Een dagje wellness bij Thermen Bussloo

Bubbelen in de jacuzzi, ontspannen in de sauna en even je hoofd leegmaken. Heerlijk toch? Afgelopen week mocht ik op uitnodiging van Thermen Bussloo een bezoek brengen aan het luxueuze wellnessresort, gelegen in de buurt van Apeldoorn. In een ver verleden ben ik ooit eens in een soortgelijk resort geweest; maar ondanks dat die dag hartstikke geslaagd was staat een dagje wellness eigenlijk zelden in mijn agenda. Tijd om daar verandering in te brengen! Na een aantal intensieve weken kon ik wel wat rust gebruiken, even een dagje helemaal niks!

Als je zelden tot nooit naar de sauna gaat is de drempel om je lichaam bloot te geven aan allemaal vreemde mensen misschien wat hoog. Omdat ik het zelf niet zo’n prettig idee vond, besloten mijn vriend en ik op een badkledingdag naar Thermen Bussloo te gaan. Op een badkledingdag, die twee keer per maand plaatsvindt, is het dragen van een zwembroek, badpak of bikini verplicht, terwijl het normaal gesproken juist niet toegestaan is om badkleding te dragen.

Ons bezoek aan Thermen Bussloo

Na een road trip van een kleine anderhalf uur kwamen we aan bij Thermen Bussloo. We werden vriendelijk ontvangen en kregen een basjas, handdoek en slippers overhandigd die we gereserveerd hadden. Na een korte uitleg over hoe alles werkte kregen we een plattegrond mee met daarop ook de tijden voor het lunchbuffet en onze gezichtsbehandeling. Naast de sauna entree mochten we dankzij ons duo-arrangement ook gebruik maken van een uitgebreid lunchbuffet en kregen we een drankje + gebak en een beautybehandeling van 35 minuten. We begonnen onze dag in het zwembad dat zowel binnen als buiten is. Ondanks de koude temperatuur buiten, had het zwembad een prettige temperatuur van 32 graden. In onze badjas wandelden we door de tuin; tijd voor ons eerste saunabezoek! We gingen naar de Himalaya zoutkristalgrot (65°) en vier elementensauna (80°) waar je kennis kunt maken met thema’s zoals: oerwoud, Noordzee, vulkaan en woestijn. Rond het middaguur werden we verwacht bij het lunchbuffet in het nabijgelegen restaurant Intens, waar we een ruime keus hadden in allemaal kleine gerechtjes. Heerlijk!

Een dagje wellness bij Thermen BusslooEen dagje wellness bij Thermen BusslooEen dagje wellness bij Thermen Bussloo

Opgietingen en rituelen

Om een dagje wellness nog completer te maken is er belevenisprogramma met gedurende de dag verschillende opgietingen, rituelen en meditaties. Omdat de term opgieting voor mij nieuw is/was, wilde ik dat wel eens meemaken. Na mij wat ingelezen te hebben, hoort zo’n opgieting er toch een beetje bij tijdens zo’n dagje sauna. Helaas stonden er een halfuur voor de genoemde tijden al rijen voor de sauna’s en hebben we het maar aan ons voorbij laten gaan. Bij het plannen van ons dagje weg hebben we geen rekening gehouden met de meivakantie. Als je allebei werkt en nog geen kinderen hebt is dat iets waar je gewoon niet aan denkt; een wijze les voor de volgende keer. In de ochtend was het gezellig druk, maar in de middag was het op bepaalde plekken té druk. De bordjes met “stilte gewenst” leken er niet meer te hangen en het type mens kwam ook niet helemaal overeen met de verwachting die ik erbij had. Waarschijnlijk trekt de combinatie badkledingdag en meivakantie een groot aantal dagjesmensen aan (waar wij net zo goed deel van uitmaakten) en was het daardoor wat drukker dan normaal. Goed om te weten voor de volgende keer.

Een dagje wellness bij Thermen BusslooEen dagje wellness bij Thermen Bussloo

Gezichtsbehandeling

Na de lunch was het tijd voor onze gezichtsbehandeling. Mijn vriend en ik zouden een kwartier na elkaar de behandeling ondergaan, maar door een miscommunicatie bleek mijn behandeling niet goed gepland te zijn. Gelukkig vonden we een oplossing en werd mijn gezichtsbehandeling verschoven naar het einde van de dag. Mijn vriend had inmiddels een babyzachte huid en was helemaal ontspannen. In de middag gingen we naar de Geysersauna (80°), het Hamambad en naar de infraroodsauna met ligbanken waar je een prachtig uitzicht hebt over het meer. Na nog wat rondgedobberd te hebben in het zwembad en een appelgebakje, was het tijd voor mijn gezichtsbehandeling. Na een kort kennismakingsgesprek kreeg ik een hydraterende behandeling omdat mijn gezichtshuid dankzij de roaccutane kuur nog steeds wat droog is. Na een reiniging en een voedend masker zag mijn huid er weer helemaal gehydrateerd uit.

Een dagje wellness bij Thermen BusslooEen dagje wellness bij Thermen BusslooMet een grote hoeveelheid sauna’s en baden is Thermen Bussloo de aangewezen locatie om een dagje door te brengen als je er even tussenuit wilt en de wereld van wellness wilt ervaren. Het was niet de beste keuze om op een badkledingdag in de meivakantie een bezoek te brengen, maar ondanks de drukte hebben we wel een hele fijne dag gehad. De kans is groot dat we nog eens terugkomen, maar dan wel op een reguliere saunadag, buiten de schoolvakanties om! ;)

Een dagje wellness bij Thermen Bussloo

Ben jij wel eens een dagje naar Thermen Bussloo geweest?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Karlijn

  Heerlijk is het daar! Het is super dicht bij mijn ouders en ik ben er denk ik twee keer geweest. Ik denk dus ook niet aan die vakanties, maar aangezien mijn moeder in het onderwijs zit weet zij dat allemaal precies ;) Het is een fijne plek en ik voel me altijd weer opgeladen (niet op de avond zelf want dan ben ik helemaal gaar, maar de dag daarna wel). X

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wat toevallig! Ik kreeg ook nog van iemands de tip om in de avond te gaan, misschien dat de volgende keer maar doen! :)

   Reageer...
 • Anna Maria

  Oh wat heerlijk, ik ben er nog niet geweest. Afgelopen jaar zou ik wel naar zo iets gaan, maar toen geraakte ik zwanger…. Dus dat gaat nog even een tijdje duren.

  Reageer...
 • Micheline

  Ik woon er vlakbij en het is er heerlijk. Mijn favoriete saunacomplex. Vooral ’s avonds is het er vaak heerlijk rustig. Hoe ging het daar met je pomp?

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Het ging opzich goed, afgezien van het gedeelte na de appeltaart ;) Ik koppelde hem vaak af en corrigeerde dan als ik hem weer droeg. Het schommelde een beetje, maar ging wel redelijk!

   Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?