er na hun studie in een zwart gat vallen.. Dat moet toch te voorkomen zijn..? :( Mooi 2015 gewenst Hesteranne, we kunnen het! xx

   Reageer...
 • Fleur

  Jemig, Lauriëtte, wat ontzettend mooi en sterk geschreven! Ik herken mij heel erg in jouw periode alleen ging het bij mij om wat andere dingen. Heel fijn dat je je nu stukken beter voelt! Liefs!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel! Voel jij je inmiddels ook weer beter? Liefs! x

   Reageer...
 • Deborah

  Wat een mooi en krachtig overzicht heb je gemaakt van 2014.
  Ik zou zeggen: laat 2015 maar beginnen. Je bent al zo goed op weg, dat kan alleen maar beter worden!!

  Reageer...
 • Kelly

  Wat een prachtig artikel heb je hierover geschreven, vind ik heel moedig van je! Ik herken mezelf hier heel goed in, maar gelukkig gaat het ook bij mij heel goed de laatste tijd. ♥

  Reageer...
 • Emily

  Heel dapper dat je dit zo durft te delen. Wat heb je het mooi omschreven, ook!
  Ik dacht hier laatst nog over na. Eigenlijk vind ik het altijd heel dapper wanneer mensen naar voren komen met zwaar emotioneel beladen verhalen. Maar dat is best gek. Want iedereen heeft dit soort moeilijke momenten. Iedereen gaat in zijn of haar leven een strijd aan. En ’t is net alsof we met z’n allen doen alsof dat niet zo is. Alsof het leven *altijd* mooi en gemakkelijk is.
  Er is een gevoel van schaamte wanneer je moet toegeven dat het leven niet altijd verloopt zoals jij wil. En nog meer schaamte als je daar maar moeilijk mee om kan gaan.
  Nergens voor nodig.

  Nogmaals; heel dapper van jou, en prachtig geschreven.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel Emily! Ik verbaas me er eerlijk gezegd ook erg over waarom er zo’n taboe bestaat. Net alsof het inderdaad ‘onjuist’ is om een mindere periode te hebben.. Misschien is dat ook wel de reden dat ik er nu zo open over kan zijn, omdat ik zelf heb meegemaakt hoe mensen het soms weg proberen te stoppen en doen alsof er niks aan de hand is, terwijl niet alles rozengeur en maneschijn is in het leven. Bedankt voor je mooie reactie!

   Reageer...
 • Manuela

  Woww meid, zo enorm fijn om te zien hoe je weer straalt! & wat dapper van je om dit verhaal te delen. Ik wens je een heel mooi en gezond 2015 toe & wie weet tot snel weer een keer :-) xx

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel Manuela! :) Jij ook een fijn en liefdevol 2015 gewenst! :)

   Reageer...
 • Anouck Plume

  Wat goed dat je er zo open over schijft, dat is niet niks! Hopelijk brengt 2015 je veel positieve dingen! :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel Anouck! Hoop dat 2015 jou ook veel positieve dingen brengt!

   Reageer...
 • Deisy

  Wat een mooi en aangrijpend verhaal om te lezen zeg. Ik ben echt blij om te horen dat het stukje bij beetje beter met je gaat: dat verdien je namelijk zo erg. Laat 2015 dan ook voor jou een heel goed jaar worden dame :-)

  Reageer...
 • Suzanne

  Wat ben je vooruit gegaan en wat mag jij trots zijn op jezelf. Hopelijk wordt 2015 en waanzinnig top jaar voor jou! Je bent een kanjer! Xxx

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hetzelfde geldt voor jou meis! Ben zo blij om te zien dat het ook weer helemaal top gaat met jou! x

   Reageer...
 • Annemieke

  Wat mag je trots zijn op jezelf! Feit dat je bent waar je nu bent, geeft aan dat je enorm sterk bent. Houd dit vast en doe waar je je goed bij voelt. Een baaldag hebben mag, maar weet dat er een volgende dag komt die je kan zien als een nieuwe dag, vol nieuwe energie en nieuwe kansen. Dat jij dit kunt, heb je laten zien. Mooie blog, Lauriëtte!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel Annemieke! Dat is inderdaad belangrijk om te onthouden en ik ga mijn uiterste best doen om zoveel mogelijk goede dagen te hebben. Heel erg mooi gezegd Annemieke! Fijn 2015 gewenst :) x

