De gezellige koffiebar in Rotterdam

Sinds kort is de Karel Doormanstraat in Rotterdam een nieuwe hotspot rijker met de komst van De Koffiebar! Hartstikke leuk, want nu kunnen we ons huis uitrollen voor een lekkere kop koffie en een ontbijtje. In de straat zitten al een aantal gezellige horecagelegenheden, maar een knus en gezellig koffietentje hadden we eigenlijk nog niet! Tijd om eens een bezoekje te brengen.

Wat mij gelijk opviel was het mooie interieur. Je ziet dat er goed over nadacht is en dat de focus ligt op de details. De stenen wand is een echte eyecatcher, sowieso heb ik daar een enorme zwak voor omdat het zorgt voor een warme huiselijke sfeer. Andere details zijn bijvoorbeeld het tijdschriftenrek, die hoe simpel die ook is, enorm functioneel is en zorgt voor leuke wanddecoratie. Waar ik ook helemaal gelukkig van werd was al het groen! Aan de zijkant van De Koffiebar staat een rij planten en de groene krans met lichtjes als kerstdecoratie was al opgehangen! Liefde voor kerst!

De Koffiebar in RotterdamDe Koffiebar in RotterdamDe Koffiebar in RotterdamEen week na de opening besloten we op een zondagochtend te gaan ontbijten bij De Koffiebar. We moesten onze bestelling plaatsen bij de counter, waar ik normaal niet zo’n fan van ben. Als ik ergens allergisch voor ben is het toch wel het Vapiano concept, waar je bestelt aan een counter en vervolgens aan diezelfde counter mag wachten totdat het klaar is. Maar gelukkig kwamen ze onze bestelling netjes bij ons tafeltje brengen en dan vind ik het helemaal prima!

De Koffiebar in RotterdamNaast de vele varianten van koffie hebben ze ook smoothies! Ik bestelde een overheerlijke power granate smoothie en een broodje met ei en bacon. De lunchgerechten op de kaart zijn simpel, maar bieden toch genoeg variatie. De snelheid waarop onze bestelling bereid werd was erg prettig! Tien minuten na de bestelling stond ons ontbijt al op ons tafeltje en konden we aanvallen! Het Koffiebar concept is enorm geslaagd evenals de uitvoering! Als ik dan toch een minpunt zou moeten benoemen zijn dat denk ik de broodjes die net iets aan de harde kant waren. Wel erg lekker overigens, maar als je snel last hebt van je kaken is het misschien niet zo’n succes. Zeker leuk om even langs te gaan als je een keer in Rotterdam bent!

Ben jij van plan om een bezoekje te brengen aan De Koffiebar als je eens in Rotterdam bent?