De gezellige koffiebar in Rotterdam

Sinds kort is de Karel Doormanstraat in Rotterdam een nieuwe hotspot rijker met de komst van De Koffiebar! Hartstikke leuk, want nu kunnen we ons huis uitrollen voor een lekkere kop koffie en een ontbijtje. In de straat zitten al een aantal gezellige horecagelegenheden, maar een knus en gezellig koffietentje hadden we eigenlijk nog niet! Tijd om eens een bezoekje te brengen.

Wat mij gelijk opviel was het mooie interieur. Je ziet dat er goed over nadacht is en dat de focus ligt op de details. De stenen wand is een echte eyecatcher, sowieso heb ik daar een enorme zwak voor omdat het zorgt voor een warme huiselijke sfeer. Andere details zijn bijvoorbeeld het tijdschriftenrek, die hoe simpel die ook is, enorm functioneel is en zorgt voor leuke wanddecoratie. Waar ik ook helemaal gelukkig van werd was al het groen! Aan de zijkant van De Koffiebar staat een rij planten en de groene krans met lichtjes als kerstdecoratie was al opgehangen! Liefde voor kerst!

De Koffiebar in RotterdamDe Koffiebar in RotterdamDe Koffiebar in RotterdamEen week na de opening besloten we op een zondagochtend te gaan ontbijten bij De Koffiebar. We moesten onze bestelling plaatsen bij de counter, waar ik normaal niet zo’n fan van ben. Als ik ergens allergisch voor ben is het toch wel het Vapiano concept, waar je bestelt aan een counter en vervolgens aan diezelfde counter mag wachten totdat het klaar is. Maar gelukkig kwamen ze onze bestelling netjes bij ons tafeltje brengen en dan vind ik het helemaal prima!

De Koffiebar in RotterdamNaast de vele varianten van koffie hebben ze ook smoothies! Ik bestelde een overheerlijke power granate smoothie en een broodje met ei en bacon. De lunchgerechten op de kaart zijn simpel, maar bieden toch genoeg variatie. De snelheid waarop onze bestelling bereid werd was erg prettig! Tien minuten na de bestelling stond ons ontbijt al op ons tafeltje en konden we aanvallen! Het Koffiebar concept is enorm geslaagd evenals de uitvoering! Als ik dan toch een minpunt zou moeten benoemen zijn dat denk ik de broodjes die net iets aan de harde kant waren. Wel erg lekker overigens, maar als je snel last hebt van je kaken is het misschien niet zo’n succes. Zeker leuk om even langs te gaan als je een keer in Rotterdam bent!

Ben jij van plan om een bezoekje te brengen aan De Koffiebar als je eens in Rotterdam bent?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Tessa

  Dat ziet er uit als een heeel tof plekje! En de broodjes zien er ook heel goed uit :D
  Liefs, Tessa

  Reageer...
 • Xaviera

  Dat ziet er uit als een leuke plek om te ontbijten! Jammer dat ik zo ver uit de buurt woon anders zou ik er zeker een keertje heen gaan :)

  Reageer...
 • Kim

  Leuk! Ga ik zeker kijken van de week. Vind dat Vapiano-concept ook irritant (daarom altijd naar de Pastakantine ;)), maar van de week merkte ik dat het ook wel fijn is dat je na je drankje/eten weg kunt, zonder te wachten op een rekening. Maar zitten en bediend worden, altijd fijner!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Bij de pastakantine ben ik nog nooit geweest! Heb daar hele goede verhalen over gehoord!

   Reageer...
 • Stella

  Oef, dat ziet er echt heel Instagram en Tumblr proof uit, als je begrijpt wat ik bedoel, hihi. Lijkt me een ontzettend gezellig tentje. Ik heb altijd al eens gewoon zomaar de deur uit willen stappen om ergens te ontbijten, maar verder dan de Hema ben ik eigenlijk nog nooit gekomen! Liefs!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hahaha ja ik begrijp wat je bedoelt! :D Het hoeft ook niet ver te zijn! Ik heb bv nog maar 1x in mijn leven bij de Hema ontbeten, want dat is toch wel weer een stukje lopen! :P

   Reageer...
 • monique

  Wat een gezellig plekje :) Het eten ziet er ook heerlijk uit zeg!

  Reageer...
 • Marlissa

  Oh leuk, snel een keer langs!

  Reageer...
 • Marion

  Ziet er super leuk uit. Ik hou van dat soort koffietentjes. Ik kom alleen nooit in Rotterdam, dus helaas.

  Reageer...
 • Tjitske Anna

  Dat ziet eruit als een heel gezellig tentje! :D

  Reageer...
 • Renate

  Wat een leuk tentje. Als ik een tussenuur heb ga ik meestal bij de v&d een kopje koffie drinken, maar dit ziet er ook goed uit. Dan neem ik geen broodje, maar een lekkernij.

  Reageer...
 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  Ziet er uit als een leuke tent! Jammer dat ik niet zo van koffie houd ;)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ze hebben ook lekkere andere drankjes zoals de power granate smoothie die ik had!

   Reageer...
 • Dionne

  Ziet er heel tof uti!

  Reageer...
 • Manon

  Ziet er uit als een gezellig tentje!

  Reageer...
 • Anouk

  Ziet er echt super gezellig uit! Ik liep er vorige week met een vriendin langs en toen vond ik het er ook al erg leuk uit zien! Binnenkort toch maar eventjes naar binnen lopen.

  Reageer...
 • Elisa

  Wat leuk, of ik er echt heen zou gaan. Ik denk het niet, tegenwoordig kijk ik bewust naar groene zaakjes met veel vegetarische keuzes. Zodat ik vol op kan genieten :) Maar voor een kopje koffie met gebakje, wie weet :)

  Reageer...
 • Deborah

  Dat ziet er erg lekker uit.
  Waren dit weekend nog in Rdam… Jammer dat ik er toen nog niet van wist :)

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Ik hou echt van dit soort plekjes, deze lijkt me zeker de moeite waard!

  Reageer...
 • Gina

  Het zit zo dichtbij en ik ben er nog nooit geweest!
  En de broodjes zien er erg goed uit! :)

  x
  http://giientjeee.blogspot.nl

  Reageer...
 • Andrea

  Oh leuk! Hier ga ik wel een keertje langs.

  Reageer...
 • SA600H

  Ziet er super lekker uit!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?