   Reageer...
 • Leonie

  Pfoe wat een heftig maar mooi verhaal heb je hier verteld. Goed dat je door de hulp van anderen en de kracht van jezelf weer bij de kern hebt kunnen komen en het bootje nu ook kan genieten zonder doel. Ik denk wel dat ik een potentieel typetje ben na mijn afstuderen die datzelfde gevoel heel erg gaat krijgen, iets dat me soms bang maakt. Maar jij laat zien dat je er altijd weer uit kan komen en dat je weer kan leren stralen. Wat je overigens heel goed staat! Een hele dappere blogpost en je mag trots op jezelf zijn met afgelopen jaar achter de rug. En wat ben ik blij dat ik begonnen ben met je blog lezen, want dat heeft me ook vaak doen glimlachen en herkenning gebracht. Dat je nog maar lang mag bloggen Lauriëtte :) (Ik reageer niet zo vaak, maar ik lees wel altijd hoor!)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Tranen in mijn ogen, heel erg lief Leonie <3 Zorg goed voor jezelf en maak je eigen keuzes, dan komt het vast helemaal goed tegen die tijd en mocht het toch niet zo top gaan, weet je me te vinden :) Fijn 2015 gewenst lieve Leonie!

   Reageer...
 • Patricia

  Lieve Lauriëtte,
  Wat fijn om te lezen dat het al zoveel beter met je gaat dan acht maanden geleden. Je hebt het prachtig verwoord in dit mooie artikel. Ik wens je al het beste met alle stapjes die je nog moet gaan nemen. Heel veel sterkte en al het beste voor 2015!!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel Patricia, doet me goed! Jij ook een fijn 2015 gewenst!

   Reageer...
 • Cindy

  Wat een mooie dame ben je toch! Dat je, door middel van je verhaal, anderen wilt helpen! Ik ben nu al benieuwd naar dat artikel. En ik ben blij voor je, blij dat het beter met je gaat dan een aantal maanden geleden. Blij voor je dat er een nieuwe baan op je pad is gekomen waar je het naar je zin hebt. Een fijne jaarwisseling, op naar een geweldig 2015!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Lief Cindy! Dankjewel! <3 Dankzij mijn nieuwe baan zit ik ook al zoveel beter in mijn vel! :D Jij ook een fijn 2015 gewenst! x

   Reageer...
 • Xaviera

  Heel erg mooi geschreven en ook op sommige punten herkenbaar. Knap dat je dit deelt op je blog! Wat mooi dat je een symbool hebt gekocht om het af te sluiten, het is een prachtige ketting.

  Reageer...
 • Wendy

  Wat een mooi geschreven stukje en wat goed, knap en sterk van je dat je er al zo goed bent uitgekomen. Op naar een prachtig 2015.

  Reageer...
 • Marcella

  Wat onwijs knap hoe je aan de slag gegaan bent om je beter te voelen. En het resultaat mag er absoluut zijn op de foto. Mooi dat je ogen weer stralen. Het zal nog vast af en toe lastig zijn, veel sterkte dan.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Het is zeker soms nog lastig, maar dan is het een kwestie van sterk zijn. Komt helemaal goed! Bedankt voor je lieve reactie Marcella! :)

   Reageer...
 • Romy

  Wat heb ik bewondering voor je dat je dit deelt op je blog! Ik heb het hele verhaal aandachtig gelezen, en weet niet goed wat ik hierop moet zeggen. Ik vind het mooi om te zien dat je de periode hebt afgesloten met een mooi kettinkje. En ik hoop dat het je goed gaat in 2015 want dat verdien je!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel Romy! Deel het juist om duidelijk te maken dat het leven niet altijd unicorns en regenbogen is, het is niet altijd leuk :( Jij ook een fijn 2015 gewenst!

   Reageer...
 • Stephanie

  Wauw wat een krachtig artikel! Zelf ben ik ook in therapie en ik durf er amper over te praten, laat staan er een blog over te schrijven. Terwijl ik het wel juist zou willen, want dan begrijpen mensen mij beter en ben ik wat ballast kwijt. Je inspireert me dus. Ik ben blij dat het wat beter met je gaat en je ziet er inderdaad op die foto stralender uit rechts. En dat kettinkje vind ik prachtig, wauw!

  Ik ga een tattoo laten zetten zondag als beloning voor het feit dat ik in therapie ben. Dat ik dit gevecht aanga (o.a. perfectionisme/hoge eisen, maar ook angsten) en mijzelf leer ontwikkelen.

  Ik wil je voor 2015 veel kracht en steun toewensen en hoop dat je mag genieten van alle mooie dingen <3 xx

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel Stephanie, heel erg lief! Het heeft mij heel erg geholpen om er over te schrijven! In het begin was ik daar een beetje terughoudend in omdat het wat tricky was ivm werkgevers etc, maar toen het eenmaal kon heb ik er zoveel kracht en steun in kunnen vinden! Heel veel sterkte de komende tijd en jezelf belonen hoor met die tattoo! Lief zijn voor jezelf! :) Zet m op toppertje, 2015 wordt ook jouw jaar!

   Reageer...
 • Carola

  Wauw, wat goed dat je dit geschreven hebt! Heb daar echt bewondering voor! Ik heb zowel dit artikel als het artikel van 19 Juni gelezen. En ik ben er stil van. Vind het naar dat je dit hebt mee moeten maken. Maar ik weet zeker dat jij dit helemaal kan overwinnen. Je bent nu al zo ver! En daar mag je echt trots op zijn!

