36 Hours – 125 Weekends in Europe

Een weekendje weg, bestaande uit 36 uur. Je wordt vrijdagochtend wakker, pakt je reistas en gaat richting je bestemming. In de middag kom je aan en geniet je van de eerste indrukken die je krijgt. Vervolgens heb je zaterdag de hele dag de tijd om de stad te verkennen en ga je zondag na een laat ontbijt nog even snel de laatste hotspots, voor je weer richting huis vertrekt. Ideaal! Maar in de praktijk kost het toch nog aardig wat tijd om zo’n reis voor te bereiden. Het boek 36 Hours – 125 Weekends in Europe, neemt deze voorbereiding volledig uit handen.

In het boek staan tips voor 125 weekendjes weg. Heb je geen idee waar je heen wilt maar wil je gewoon even op avontuur? Kies met je ogen dicht een bladzijde uit! Toen ik dat deed kwam ik uit op Nice & the Côte d’Azur, dat lijkt me wel wat. Helaas heb ik de middelen om nu even een weekendje weg te gaan, maar het is een leuk plan. De basics van Nice. Het is allemaal goed te wandelen, ze hebben een goed bussennetwerk en de taxi’s zijn duur. Goed om te weten. Als suggesties zijn er drie hotels, maar die zijn allemaal redelijk aan de prijs. Voordat je vertrekt hoeft je eigenlijk alleen maar een vlucht te boeken en een hotel.

36 Hours - 125 Weekends in EuropeVervolgens begint je stedentrip met een korte introductie van de stad. Vrijdag om 14:00 kom je aan en begin je met een wandeling langs het strand. Vervolgens rond 16:00 ga je richting een mooi museum, zo kan je naar The Musée Matisse of naar Musée National Marc Chagall. Na het bezoek aan het museum ga je op zoek naar een gezellig restaurantje, de opties worden je uiteraard weer gegeven en sluit je daar je eerste avond af.

36 Hours - 125 Weekends in EuropeDe volgende dag, op zaterdagochtend, ga je rond 10:00 op pad richting het oude stadje. Erg fijn dat er in het boek rekening gehouden wordt met mensen die niet zo makkelijk uit bed komen! In het oude stadje kan je lekkere ijsjes eten bij Fenocchio. Moraal van dit verhaal, met dit boek kan je genieten van een heerlijk weekendje weg, zonder al teveel zorgen. De belangrijke hotspots staan er in, maar juist ook de kleine onbekende plekjes. Het boek focust zich op mensen die slim met hun tijd om willen gaan, maar tegelijkertijd veel willen genieten en niet om 6:00 naast hun bed willen staan. Ze gaan er vanuit dat je vrijdag in de middag arriveert en zondag in de middag weer vertrekt.

36 Hours - 125 Weekends in EuropeHelaas heb ik het boek tijdens een reis nog niet kunnen gebruiken, maar het is ook een super leuk boek om thuis door te bladeren en te fantaseren over alle mooie bestemmingen. De drempel om een weekendje weg te gaan komt opeens een stuk lager te liggen omdat de focus niet meer op de voorbereiding ligt maar op de reis zelf. Als je graag weekendjes weg gaat is dit een echte aanrader! Het boek is er trouwens niet alleen voor Europa maar ook voor bijvoorbeeld Amerika, Azië en Australië. Iets moeilijker om even een weekendje naar toe te gaan. Maar wel leuk om te hebben!

Hoe plannen jullie meestal een weekendje weg?