Zomaar een dagje naar Leiden

Vorige week zaterdag gingen mijn vriend en ik een dagje naar Leiden! Ik wilde daar eigenlijk vorige week al iets over vertellen maar dat kon even niet door mijn website troubles. Begin dit jaar kochten we een seizoensretour van de NS. Op dat moment hadden we geen auto (inmiddels hebben we een mooie Aygo), maar wilden we wel graag zo nu en dan een dagje weg. We konden per seizoen één zaterdag of zondag een dagje weg, eersteklas! Super fijn. Omdat we de vorige twee keren naar Amsterdam waren gegaan besloten we nu eens een dagje naar Leiden te gaan!

Winkel WAAR in LeidenWinkel WAAR in LeidenEenmaal aangekomen in Leiden hopten we de Haarlemmerstraat in. Al snel kwamen we de winkel WAAR tegen. Bij WAAR verkopen ze allemaal leuke duurzame spulletjes én Tony’s Chocolonely! Ik mag dan misschien wel diabetes hebben, maar ik hou nog steeds van snoepen, ook al is dat nu wat lastiger. We kochten drie repen, waaronder twee limited editions, popcorn discodip en lemon cheesecake. Nomnom! Inmiddels zijn de limited editions op en het zijn echte aanradertjes!

Lunchen bij Roos in LeidenLunchen bij Roos in LeidenLunchen bij Roos in LeidenLunchen bij Roos in Leiden

Na ons avontuur bij WAAR was het tijd om te gaan lunchen. Op aanraden van Stella liepen we naar Roos, een gezellig lunchtentje naast de Dille & Kamille op de Botermarkt. Binnen zat het hartstikke vol, maar ik moest en zou lunchen bij Roos. Na ongeveer een kwartiertje wachten kwam er een plekje vrij en hadden we een tafeltje. Ik bestelde een paar bruine boterhammen met avocado, tomaatjes én bacon. Heaven! Om het af te maken namen we als toetje nog een witte chocolade cheesecake.

Burcht van LeidenDaarna was het tijd om nog wat rond te struinen. We gingen naar de Burcht van Leiden, waar we een mooi uitzicht hadden over de stad, zoals op de eerste foto te zien is. De architectuur van Leiden is super indrukwekkend. Maar als Rotterdammer vind ik dat om eerlijk te zijn al snel bijzonder. Steden zoals Leiden, Utrecht en Amsterdam zijn zo knus en nostalgisch. Heel erg anders dan Rotterdam!

Winkel Pluum in LeidenWinkel Pluum in Leiden

In de Burgsteeg kwam ik Pluum tegen! Een leuk winkeltje waar ik eerder al eens met Stella was geweest. Mijn portemonnee bleef netjes dicht in verband met het grote spaarplan. Kijken is al leuk genoeg! Een stukje verderop zat Antraciet. Daar wil ik stiekem nog wel eens naar terug. De verschillende kledingmerken waren zo uniek en eigen. De items hadden wel een flink prijskaartje, maar daar krijg je dan wel iets moois voor terug. De winkel was een combinatie van fashion en lifestyle. Main focus was kleding, maar er was ook genoeg decoratie voor in huis.

Winkel Antraciet in LeidenWinkel Antraciet in LeidenWe wilden eigenlijk nog langer rondwandelen, maar toen het begon te regenen werd het toch iets minder plezierig en besloten we weer naar het station te gaan. Volgend jaar gaan we nog een keertje naar Leiden, maar dan op een mooie warme zomerdag! ;)

Zijn jullie wel eens in Leiden geweest?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Laura

  I LUF LEIDEN. Echt, ik kom er heel graag (en ben blij dat ik er maar 20 minuutjes fietsen vanaf woon). En ROOS is echt heerlijk, heb er laatst nog een taartje gedaan met mijn mams.

  Reageer...
 • Anna

  Ah, wat leuk dat je daar zomaar naartoe ging! Ik was laatst ook voor het eerst in Leiden en vind het zo’n fijne stad :)! Zeker van plan om er vaker heen te gaan. Yay, tof dat je naar WAAR gegaan bent, hele fijne winkel.

  Reageer...
 • Lonneke

  Ik ben gewoon nog nooit in Leiden geweest en het lijkt me een leuke stad.

  Reageer...
 • Sonja

  Wat leuk! Leiden is ook echt zo’n super gezellig, fijn stadje:) Ik ben er nog maar één keer geweest maar nu ik dit lees wil ik er eigenlijk binnenkort weer naartoe!

  Reageer...
 • Liliane

  ik wil ook naar Roos en dan neem ik een kind mee en die laat ik lekker ronddwalen en dan krijg ik een kitten mee naar huis. Puik plan.
  (lezers die niet gedetailleerd genoeg naar de foto’s hebben gekeken snappen niets van deze reactie :’D)

  Reageer...
 • Fleur Sophia

  Wat leuk dat jullie een dagje naar Leiden gingen! Ik ben er al een hele tijd niet meer geweest maar vind het een erg gezellige en mooie stad! En ohhh, ik ben ook zo benieuwd naar die lemon cheesecake Tony’s!

  Reageer...
 • anneleen

  Ziet er een gezellig dagje uit! :) je bent leuke winkeltjes tegen gekomen!

  Reageer...
 • valerie

  Ah, wat een super leuk winkeltje dat Waar! Daar wil ik ook weleens heen! Ik ben zelf nog nooit in Leiden geweest, maar daar wil ik zeker nog eens heen!

  Reageer...
 • Dina

  Wauw, Leiden lijkt mij dus echt een heel mooi stadje! Leuk dat jullie volgend jaar weer een keertje gaan.

  Reageer...
 • Ann

  Nee, helaas ben ik nog nooit in Leiden geweest het staat wel op mijn to do lijstje, lijkt mij een prachtige stad!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?