De beste burgers van Rotterdam

Wat maakt een burger een goede burger? Inmiddels ben ik erachter gekomen dat de definitie van een goede burger per persoon heel erg kan verschillen. Zo zijn er mensen die houden van een hoge burger met tienduizend laagjes en een hard broodje terwijl ik persoonlijk meer de voorkeur geef aan de grote zachte burger, met lekker veel kaas en bacon, zonder dat het vet langs je handen naar beneden druipt.

De drie beste burgers van Rotterdam!

De afgelopen jaren is Rotterdam vele burgerrestaurants rijker geworden, waaronder een aantal waar een bezoekje zeker de moeite waard is. Eigenlijk is het vrij eenvoudig om een goed burgerrestaurant te herkennen. Krijg je bestek bij je burger? Dan kan je maar beter op zoek naar een ander restaurant. Geen bestek? Dan zit je goed!

De beste burgers van Rotterdam

Gracy’s

Gracy’s is een diner met een Amerikaans sfeertje midden in het centrum van Rotterdam. Het is net alsof je je in de jaren vijftig waant en middenin een film scene van Grease terecht bent gekomen. De black angus burger met sla, tomaat, ui, cheddar en bacon is precies hoe een burger moet zijn. Niet de groot, niet te klein. Gewoon met twee handen prima te eten, zonder al teveel vet. Wel is de burger met zijn tien euro redelijk aan de prijs. Ondanks dat staat deze burger staat met stip op nummer één!

De beste burgers van Rotterdam

Hamburg

In de bekende Witte de Withstraat van Rotterdam is naast de vele andere restaurantjes het burgerrestaurant Hamburg te vinden. Doordeweeks, maar ook zeker in het weekend is het gezellig druk. Vooral onder de studenten is het een populaire hotspot. Hoewel de burgers iets aan de vettige kant zijn en het verstandig is om een servetje bij de hand te houden, zijn ze verrukkelijk! De burgers hebben een normaal ’medium’ formaat, maar voor de echte burgerliefhebbers met een grote eetlust is elke burger ook in XL formaat te bestellen. Deze burgers van eerlijk vlees verdienen een mooie tweede plek in de lijst van beste burgers in Rotterdam.

De beste burgers van Rotterdam

Burgertaria

Als je ’s avonds geen zin hebt om te koken en verlangt naar een goede burger is een bestelling bij Burgertaria snel geplaatst. Het is geen burgerrestaurant zoals Gracy’s en Hamburg dat wel zijn; Burgertaria is een cafetaria met burgers als specialiteit, zoals de naam ook doet vermoeden. Voor slechts zes euro heb je een complete burger met alles erop en eraan. Van alle burgers ooit gegeten is dit de minst vette burger met een goed broodje. Niet te hard, niet te zacht. Verdiende derde plek!

Waar eet jij de beste burgers?