De trap van Rotterdam; 29 meter hoog!

Waar ik voorheen de deur opendeed en twee stappen verder bij Rotterdam Centraal was, moest ik nu een klein stukje reizen met de metro voordat ik gisteren weer in het vertrouwde Rotterdam was. De reden van mijn bezoek was hartstikke leuk; Ik wilde graag de trap van Rotterdam op! Iedereen (hier in de omgeving) heeft het erover en de foto’s zagen er indrukwekkend genoeg uit om zelf ook een bezoekje te brengen, toch leuk om zelf ook te kunnen genieten van het uitzicht!

De trap; Onderdeel van Rotterdam viert de stad!

De trap is gebouwd als onderdeel van de culturele manifestatie Rotterdam viert de stad! Met deze manifestatie wordt er teruggeblikt op 75 wederopbouwjaren, maar wordt er ook gevierd dat de stad Rotterdam uitgegroeid is tot een wereldstad. Sinds halverwege maart zijn er tot en met eind augustus in heel Rotterdam op verschillende locaties interessante exposities, lezingen en kunstprojecten.

De trap van RotterdamZoals ik stiekem al had verwacht was het, nu ik zelf niet meer in Rotterdam woon, veel leuker om weer in Rotterdam te zijn. Het zal altijd als thuis blijven voelen, maar ik stond nu niet meer in mijn eigen achtertuin. Normaal gesproken liep ik met een grote boog om dit soort evenementen/activiteiten heen en nu ging ik er zelf naartoe! Toen ik aankwam was de trap nog helemaal leeg. Blijkbaar zijn er openingstijden, waar ik mij totaal niet van bewust was. Tien minuten later ging het hek gelukkig open en ging ik samen met vele anderen de trap van Rotterdam op!

De trap van RotterdamDe trap van RotterdamDe trap van RotterdamOver het aantal treden van de trap bestaat wat onduidelijkheid. Het was de bedoeling dat de trap 180 treden zou krijgen, maar uiteindelijk zijn het er tijdens de bouw 140 geworden. Vanaf het stationsplein klauter je 29 meter omhoog, naar het dak van het Groot Handelsgebouw waar je prachtig uitzicht hebt! Je kijkt uit over het vernieuwde stationsplein en de bovenkant van Rotterdam Centraal, iets wat je ook niet elke dag ziet. Naast dat je op het dak kan genieten van het uitzicht, zijn er verschillende activiteiten en is het ook mogelijk om een drankje te drinken.

De trap van Rotterdam

Praktische informatie

De trap is te bezoeken tot en met zondag 12 juni en is dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00. Omdat er maximaal driehonderd mensen tegelijkertijd op de trap mogen kan het zijn dat je even moet wachten. De entree is gratis.

Heb jij al een bezoek gebracht aan de trap van Rotterdam?