Zomaar een dagje naar Leiden

Vorige week zaterdag gingen mijn vriend en ik een dagje naar Leiden! Ik wilde daar eigenlijk vorige week al iets over vertellen maar dat kon even niet door mijn website troubles. Begin dit jaar kochten we een seizoensretour van de NS. Op dat moment hadden we geen auto (inmiddels hebben we een mooie Aygo), maar wilden we wel graag zo nu en dan een dagje weg. We konden per seizoen één zaterdag of zondag een dagje weg, eersteklas! Super fijn. Omdat we de vorige twee keren naar Amsterdam waren gegaan besloten we nu eens een dagje naar Leiden te gaan!

Winkel WAAR in LeidenWinkel WAAR in LeidenEenmaal aangekomen in Leiden hopten we de Haarlemmerstraat in. Al snel kwamen we de winkel WAAR tegen. Bij WAAR verkopen ze allemaal leuke duurzame spulletjes én Tony’s Chocolonely! Ik mag dan misschien wel diabetes hebben, maar ik hou nog steeds van snoepen, ook al is dat nu wat lastiger. We kochten drie repen, waaronder twee limited editions, popcorn discodip en lemon cheesecake. Nomnom! Inmiddels zijn de limited editions op en het zijn echte aanradertjes!

Lunchen bij Roos in LeidenLunchen bij Roos in LeidenLunchen bij Roos in LeidenLunchen bij Roos in Leiden

Na ons avontuur bij WAAR was het tijd om te gaan lunchen. Op aanraden van Stella liepen we naar Roos, een gezellig lunchtentje naast de Dille & Kamille op de Botermarkt. Binnen zat het hartstikke vol, maar ik moest en zou lunchen bij Roos. Na ongeveer een kwartiertje wachten kwam er een plekje vrij en hadden we een tafeltje. Ik bestelde een paar bruine boterhammen met avocado, tomaatjes én bacon. Heaven! Om het af te maken namen we als toetje nog een witte chocolade cheesecake.

Burcht van LeidenDaarna was het tijd om nog wat rond te struinen. We gingen naar de Burcht van Leiden, waar we een mooi uitzicht hadden over de stad, zoals op de eerste foto te zien is. De architectuur van Leiden is super indrukwekkend. Maar als Rotterdammer vind ik dat om eerlijk te zijn al snel bijzonder. Steden zoals Leiden, Utrecht en Amsterdam zijn zo knus en nostalgisch. Heel erg anders dan Rotterdam!

Winkel Pluum in LeidenWinkel Pluum in Leiden

In de Burgsteeg kwam ik Pluum tegen! Een leuk winkeltje waar ik eerder al eens met Stella was geweest. Mijn portemonnee bleef netjes dicht in verband met het grote spaarplan. Kijken is al leuk genoeg! Een stukje verderop zat Antraciet. Daar wil ik stiekem nog wel eens naar terug. De verschillende kledingmerken waren zo uniek en eigen. De items hadden wel een flink prijskaartje, maar daar krijg je dan wel iets moois voor terug. De winkel was een combinatie van fashion en lifestyle. Main focus was kleding, maar er was ook genoeg decoratie voor in huis.

Winkel Antraciet in LeidenWinkel Antraciet in LeidenWe wilden eigenlijk nog langer rondwandelen, maar toen het begon te regenen werd het toch iets minder plezierig en besloten we weer naar het station te gaan. Volgend jaar gaan we nog een keertje naar Leiden, maar dan op een mooie warme zomerdag! ;)

Zijn jullie wel eens in Leiden geweest?