De week die er anders uit had moeten zien

Vandaag zou het mijn voorlopig laatste vrije dag zijn. Morgen zou mijn wekker niet om zeven uur gaan, maar eerder. Amstelveen ligt namelijk niet om de hoek. Ik zou met een vreemd gevoel in mijn buik, van zowel spanning als enthousiasme, in de trein zitten. Onderweg naar mijn eerste werkdag bij KLM: de start van een nieuw hoofdstuk.

In plaats daarvan zijn we in de zevende week van de Corona maatregelen aanbeland, heb ik vorige week voor het eerst in mijn leven een WW-uitkering aangevraagd en voel ik me daardoor behoorlijk ellendig. Ondanks dat ik me groot probeer te houden, heeft mijn ‘can do’ en ‘alles komt goed’ mindset mij de afgelopen week behoorlijk in de steek gelaten en heb ik het behoorlijk lastig (gehad). En dat mag ook wel eens gedeeld worden. Het is niet alleen maar ‘rainbows, butterflies, and unicorns’.

Probeer ervan te genieten

Om mij heen krijg ik naast steun, ook regelmatig de tip om te proberen om te genieten van deze periode. Nu heb ik de vrije tijd. Nu kan ik in principe doen waar ik zin in heb. Straks heb ik weer een baan, althans, dat is wel mijn verwachting en hoop, en mag ik weer flink aan de bak. Dit is het moment. En ondanks dat het soms met vlagen lukt om te genieten, merk ik dat de corona maatregelen en alle onzekerheid over de toekomst mij enorm in de weg zitten. Als ik ‘vrij’ zou zijn in de wereld van drie maanden geleden, dan had ik deze tijd hoogstwaarschijnlijk anders besteed.

Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen; geef me de sereniteit om te accepteren wat ik niet kan veranderen en geef me de wijsheid om het verschil tussen beide te zien.

Het is wat het is

De maatregelen zijn er, en daar kan ik niks aan veranderen. Het enige wat ik kan doen is ze zo goed mogelijk naleven, in de hoop dat het allemaal snel weer voorbij is. Dat ik op dit moment geen werkgever heb, is een feit. Maar ik heb nog steeds een fulltimebaan: het vinden van een nieuwe baan. Ik probeer er het beste van te maken en mezelf zoveel mogelijk ‘happy’ te houden. Het zijn tenslotte niet de gebeurtenissen zelf, maar hoe ik daarmee omga, dat bepaalt hoe mijn leven eruitziet. En dat is iets wat ik helemaal zelf in de hand heb… #PositiveVibes

Hopelijk wordt de maand Mei een leukere maand en gaat het vanaf morgen allemaal weer een beetje de goede kant op! Met meer ups dan downs en met hopelijk meer goed nieuws! :)

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • T. Marianne

  Heb geduld, het komt allemaal goed! Je bent een sterke vrouw en tegenslagen horen bij het leven. De periode waar wij nu wereldwijd mee te maken hebben treft de één harder als de ander, maar de meesten komen er sterker uit. Dat geldt ook voor jou!

  Reageer...
 • Anne

  Sterkte Lauriëtte. Het mag dan uiteindelijk wel goed komen, maar voor nu is het vooral ontzettend balen voor jou!

  Reageer...
 • Hersenspinsels op zondag; vrije tijd en balans - Wish Flower

  […] de corona crisis begon en ik vanuit huis begon te werken. En toen ook nog eens anderhalve maand zonder werk thuis kwam te zitten. In die periode werden dagen zonder verplichtingen en verwachten de standaard, en zijn het nu de […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?