Broccoli smoothie; Met een roze tintje

Op de blog van Sarah, ook wel bekend als Coco Lapine, zag ik laatst een roze smoothie, boordevol groente! Het recept heb ik iets aangepast omdat ik geen grapefruits mag eten en daarom het eten van een bloedsinaasappel risico vond. Omdat ik de groenten in een smoothie al snel te overheersend vind heb ik de hoeveelheid sinaasappels en kiwi’s verdubbeld om zo de smaak van groenten een beetje te verbloemen.

Broccoli smoothie; Met een roze tintje

Ingrediënten voor een broccoli smoothie (± 1250 ml)

  • 2 handjes broccoli
  • 2 handjes blauwe bessen
  • 4 sinaasappels
  • 4 kiwi’s
  • 2 bananen
  • 200 milliliter water

Snij de sinaasappels in stukjes en verwijder de schil. Doe de sinaasappels en broccoli vervolgens in de slowjuicer. Ik heb tijdens het maken van deze broccoli smoothie de kiwi’s ook in de slowjuicer gedaan maar kwam er tijdens het schoonmaken van de slowjuicer achter dat de zeef helemaal vol zat met kiwi. Het is daarom beter als je de kiwi’s in de blender doet en niet in de slowjuicer. Doe het sap van de sinaasappels en broccoli in de blender en voeg vervolgens 200 milliliter water toe. Snij de kiwi’s in stukjes en verwijder de schil. Je kan de schil ook laten zitten als je wilt, daar zitten ook heel veel gezonde voedingsstoffen in! Verwijder de bananenschil van de banaan en doe vervolgens de bananen, blauwe bessen en kiwi’s samen met het slowjuicesap in de blender.

Blend dit vervolgens 20 seconden op de hoogste stand of de speciale smoothie stand. Zet de blender eventjes stop en blend daarna nog een keer voor 15 seconden. Zo weet je zeker dat je een smoothie hebt zonder stukjes! Zoals je kan zien is de smoothie hartstikke roze én dat terwijl er aardig wat groente in zit!

Broccoli smoothie; Met een roze tintje

Geniet ervan! Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van deze broccoli smoothie vinden. Laat het me vooral weten als je hem hebt gemaakt!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

Laat een reactie achter

In samenwerking met
  • Interesse in een samenwerking?