Boek; Voor jou van Jojo Moyes

Het boek Voor jou van Jojo Moyes wordt hét feelgoodboek van het jaar genoemd. Hoewel het inderdaad een feelgoodboek is, heb ik het laatste hoofdstuk huilend gelezen en dat was voor het eerst, want ik heb nog nooit eerder tranen gelaten tijdens het lezen van een boek. Het is een prachtig ontroerend verhaal en om eerlijk te zijn vind ik het lastig om het boek te omschrijven omdat het enorm veel emoties bevat.

Normaal gesproken lees ik niet zo vaak, tenzij ik meegenomen wordt in een verhaal en dagelijks op de meest random momenten opeens aan het verhaal denk. ’s Avonds voordat ik dan ga slapen, lees ik een aantal hoofdstukken en op het moment dat ik het boek weer naast me neerleg, kijk ik alweer uit naar de volgende avond. Dit had ik voor het eerst met de boeken van Lisette Jonkman, maar nu ook met dit boek van Jojo Moyes.

Het boek Voor jou gaat over Louisa die haar baan kwijtraakt en vervolgens via een uitzendbureau terecht komt bij Will, een man met een dwarslaesie die eigenlijk niet meer zoveel kan. Will heeft een medisch verzorger genaamd Nathan en Louisa is de persoon die Will verzorgd met de dagelijkse dingetjes en hem gezelschap houdt. Louisa zet alles op alles om Will weer in te laten zien dat het leven mooi is, maar dat is best een pittige uitdaging, omdat haar eigen leven niet al te spannend is.

Het is een meeslepend verhaal, wat op een hele prettige manier geschreven is. Het verhaal en de bijbehorend karakters worden zo realistisch neergezet, dat je je ook daadwerkelijk betrokken gaat voelen. Na het lezen van een aantal hoofdstukken vertelde ik doodleuk hetgeen wat ik gelezen had aan mijn vriend, alsof ik het zelf die dag had meegemaakt en alsof ik de personen in het boek ook daadwerkelijk kende. Ik kreeg het boek van mijn ouders voor kerst en hoewel ik schrok van het formaat, 432 pagina’s, heb ik hem binnen een week uitgelezen! Voor jou van Jojo Moyes is echt een aanrader!

Hebben jullie Voor jou van Jojo Moyes al gelezen?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Dina

  Dit boek heb ik nog niet gelezen. Ik hoor wel vaker positieve verhalen over Jojo Moyes. Misschien toch eens kijken of ik ze kan krijgen op mijn ereader. :)

  Reageer...
 • Elisa

  Neen ik heb het nog niet gelezen, moet bekennen dat ik de laatste tijd geen boek doorkom. Gek eigenlijk als je bedenkt hoeveel uur ik simpel weg kruisjes aan het borduren ben :)

  Reageer...
 • Anne

  He, dit ken ik ook nog helemaal niet. Goede tip, heb eigenlijk best wel zin om met een boek op de bank te kruipen vanavond :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dit is zooo’n goed boek! :D Doen! Ben heel erg benieuwd wat je ervan vindt!

   Reageer...
 • Donna Luisa

  Je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt! Ik wil hem ook lezen!

  Reageer...
 • Pauline

  Bedankt voor de tip! Ik kende het boek nog helemaal niet. Maar het is denk ik ook echt een boek wat ik mooi/goed zou vinden. Hij staat op mijn lijstje!

  Liefs,
  Pauline

  Reageer...
 • Karlijn

  Een heerlijk boek! Ik werd er zo in meegenomen en kon niet meer stoppen. De boeken van Lisette Jonkman zijn inderdaad ook erg fijn. Mijn zusje leest ook graag de boeken van Jill Mansell, ken je die?

