Boek; Voor jou van Jojo Moyes

Het boek Voor jou van Jojo Moyes wordt hét feelgoodboek van het jaar genoemd. Hoewel het inderdaad een feelgoodboek is, heb ik het laatste hoofdstuk huilend gelezen en dat was voor het eerst, want ik heb nog nooit eerder tranen gelaten tijdens het lezen van een boek. Het is een prachtig ontroerend verhaal en om eerlijk te zijn vind ik het lastig om het boek te omschrijven omdat het enorm veel emoties bevat.

Normaal gesproken lees ik niet zo vaak, tenzij ik meegenomen wordt in een verhaal en dagelijks op de meest random momenten opeens aan het verhaal denk. ’s Avonds voordat ik dan ga slapen, lees ik een aantal hoofdstukken en op het moment dat ik het boek weer naast me neerleg, kijk ik alweer uit naar de volgende avond. Dit had ik voor het eerst met de boeken van Lisette Jonkman, maar nu ook met dit boek van Jojo Moyes.

Het boek Voor jou gaat over Louisa die haar baan kwijtraakt en vervolgens via een uitzendbureau terecht komt bij Will, een man met een dwarslaesie die eigenlijk niet meer zoveel kan. Will heeft een medisch verzorger genaamd Nathan en Louisa is de persoon die Will verzorgd met de dagelijkse dingetjes en hem gezelschap houdt. Louisa zet alles op alles om Will weer in te laten zien dat het leven mooi is, maar dat is best een pittige uitdaging, omdat haar eigen leven niet al te spannend is.

Het is een meeslepend verhaal, wat op een hele prettige manier geschreven is. Het verhaal en de bijbehorend karakters worden zo realistisch neergezet, dat je je ook daadwerkelijk betrokken gaat voelen. Na het lezen van een aantal hoofdstukken vertelde ik doodleuk hetgeen wat ik gelezen had aan mijn vriend, alsof ik het zelf die dag had meegemaakt en alsof ik de personen in het boek ook daadwerkelijk kende. Ik kreeg het boek van mijn ouders voor kerst en hoewel ik schrok van het formaat, 432 pagina’s, heb ik hem binnen een week uitgelezen! Voor jou van Jojo Moyes is echt een aanrader!

Hebben jullie Voor jou van Jojo Moyes al gelezen?