Brabantia Pedaalemmer Flatback+

Kennen jullie Mooh al? De mensen die mij volgen op Instagram hebben Mooh waarschijnlijk al een keertje voorbij zien komen. Mooh is onze lieve kersteland en bewaakt de cadeautjes onder de kerstboom ;) Zo ook deze Brabantia pedaalemmer die we van fonQ hebben gekregen en die inmiddels een mooi plekje heeft gekregen in de keuken. Een nieuwe pedaalemmer stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en toen ik de Flatback+ variant zag van Brabantia (in de Linda volgens mij) wist ik gelijk dat dit hem moest worden!

Het allergrootste voordeel is dat de Brabantia pedaalemmer super ruimtebesparend is! Voorheen hadden we een 45 liter pedaalemmer van Simplehuman en die was best aan de grote kant. De Brabantia Flatback+ is er in twee verschillende volumes, 30 en 40 liter. Omdat wij het wel fijn vinden om een grote pedaalemmer te hebben kozen wij voor de 40 liter en hoewel het qua volume maar een klein beetje scheelt, is hij qua grootte een stuk minder lomp dan de afvalemmer die we hadden, zoals je ook kan zien op onderstaande foto’s. Links de Simpelhuman pedaalemmer en rechts de Brabantia pedaalemmer!

Dit komt door de vlakke achterkant, waardoor de pedaalemmer tegen de wand geplaatst kan worden en zo aardig wat ruimte bespaard. Je eerste reactie is misschien dat de deksel dan niet fatsoenlijk open kan, maar het mooie van deze ‘flatback’ is dat de deksel de muur niet raakt als je hem open doet. Nu kan zelfs het kastdeurtje gewoon open!

Pedaalemmer Brabantia Flatback+Pedaalemmer Brabantia Flatback+Pedaalemmer Brabantia Flatback+Pedaalemmer Brabantia Flatback+De pedaalemmer heeft een eenvoudig te bedienen pedaal en een ‘geruisloze’ deksel. Wat de geruisloze deksel betreft ben ik het daar niet helemaal mee eens, want je hoort wel degelijk dat de deksel dicht gaat. Storend is het niet, want ik heb zelf nog nooit een geruisloze pedaalemmer gezien en ben dus gewend dat het zo hoort zoals het nu is, maar dat er vermeld wordt dat de pedaalemmer een geruisloze deksel heeft is wel wat vreemd.

Pedaalemmer Brabantia Flatback+Pedaalemmer Brabantia Flatback+Om heel eerlijk te zijn, heb ik nooit hoge verwachtingen gehad van een pedaalemmer. Je doet er je afval in en that’s it. Hij moet open en dicht kunnen en verder is overige poespas niet nodig. Totdat je een pedaalemmer hebt met handige functies, dan besef je pas dat het allemaal eigenlijk wel handig is en niet voor niets is! Je hoeft bij de Flatback+ bijvoorbeeld niet moeilijk te doen als je de binnenemmer uit de pedaalemmer wilt halen. Aan de zijkanten zitten namelijk handige handgrepen, waardoor je de binnenemmer binnen not time uit de pedaalemmer hebt gehaald.

Wat ook erg handig is, is dat je de binnenemmer in een hogere positie kan zetten waardoor de vuilniszak eenvoudig te verwisselen is en als je de deksel met je hand opent, blijft de deksel open staan! Super handig als je bijvoorbeeld de keuken wilt opruimen, dan kan je hem gewoon even open laten staan! Last but not least, de pedaalemmer is makkelijk te verplaatsen door de draaggreep aan de achterkant! Geen gedoe meer omdat het onmogelijk is om zo’n pedaalemmer op te tillen, maar gewoon even optillen met behulp van de draadgreep en dan kan je hem zo verplaatsen.

Pedaalemmer Brabantia Flatback+Pedaalemmer Brabantia Flatback+Over de bijgeleverde Brabantia afvalzakken waren we iets minder enthousiast. Afgezien van het feit dat ze perfect in de pedaalemmer passen en van goede kwaliteit zijn hebben ze ook wat minpuntjes. Ten eerste zijn ze wit en is het niet zo smakelijk om die voor de deur te zetten, de hele buurt kan vervolgens zien wat je de afgelopen paar dagen allemaal hebt weggegooid. Daarnaast zijn ze voor ons ook een beetje aan de prijs, namelijk 50 cent per stuk. We maken met veel plezier gebruik van de tien bijgeleverde afvalzakken, maar gaan daarna weer over op onze vertrouwde vuilniszakken ;)

Pedaalemmer Brabantia Flatback+

Wat voor een afvalemmer hebben jullie?Disclaimer