De eerste vijftig kilometer zitten er weer op

Mevrouw doet aan hardlopen en tikt halverwege september de eerste vijftig kilometer van dit jaar aan. Om je kapot te schamen… Toen ik op een zonnige dag in februari voor het eerst sinds lange tijd mijn hardloopschoenen weer aantrok, werd ik direct beloond met twee enorme blaren op mijn voet. Nadat mijn voet weer hersteld was had ik een nieuwe smoes bedacht. Het was buiten natuurlijk hartstikke koud en tsja, ik houd er nu eenmaal niet van om voor mijn plezier in de vrieskou naar buiten te gaan. “Als het lekker weer wordt, ga ik weer beginnen met hardlopen, echt waar!” Makkelijker gezegd dan gedaan…

Hardlopen in de winter vs. zomer

Winters zijn voor avonden met een dekentje op de bank, twee films achter elkaar en een kopje thee. Lentes zijn daarentegen in mijn wereld voor hardlopen. Stom dat ik het niet deed, maar dat terzijde. Op een verdwaalde lentedag in mei zat ik in de auto met het raam open. Het was lekker weer, de muziek stond hard en opeens kreeg ik een ingeving. Ik heb zin om te gaan hardlopen! Leuk om onze ‘nieuwe’ woonplaats te voet te verkennen. Zo gezegd, zo gedaan! Vervolgens verwacht je natuurlijk dat je verder kunt op het niveau waar je vorig jaar was geëindigd. Maar zo werkt het natuurlijk niet.

Kort daarna bedacht ik weer een nieuwe smoes in de vorm van het moeten kopen van nieuwe schoenen. Met deze nieuwe schoenen probeerde ik het hardlopen weer op te bouwen, samen met de hulp van mijn TomTom fitnesshorloge. Maar het maakte allemaal niets uit.. De motivatie was er voor een aantal dagen en was dan ook zo weer weg. Totdat mijn vriend halverwege augustus opperde dat hij samen wilde gaan hardlopen. Ik wist niet wat ik hoorde! Datzelfde weekend gingen we de stad in om hardloopspullen te kopen; Nike heeft een goede aan ons… ;) Zondagochtend stonden we buiten samen met hardloopcoach Evy om ons aan te moedigen. We zijn een paar weken geleden begonnen bij de eerste les en het gaat goed! Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn, maar je moet ergens beginnen.

Een nieuw doel!

Naast dat het hardlopen nu een stuk gezelliger is samen met mijn vriend, is het voor mij ook belangrijk om een doel te hebben. Dat geeft zo’n boost aan je motivatie! Zo was ik vorig jaar behoorlijk fanatiek en ging ik minstens drie keer in de week hardlopen. Waarom het dit jaar dan niet lukt? Simpel! Waar ik vorig jaar voor het Diabetes Fonds geld inzamelde voor mijn eerste hardloopwedstrijd, had ik dit jaar géén doel.

We hebben inmiddels een mooi doel voor ogen waar we samen naar toe kunnen werken. Wat het doel is houd ik graag nog even voor me, maar het komt er in ieder geval op neer dat we tijdens de winter zullen moeten trainen. Dat gaat wat worden! ;)

Wat is jouw motivatie om te hardlopen?