De afslankswitch; In 30 dagen slank & energiek

Vorig jaar schreef ik een artikel over het eerste boek van Marjolijn van der Velde, 70 groene smoothies. Dit boek heb ik regelmatig gebruikt ter inspiratie om met mijn slowjuicer lekkere groene smoothies te brouwen. Anderhalf jaar later heeft Marjolijn een tweede boek uitgebracht, waar ik weer met veel plezier doorheen kan bladeren en recepten kan uitproberen! De afslankswitch is een boek dat je in dertig dagen helpt te ontdekken hoe je de rest van je leven energiek mooi en slank kan blijven.

De afslankswitch? Jij? Afvallen?

Ja! Dat dacht ik dus ook. Als ik iets niet wil dan is het afvallen. Maar hoewel het boek in eerste instantie gefocust is op afvallen is er natuurlijk veel meer dan dat. Dat ik wil aankomen betekent natuurlijk niet dat ik alleen maar pizza’s en hamburgers eet. Mijn lichaampje heeft ook de nodige vitaminen en mineralen nodig en daar is dit boek ook hartstikke goed voor te gebruiken. Als ik naar mijn eetgewoonten kijk kan daar namelijk wel het een en ander aan verbeterd worden. Volgens het voedingscentrum moeten we 200 gram groente per dag eten. Ik mag blij zijn als ik dat verspreid over drie dagen haal.

Niet zomaar een receptenboek

Net zoals het eerste boek van Marjolijn is het niet ‘zomaar’ een receptenboek. Het gaat veel verder dan dat. De eerste 90 pagina’s bevatten vooral veel achtergrondinformatie zodat je weet waar je mee bezig bent. Wat ik zelf erg interessant vond was het stuk over de glycemische index. Deze waarde zegt namelijk iets over de snelheid waarmee koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Super interessant om hier wat meer over te lezen, zeker aangezien ik dat soort zaken ook allemaal moet begrijpen nu ik diabetes heb. Na het lezen van de theorie is het de bedoeling om het toe te passen in de praktijk!

De afslankswitch; In 30 dagen energiekIn het boek staan vier weekmenu’s, mét boodschappenlijstje! Hoe briljant is dat. Vaak zie je in boeken over afvallen dat de maaltijden geminimaliseerd worden en dat tussendoortjes uit den boze zijn. Gelukkig pakt Marjolijn dat anders aan en mag je gewoon tussen elke maaltijd een tussendoortje eten. Binnen de weekmenu’s zijn er uiteraard ook dagmenu’s waar ook nog eens rekening wordt gehouden met de voorbereidingen voor de volgende dag. De recepten bevatten veelal ingrediënten die gewoon bij de Albert Heijn te koop zijn. Geen ingewikkelde kruiden of ingrediënten waar je nog eerder van hebt gehoord. Zo wordt de drempel om actief met dit boek aan de slag te gaan ook weer verlaagd.

De afslankswitch; In 30 dagen energiekDe afslankswitch; In 30 dagen energiekDe afslankswitch; In 30 dagen energiekDe afslankswitch; In 30 dagen energiekHet grootste pluspunt van het boek vind ik toch wel de toon waarmee het geschreven is. Het is persoonlijk, vertrouwd en heel erg gericht op positiviteit. Het boek heet dan wel de afslankswitch, maar in het boek zelf worden de woorden afvallen, gewicht en andere woorden waar meestal de nadruk op worden gelegd zelden genoemd. Na de eerste week is er bijvoorbeeld een hele pagina gewijd aan de volgende uitspraak: “Je bent een kanjer! Geweldig dat je deze week hebt afgerond, ik zie je morgen weer”. Daar word je toch gelukkig van? Ook zit er motivatieboekje bij, wat eigenlijk een soort mini dagboekje is. Ook daar ligt de focus op positiviteit en worden vragen gesteld zoals: “Waar ben je vandaag trots op?” inplaats van een standaard afvalboekje met vragen zoals: “Hoeveel weeg je vandaag?“, “Wat heb je vandaag gegeten?“, “Hoeveel calorieën waren dat?“.

De afslankswitch; In 30 dagen energiekDe afslankswitch; In 30 dagen energiekDe afslankswitch heeft een mooi plekje gekregen in mijn boekenkast, naast het eerste boek van Marjolijn. De boeken hebben precies dezelfde stijl en layout, daar wordt mijn boekenkast ook weer iets mooier van! ;) Ook als je niet wilt afvallen, is de afslankswitch een fijn boek waarmee je je eetgewoonten kan verbeteren!

De afslankswitch; In 30 dagen energiek

Wat is jullie eerste indruk van De afslankswitch?Disclaimer