De boeken van Lisette Jonkman

Vroeger was ik een echte boekenwurm. Als ik in de zomervakantie samen met mijn ouders op vakantie ging naar bijvoorbeeld Frankrijk of Italië was ik weken van tevoren al in de bibliotheek te vinden om een goede selectie boeken uit te zoeken, die ik op vakantie allemaal uit ging lezen. Elke vakantie had ik de maximum toegestane hoeveelheid boeken van de bibliotheek bij me. In de loop der jaren werd het steeds minder. Ik begon te werken, kreeg het steeds drukker en lezen deed ik eigenlijk nooit meer. Totdat ik in aanraking kwam met de boeken van Lisette Jonkman, sinds dat moment ben ik weer helemaal verliefd op boeken!

Glazuur

Het eerste boek van Lisette, Glazuur, kwam uit in mei 2012. Ik was in de boekhandel waar mijn moeder werkte en over een week zou ik naar Turkije op vakantie gaan. “Misschien vind je dit boek wel leuk voor op vakantie!” zei mijn moeder, het boek was net binnen gekomen. De cover van Glazuur zag er vrolijk uit en het verhaal sprak me wel aan, ik besloot hem te kopen, leuk! Eindelijk weer eens lezen op vakantie. Eenmaal in Turkije was het boek in drie dagen uit. Het verhaal gaat over Sophie die een baantje heeft bij een groot reclamebureau. Ze heeft het eigenlijk helemaal niet naar haar zin en ze besluit na de zoveelste vernedering wat te doen aan haar leven en gooit het roer om.

De schrijfstijl van Lisette is super toegankelijk en vooral erg grappig! Het is vaak genoeg voorgekomen dat ik opeens heel hard moest lachen en ik raar aangekeken werd door mijn vriend omdat hij geen idee had wat er aan de hand was. Als een boek heel erg moeilijk leest en het een super serieus verhaal is, leg ik het boek redelijk snel weg, maar als ik een boek lees van Lisette Jonkman word ik gelijk weer helemaal gelukkig!

Verkikkerd

Glazuur was op dat moment het enige boek van Lisette, maar ik wilde meer! Al snel werd een tweede boek aangekondigd, Verkikkerd. Zodra het mogelijk was heb ik gelijk een exemplaar gereserveerd op Bol.com. Verkikkerd gaat over Lucy, een beauty meisje die in Enschede gaat studeren. Het lukt haar niet om een kamer te vinden en daarom moet ze uiteindelijk maar genoegen nemen met een vies studentenhuis, vol met (in haar ogen) nerds. Langzaam maar zeker gaat ze haar huisgenoten stiekem steeds meer waarderen, maar dit is iets wat ze nooit zelf toe zal geven. Het liefst vertel ik nu gelijk het hele verhaal met jullie omdat het zo leuk is, maar dan is de spanning er wel een beetje van af.

De boeken van Lisette Jonkman zijn echte aanraders! In Juni (dat is al bijna, woohoee!) komt het vervolg van Verkikkerd, Verslingerd. Ik ben zo benieuwd! De boeken Glazuur en Verkikkerd van Lisette Jonkman zijn ondere andere te koop op Bol.com maar neem vooral ook even een kijkje bij je plaatselijke boekhandel! ;)

boek-lisette-jonkman-glazuur-verkikkerd-1

In Turkije, genieten in het zonnetje met Glazuur!

Hebben jullie Glazuur en Verkikkerd van Lisette Jonkman al gelezen?