Brabantia Pedaalemmer Flatback+

Kennen jullie Mooh al? De mensen die mij volgen op Instagram hebben Mooh waarschijnlijk al een keertje voorbij zien komen. Mooh is onze lieve kersteland en bewaakt de cadeautjes onder de kerstboom ;) Zo ook deze Brabantia pedaalemmer die we van fonQ hebben gekregen en die inmiddels een mooi plekje heeft gekregen in de keuken. Een nieuwe pedaalemmer stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en toen ik de Flatback+ variant zag van Brabantia (in de Linda volgens mij) wist ik gelijk dat dit hem moest worden!

Het allergrootste voordeel is dat de Brabantia pedaalemmer super ruimtebesparend is! Voorheen hadden we een 45 liter pedaalemmer van Simplehuman en die was best aan de grote kant. De Brabantia Flatback+ is er in twee verschillende volumes, 30 en 40 liter. Omdat wij het wel fijn vinden om een grote pedaalemmer te hebben kozen wij voor de 40 liter en hoewel het qua volume maar een klein beetje scheelt, is hij qua grootte een stuk minder lomp dan de afvalemmer die we hadden, zoals je ook kan zien op onderstaande foto’s. Links de Simpelhuman pedaalemmer en rechts de Brabantia pedaalemmer!

Dit komt door de vlakke achterkant, waardoor de pedaalemmer tegen de wand geplaatst kan worden en zo aardig wat ruimte bespaard. Je eerste reactie is misschien dat de deksel dan niet fatsoenlijk open kan, maar het mooie van deze ‘flatback’ is dat de deksel de muur niet raakt als je hem open doet. Nu kan zelfs het kastdeurtje gewoon open!

Pedaalemmer Brabantia Flatback+Pedaalemmer Brabantia Flatback+Pedaalemmer Brabantia Flatback+Pedaalemmer Brabantia Flatback+De pedaalemmer heeft een eenvoudig te bedienen pedaal en een ‘geruisloze’ deksel. Wat de geruisloze deksel betreft ben ik het daar niet helemaal mee eens, want je hoort wel degelijk dat de deksel dicht gaat. Storend is het niet, want ik heb zelf nog nooit een geruisloze pedaalemmer gezien en ben dus gewend dat het zo hoort zoals het nu is, maar dat er vermeld wordt dat de pedaalemmer een geruisloze deksel heeft is wel wat vreemd.

Pedaalemmer Brabantia Flatback+Pedaalemmer Brabantia Flatback+Om heel eerlijk te zijn, heb ik nooit hoge verwachtingen gehad van een pedaalemmer. Je doet er je afval in en that’s it. Hij moet open en dicht kunnen en verder is overige poespas niet nodig. Totdat je een pedaalemmer hebt met handige functies, dan besef je pas dat het allemaal eigenlijk wel handig is en niet voor niets is! Je hoeft bij de Flatback+ bijvoorbeeld niet moeilijk te doen als je de binnenemmer uit de pedaalemmer wilt halen. Aan de zijkanten zitten namelijk handige handgrepen, waardoor je de binnenemmer binnen not time uit de pedaalemmer hebt gehaald.

Wat ook erg handig is, is dat je de binnenemmer in een hogere positie kan zetten waardoor de vuilniszak eenvoudig te verwisselen is en als je de deksel met je hand opent, blijft de deksel open staan! Super handig als je bijvoorbeeld de keuken wilt opruimen, dan kan je hem gewoon even open laten staan! Last but not least, de pedaalemmer is makkelijk te verplaatsen door de draaggreep aan de achterkant! Geen gedoe meer omdat het onmogelijk is om zo’n pedaalemmer op te tillen, maar gewoon even optillen met behulp van de draadgreep en dan kan je hem zo verplaatsen.

Pedaalemmer Brabantia Flatback+Pedaalemmer Brabantia Flatback+Over de bijgeleverde Brabantia afvalzakken waren we iets minder enthousiast. Afgezien van het feit dat ze perfect in de pedaalemmer passen en van goede kwaliteit zijn hebben ze ook wat minpuntjes. Ten eerste zijn ze wit en is het niet zo smakelijk om die voor de deur te zetten, de hele buurt kan vervolgens zien wat je de afgelopen paar dagen allemaal hebt weggegooid. Daarnaast zijn ze voor ons ook een beetje aan de prijs, namelijk 50 cent per stuk. We maken met veel plezier gebruik van de tien bijgeleverde afvalzakken, maar gaan daarna weer over op onze vertrouwde vuilniszakken ;)

Pedaalemmer Brabantia Flatback+

Wat voor een afvalemmer hebben jullie?Disclaimer

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Dina

  Mooh is zo leuk. Wij hebben laatst ook een nieuwe (toevallig ook Brabantia) afvalemmer gekocht voor in de keuken. Een kleinere, want wij hadden eerst ook een hele grote.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ook veel kleiner qua volume? Dat lijkt me best vervelend! :(

   Reageer...
 • Marion

  Ik heb een hele eenvoudige van de Xenos. Het nadeel is dat daar dan de vuilniszak niet zo mooi weggewerkt zit als bij deze. Het voordeel daarvan is is dat die van ons daardoor wel geruisloos is. :-D Die plattere achterkant vind ik wel erg handig!

  Reageer...
 • Manon

  Wat een handige prullenbak! Ik wil best geloven dat je past weet wat je mist als je een “luxe” variant hebt. Wij hebben een hele oude die inmiddels wel eens aan vervanging toe is, maar onder het mom van het is maar afval komt die er steeds niet. Zo’n brabantia exemplaar zou bij ons ook wel onder de kerstboom mogen haha!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Misschien dat de kerstman dit jaar in een gulle bui is! :D

   Reageer...
 • Anneleen

  Lijkt me een heel handig ding! Ik zou er alleen niet zoveel geld aan kunnen uitgeven…

  Reageer...
 • Xaviera

  Heel handig met zo’n platte achterkant! Ik heb een simpele van plastic met zo’n ronde bovenkant, die neemt helaas wel veel ruimte in beslag.

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?