  Verder weet ik niet zo heel goed wat ik kan zeggen, dus hopelijk heb je iets aan mijn ‘warrige’ berichtje!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Bedankt voor je super lieve reactie Carola, betekent heel erg veel voor me! :) Heel erg lief! x

   Reageer...
   • Carola

    Graag gedaan!! (:

    Reageer...
 • Sonja

  wauw wat een ontzettend mooi verhaal, en wat goed om te lezen dat het zoveel beter met je gaat. Het lijkt me ook heel moeilijk om tegen alle negatieve gedachten en emoties te blijven vechten, volgens mij vergt het ook erg veel discipline. Maar ik vind het heel erg fijn en hoopgevend om te lezen dat het je lukt, en zou graag ook meer erover willen weten!:)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Bedankt voor je lieve reactie Sonja! :) Ben benieuwd wat je er meer over zou willen weten, dan kan ik daar misschien wel iets over vertellen! :)

   Reageer...
 • Corrie

  Ik herken mezelf heel goed in jouw verhaal, ik heb dit zelf namelijk ook, tijdens mijn studie was ik gefocust op een doel, omdat je elke dag bezig bent en het ook leuk vind wat je doet heb je ook regelmaal in je leven, ik genoot echt van elke dag, totdat ik net als jij mijn diploma heb behaald en,.. klaar was mijn studie, werk was moeilijk te vinden en mijn doel?? vervlogen. het bleek allemaal lastiger dan ik zelf had gedacht. in deze tijd heb ik het net als jij ook lastig gehad ik voelde me somber en genoot niet meer elke dag thuis zitten was verschrikkelijk. dat klinkt raar maar ik ben een bezige bij ik was altijd elke dag bezig van elke uur maakte ik er haast 2 uur werk van dus was dit ineens een hele omslag voor mij. ik zocht afleiding ging naar buiten maar dat was voor twee uurtjes en dan kwam ik weer terug in mijn oude woonkamer,.. het hielp dus niet veel helaas ;( ik heb nooit opgegeven ook al was het soms moeilijk.

  Onderhand heb ik een klein bij baantje, het is niet veel maar het is iets. ik probeer weer te genieten van de dingen in het leven, het lukt me aardig maar het is niet wat ik als doel had, ik werk nu in een café terwijl ik een hele andere richting op wilde gaan. natuurlijk onthoud ik mijn doel nog en vroeg of laat wil ik dat nog steeds bereiken maar ik moet zeggen ik had het toch wel iets anders verwacht.
  Ik begrijp je verhaal dus zeker, soms gaan dingen niet zoals je had gepland en moet je dat, hoe moeilijk ook, maar accepteren.
  Goed verhaal van je.
  En ik geloof nog steeds dat als je in je dromen blijft geloven het ook zeker uit zal gaan komen.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hoi Corrie, bedankt voor je berichtje. Ik geloof ook zeker dat je moet blijven geloven in je dromen. Goed dat je niet opgeeft, dat moet je ook vooral niet doen! Uiteindelijk, misschien zelfs op een onverwachts moment, komt er iets voorbij waardoor je weer de bezige kan zijn die je graag wilt zijn! :) Liefs! x

   Reageer...
   • Corrie

    Bedankt Lauriëtte, dat geeft ook weer nieuwe moed ;)
    Jij ook veel succes en bedankt voor je verhaal.
    Veel liefs terug. xx

    Reageer...
 • Hoera! TijgertjeRawr bestaat 1 jaar! - Wish Flower

  […] Depressie; Let’s leave it all behind – 768 keer gelezen […]

  Reageer...
 • 10 Tips tegen somberheid en stemmingswisselingen - Wish Flower

  […] Waarom? Tsja, ik vond alles gewoon stom en dan voelt huilen soms als je enige optie. Zoals ik eerder vertelde ben ik uit deze periode gekropen dankzij de hulp Vitaalpunt maar ook dankzij mezelf. Tijdens mijn […]

  Reageer...
 • Hardloopkriebels; de wil is er, maar de drive (nog) niet - Wish Flower

  […] energie. Ik ben niet voor niets tijdens mijn hele quarterlife crisis periode begonnen met hardlopen onder begeleiding van Vitaalpunt. De hardloopdoelen zijn er en terwijl ik daar aan denk merk ik dat ik dezelfde kriebels in mijn […]

  Reageer...
 • Edelstenen; zelfgemaakte armbandjes - Wish Flower

  […] op mijn 21ste verjaardag van mijn ouders kreeg en draag ik nog steeds mijn kettinkje die ik kocht na mijn quarterlife crisis. Ik bestelde een zilveren bedel in de vorm van een rondje; het symbool voor diabetes. In de bedel […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?