De oplossing; Hardlopen met Evy

De vorige keer dat ik schreef over mijn hardloopavonturen is alweer twee maanden geleden! Hoogste tijd voor een update. Midden septemer kwam ik net terug van een zonnige vakantie in Kusadasi en kon ik goed merken dat ik een tijdje niet was gaan hardlopen. Voor mijn gevoel was ik echt terug bij af en kon ik helemaal opnieuw beginnen. Toen maakte ik een keus, waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds erg blij mee ben, ik besloot te gaan hardlopen met Evy!

Omdat ik het niet zo nodig vond om helemaal bij het begin te beginnen met Evy, besloot ik om te starten bij les 17, waar je na 5 a 7 minuten hardlopen weer even gaat wandelen. Ook besloot ik mijn tempo aan te passen. Heel leuk als je snel wilt rennen, maar daardoor houd je het natuurlijk wel minder lang vol. Sinds ik deze veranderingen heb doorgevoerd gaat het supergoed! Afgezien van een klein herfstdipje van 3 weken waar ik even moest wennen aan mijn nieuwe baan, de kou en het feit dat het tegenwoordig al vroeg donker is, ben ik erg tevreden met hoe het nu gaat!

Even ter vergelijking. In juli liep ik 70.8 kilometer, in september en oktober beide maanden zo’n 30 kilometer en in de eerste 2-3 weken van november ben ik helemaal niet wezen hardlopen. Maar hoewel ik in september het gevoel had dat mijn conditie na 2 weken helemaal verdwenen was, ging dat deze keer een stuk beter. Goed luisteren naar Evy, niet te hard rennen en niet al te hoge eissen aan jezelf stellen is hier voor mij in ieder geval de juiste oplossing voor!

Hardlopen met EvyMijn nieuwe baan ligt op zo’n 7 kilomter afstand van mijn huis, de perfecte afstand om te hardlopen! Iets wat ik ook zeker vaker ga doen. Vorige week donderdag durfde ik avontuur eindelijk aan en stond ik om half 6 in mijn hardloopoutfit klaar om naar huis te hardlopen. In eerste instantie vond ik dat wel spannend, omdat het een nieuwe route is, het inmiddels al vroeg donker is en dat dan ook nog eens in de Rotterdamse spits. Maar het ging boven verwachting goed! Wel rende ik net iets te snel waardoor het lichamelijk soms wat zwaar was, maar ik blijf vanaf nu gewoon netjes naar Evy luisteren. Op dit moment ben ik bij les nummer 25, dus nog 5 te gaan en dan kan ik als het goed is aansluitend 5 kilometer hardlopen zonder pauzes! Spannend!

De foto maakte ik halverwege, terwijl ik op de Maasboulevard liep! :)

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Dina

  Woah, heerlijk zeg, na een werkdag hardlopend naar huis. Ik kan me voorstellen dat je hoofd dan helemaal lekker leeg is bij thuiskomst!

  Reageer...
 • nina || happy acorn

  wauw, dat is fijn :) Ik ren nu ook altijd met Evy, gaat echt beter dan ooit tevoren!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Fijn he? :D Zorgt er echt voor dat je gewoon lekker kan hardlopen inplaats van dat je eigenlijk steeds iets te ver gaat, hoewel ik er toch nog zelf wel een beetje op moet letten! :)

   Reageer...
 • Elisa

  Heerlijk zeg, daarom hoop ik dat het nieuwe bedrijf van mijn werk gouw staat, dan kan ik elke dag in een half uurtje fietsen naar mijn werk. Lijkt me zo fijn dan elke dag een half uur in die auto :)

  Reageer...
 • Cindy

  Heerlijk zeg dat je vanuit je werk naar huis kan hardlopen! Ik merk alleen dat ik met Evy te hard ga, ik ga mee op de muziek, waardoor ik net over mijn grenzen ga steeds. Leermomentje!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Muziek kan er inderdaad voor zorgen dat je steeds sneller gaat! Maar goed dat je dat van jezelf weet! :)

   Reageer...
 • Stella

  You go girl! Kon ik het maar. Ik zou een schop onder m’n kont moeten krijgen! Liefs

  Reageer...
 • CatieMcCartney

  Knap dat je zo volhoudt! :)

  Reageer...
 • Tjitske Anna

  Wat fijn om van je werk naar huis toe te hardlopen! Ga zo door! :)

  Reageer...
 • Manon

  Goed bezig! Zeker respect voor het (in het donker) naar huis hardlopen na een dag werken!

  Reageer...
 • Deborah

  Oh wat een heerlijk blog!!
  Soms moet je jezelf een schop onder je hol geven om weer te gaan lopen. Maar als je dan eenmaal weer loopt, begrijp je eigenlijk niet waarom je eerder gestopt bent…
  Wat goed dat je van je werk direct naar huis gaat hardlopen.

  Voor morgen heb ik ook een hardlooplogje ingepland.

  Reageer...
 • Anne

  Ik kom dus ook altijd weer terug bij Evy als ik een tijdje niet gelopen heb. Gewoon, omdat het fijn is om die houvast te hebben. :) Vind het trouwens wel echt heel tof dat je vanuit je werk terug gaat hardlopen! Dat zou ik ook best willen, maar mijn werk zit veertien kilometer verderop en dat is toch iets te enthousiast..

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Oeh ja dat is net iets te ver, leuk als je een halve marathon wilt rennen, maar voor gewoon even hardlopen is dat teveel van het goede! :P

   Reageer...
 • Kim

  Goed bezig! Mijn motivatie is een beetje weg, na ik het programma van Evy voltooid had.. ben ook weer opnieuw begonnen een paar week terug. Maar inmiddels al weer tijdje niet gelopen..

  Reageer...
 • Deisy

  Oeeh: lijkt mij echt heerlijk om na werk naar huis te rennen, volgens mij krijg je dan echt een “zen-gevoel”.. Wel heel goed bezig hoor en inderdaad niet te hard van stapel lopen: uiteindelijk kom je er wel ;-)

  Reageer...
 • marjolein

  Ah wat ideaal dat je naar huis kunt rennen vanaf je werk. Zo maak je wat kilomet

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Ja, die kende ik!

  Reageer...
 • Marlissa

  Mooie route! Heerlijk om ’s avonds nog even een stukje te lopen en ideaal dat je vanuit je werk naar huis kan lopen.

  Reageer...
 • Andrea

  Knap hoor! We wonen echt vlak bij elkaar haha

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?