De trap van Rotterdam; 29 meter hoog!

Waar ik voorheen de deur opendeed en twee stappen verder bij Rotterdam Centraal was, moest ik nu een klein stukje reizen met de metro voordat ik gisteren weer in het vertrouwde Rotterdam was. De reden van mijn bezoek was hartstikke leuk; Ik wilde graag de trap van Rotterdam op! Iedereen (hier in de omgeving) heeft het erover en de foto’s zagen er indrukwekkend genoeg uit om zelf ook een bezoekje te brengen, toch leuk om zelf ook te kunnen genieten van het uitzicht!

De trap; Onderdeel van Rotterdam viert de stad!

De trap is gebouwd als onderdeel van de culturele manifestatie Rotterdam viert de stad! Met deze manifestatie wordt er teruggeblikt op 75 wederopbouwjaren, maar wordt er ook gevierd dat de stad Rotterdam uitgegroeid is tot een wereldstad. Sinds halverwege maart zijn er tot en met eind augustus in heel Rotterdam op verschillende locaties interessante exposities, lezingen en kunstprojecten.

De trap van RotterdamZoals ik stiekem al had verwacht was het, nu ik zelf niet meer in Rotterdam woon, veel leuker om weer in Rotterdam te zijn. Het zal altijd als thuis blijven voelen, maar ik stond nu niet meer in mijn eigen achtertuin. Normaal gesproken liep ik met een grote boog om dit soort evenementen/activiteiten heen en nu ging ik er zelf naartoe! Toen ik aankwam was de trap nog helemaal leeg. Blijkbaar zijn er openingstijden, waar ik mij totaal niet van bewust was. Tien minuten later ging het hek gelukkig open en ging ik samen met vele anderen de trap van Rotterdam op!

De trap van RotterdamDe trap van RotterdamDe trap van RotterdamOver het aantal treden van de trap bestaat wat onduidelijkheid. Het was de bedoeling dat de trap 180 treden zou krijgen, maar uiteindelijk zijn het er tijdens de bouw 140 geworden. Vanaf het stationsplein klauter je 29 meter omhoog, naar het dak van het Groot Handelsgebouw waar je prachtig uitzicht hebt! Je kijkt uit over het vernieuwde stationsplein en de bovenkant van Rotterdam Centraal, iets wat je ook niet elke dag ziet. Naast dat je op het dak kan genieten van het uitzicht, zijn er verschillende activiteiten en is het ook mogelijk om een drankje te drinken.

De trap van Rotterdam

Praktische informatie

De trap is te bezoeken tot en met zondag 12 juni en is dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00. Omdat er maximaal driehonderd mensen tegelijkertijd op de trap mogen kan het zijn dat je even moet wachten. De entree is gratis.

Heb jij al een bezoek gebracht aan de trap van Rotterdam?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Marion

  Ik kom nooit in Rotterdam, maar het ziet er indrukwekkend uit. Ik zag laatst wel een artikel dat er een man op de trap met succes gereanimeerd is. Dat toen de hulpdiensten naar beneden kwamen ze een luid applaus kregen van alle omstanders. Dat was erg indrukwekkend om te zien.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Klopt! De collega van mijn vriend was degene die die man geanimeerde, heel heftig. Mooi dat mensen dat kunnen, zo zie je maar hoe waardevol die ervaring kan zijn.

   Reageer...
 • Laura

  Dit is zo tof ja! Met een vriendin wilde ik er ook naartoe gaan. Lijkt me leuk om op te lopen :)

  Reageer...
 • Laurine

  Oh wat ziet dat er leuk uit! Wil ik zeker ook eens doen. :)

  Reageer...
 • Marjoleine

  Wat super leuk! Ik heb toevallig 2 dagen geleden de trap beklommen en morgen komt er ook een blogje over online :) Ik vond het wel een hele klim trouwens!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Aah leuk, ben benieuwd! Haha, ligt misschien ook aan het tempo waarmee je de trap beklimt! :)

   Reageer...
 • Jacqueline

  Toevallig ben ik er vandaag nog langs gerold met mijn rolstoel, maar totaal geen behoefte om omhoog te klimmen hoor, haha!

  Reageer...
 • Elisa van Propvol

  wouw wat een uitzicht zeg!

  Reageer...
 • Fleur

  Je moet er denk ik wel met goede moed heen gaan wil je al die treden gaan betreden zeg! Maar inderdaad het is denk ik wel de moeite waard als ik zo de foto’S zie! Jammer dat hij maar zo kort nog blijft!

  Reageer...
 • Monique | WritingMonique

  Oh, zo cool!

  Reageer...
 • Jolet

  Leuk zeg! Ik woon helaas niet in de buurt van Rotterdam, anders was ik zeker even langsgeweest.

  Reageer...
 • Miranda

  Mooie foto’s van het uitzicht! Ik zou er zelf ook wel naar toe willen. Nog even kijken of het in mijn planning past, want Rotterdam is helaas nog best ver voor mij…

  Reageer...
 • Villasappho

  Ik wil zooooo graag maar ik heb nog even de tijd niet gehad, binnenkort wel dus. Maar weet niet of ik durf want ik heb echt enorm hoogtevrees.

  Reageer...
 • Geluksmomentjes om even bij stil te staan - Wish Flower

  […] ♥ Geasfalteerde fietspaden en windje mee ♥ Samen door onze nieuwe woonplaats wandelen ♥ De trap van Rotterdam beklimmen en tot het besef komen dat je conditie nog niet zo slecht is ♥ Donuts op onze […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?