Boekreview: Nooit meer te druk

Hoe gaat het me je? Oh, je bent druk? Waarmee? Met van alles? Ja. Wie is dat tegenwoordig niet? Hoe mooi zou het zijn als je nooit meer het gevoel van drukte hoeft te ervaren? Dat alles in je hoofd opgeruimd voelt en je meer bewust bezig kan zijn met de dingen die je wilt doen. Dat zou toch geweldig zijn? Op werk betrap ik mezelf er regelmatig op. Hoe het gaat? Ja, druk. Zoals gewoonlijk! Toen ik een keer vertelde dat het wel meeviel met de drukte, maakte me dat zelfs een beetje onzeker. Je moet toch druk zijn? Iedereen is druk!

Een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld

We zijn druk zodat we niet bezig hoeven te zijn met de dingen die we liever vermijden. We zijn druk omdat we verslaafd zijn aan informatie. We zijn druk omdat anderen dat ook zijn. We zijn druk zodat we aan anderen kunnen laten zien hoe druk we zijn. In eerste instantie lijkt daar helemaal niks mis mee te zijn. Het is toch niet erg om druk te zijn? Nee, dat is het ook niet per se. We vergeten alleen dat drukte op langere termijn niet goed voor ons is. Het is hetzelfde als dat je continu stress hebt, dat is ook niet goed. In balans zijn, dat is goed.

Nooit meer te druk, van Tony Crabbe

Gelukkig is drukte iets waar we zelf invloed op hebben en waar Tony Crabbe ons graag bij wil helpen met zijn boek Nooit meer te druk; een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld. Want dat is waar we tegenwoordig in leven: een overvolle wereld. Informatie komt van alle kanten, mailboxen stromen vol, we blijven Twitter, Facebook en Instagram maar refreshen en er lijkt geen einde aan te komen. Omdat de hoeveelheid informatie niet zal verminderen is het aan ons om een manier te vinden waardoor we er beter mee om kunnen gaan.

Met zijn boek wil Tony onze kijk op drukte veranderen. Doordat hij zelf de strijd met de drukte is aangegaan, weet hij als geen ander wat wel en niet helpt om het gevoel van drukte te verminderen. Hij ziet zijn eigen boek dan ook als zelfhulpboek. Aan de hand van de drie kernbegrippen beheersing, onderscheiding en betrokkenheid, geeft hij interessante achtergrondinformatie, adviezen en oefeningen die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Boekreview: Nooit meer te druk

Brr, zelfhulpboeken!

Over het algemeen ben ik geen groot liefhebber van zelfhulpboeken. Neem als voorbeeld Het nieuwe nietsdoen van Gerhard Hormann. Na het lezen van de samenvatting was ik erg enthousiast. “Ontdek het geheim van een heerlijk simpel leven”, dat klinkt goed toch? Na het lezen van de eerste paar hoofdstukken heb ik het boek het huis uitgeknikkerd. Mijn ervaring met zelfhulpboeken is dat ze negen van de tien keer proberen om je van alles te laten doen. Je moet dit, je moet dat. Als je nog niet onzeker was, dan word je het daar wel van. Het is fijner om een boek te lezen waar je wijzer van wordt, met mogelijkheden. Niet met verplichtingen. Dus niet ‘je moet’, maar ‘je zou eens kunnen proberen om’.

Tony Crabbe heeft dat gelukkig begrepen, waardoor het een fijn boek is om te lezen. Het is een boek waarin je jezelf zult herkennen (zeker als je een fulltime/parttime kantoorbaan hebt) en waar je heel veel bruikbare kennis kunt opdoen. Na het lezen van het boek ben ik nog steeds ‘druk’, maar probeer ik wel om daar bewust van te zijn en het aan de hand van voorbeelden uit het boek te verminderen. Het is het eerste ‘zelfhulpboek’ dat ik iedereen aanraad en dat ik met heel veel plezier uitgelezen heb!

Ik hoor het je al denken: “Het lijkt me een interessant boek, maar ik heb het te druk om het boek te lezen.” Lucky you, want dan heeft Tony speciaal voor jou een stuk geschreven met tips waardoor jij het boek gewoon kan gaan lezen! Geen smoesjes! ;)

Heb jij ook het gevoel dat je altijd te druk bent?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Laurine

  Klinkt als een goed boek! Misschien toch eens lezen, want ik heb veel last van drukte in mijn hoofd.

  Reageer...
 • Ayla

  Wat een fijne review Lauriëtte! Ik heb het boek natuurlijk veelvuldig voorbij zien komen op allerlei media, maar een duidelijk verhaal over de inhoud en hoe het boek in elkaar steekt had ik nog niet gezien. Thanks, ik ga hem lezen!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel! Laat me weten wat je ervan vindt, ik ben benieuwd!

   Reageer...
 • Tessa

  Super interessant! Ik lees nooit boeken, maar dit boek ga ik eens proberen te lezen!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Is zeker de moeite waard! Zoals ik al zei: het is één van de weinige boeken die ik met veel plezier uitgelezen heb!

   Reageer...
 • Hersenspinsels op zondag; vrije tijd en balans - Wish Flower

  […] het boek van Tony Crabbe over druk zijn; of beter gezegd: over hoe we ervoor kunnen zorgen dat we nooit meer te druk zijn. Sinds ik dat boek heb gelezen ben ik allergisch geworden voor het standaard antwoord: “Druk, […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?