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ja daar heb ik veel over gehoord maar nog niet gelezen! Ik ben bang dat dat iets te girly girly is, maar misschien dat ik me daar in vergis! Is het proberen waard! :D

   Reageer...
 • Rianne

  Lijkt me een heel leuk boek! Misschien maar eens gaan lezen dan.. :-)

  Reageer...
 • Stella

  Ik heb hem in het Engels, maar ik ben er nog niet aan begonnen. Ik heb eerder een Engels boek van haar proberen te lezen, maar ik kwam er niet doorheen. Als je het in het Engels leest, zijn de ‘grapjes’ en ‘details’ minder goed te begrijpen, snap je wat ik bedoel? Misschien moet ik er toch echt maar eens aan beginnen, want als je dit zo beschrijft is het echt een prachtig boek. Ik heb ook gehuild bij de boeken van Lisette Jonkman. Echt zo hard ook. Daar heb ik toen ook nog wat over geschreven. Big hug!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat is precies de reden dat ik het boek in het Nederlands heb gekocht! Engels lezen kan ik opzich prima, maar het kost zoveel extra moeite dat voor mij de lol ervanaf gaat. Fijner om Nederlands te lezen!

   Reageer...
 • Nathalie

  Ja, toevallig een paar dagen geleden uitgelezen. Heerlijk boek hè?! Ik vond het jammer dat hij uit was. En ook hier, natte oogjes op dat ene moment. Had ik wel eerder overigens; bij Komt een vrouw bij de dokter. Maar dat is natuurlijk ook een tranentrekker.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Heerlijk inderdaad! :) Komt een vrouw bij de dokter heb ik alleen de film van gezien, toen moest ik ook wel een traantje laten!

   Reageer...
 • Deborah

  Ik ken het boek niet. Alleen van de cover.
  Ik ben inmiddels wel benieuwd naar het verhaal.

  Reageer...
 • Kim

  Nice! Mijn vriendin heeft dit boek, ik weet dat ze er in gelezen heeft, maar volgens mij heeft ze hem nog nooit uitgelezen..

  Reageer...
 • Laura

  Ik heb dit boek in het Engels gelezen en ik vond het heel toegankelijk. Terwijl ik vaak in het Nederlands lees. Ik vond het een fijn boek voor in de zon aan de rand van het zwembad. Alleen dat gesnotter aan het einde werd door de mensen om me heen een beetje raar gevonden. Ik was er in twee dagen doorheen. Ik heb daarna nog een andere boek van deze schrijfster gelezen, maar daar werd ik minder door gegrepen.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Het is inderdaad een heerlijk boek voor in de zon, het leest zo prettig! :)

   Reageer...
 • Miranda

  Ik vind het altijd fijn als een boek mij zo weet te boeien als jij omschrijft.
  Ik ben wel benieuwd naar dit boek.

  Reageer...
 • Suuz

  Oooh deze klinkt heel goed! gaat op mijn lijstje!

  Reageer...
 • elseniek

  Oh toevallig heb ik dit boek nog in de kast liggen maar heb ik er nog geen tijd voor gehad om aan te beginnen. Jouw samenvatting klinkt leuk dus een goede reden om dit toch maar eens te doen!

  Reageer...
 • Shelley

  Ik heb dat boek ook gelezen ( in het engels heet het me before you) en moest inderdaad ook een traantje wegpinken. Lekker genant in een vol vliegtuig. Prachtig boek!

  Reageer...
 • Roos

  Op dit moment lees ik een boek ‘laura’, zelf vind ik dit echt geen leuk boek maar ik moet hem van mezelf uitlezen. Daarna ga ik beginnen met ‘voor jou’ ik heb hem namelijk als cadeautje moor mezelf gehaald afgelopen weekend.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Misschien een gekke vraag, maar waarom lees je een boek dat je eigenlijk niet leuk vindt? Dit boek ga je zeker leuk vinden! :)

   Reageer...
   • Roos

    Stiekem hoop ik dat het boek nog wat beter wordt.. Ik heb ook het boek ‘de laatste liefdesbrief’ gekocht van Jojo Moyes :)!

    Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?