Bodystore supplementen; Heel veel eiwitten

Ongeveer een jaar geleden besloot ik mee te gaan doen met de bootcamp trainingen van Bootcamp Tony. Aangezien mijn spieren al een aantal jaar niks meer hadden gedaan gingen ze goed stuk en besloot ik na wat research over supplementen een grote pot Instant Recovery en Whey Protein te bestellen bij bodystore.nl.

De Bootcamp trainingen heb ik niet lang vol gehouden. Het was te veel in één keer voor mijn lichaam en er kwam ook aardig wat cardio bij kijken waar ik geen groot fan. Omdat ik juist wil aankomen en niet wil afvallen zoals te lezen is in mijn blogpost: Afvallen vs. Aankomen, is het beter om te focussen op krachttraining. Begin dit jaar heb ik me ingeschreven bij een Health Center van Achmea waar ik nu twee keer per week naar toe ga en naast een korte cardio warming up voornamelijk krachttraining doe.

Het gebruik van supplementen

Maar waarom dan de supplementen? Eiwitten zijn de bouwstenen van je spieren. Als je gaat sporten maak je je spieren als het ware ‘kapot’ en worden deze vervolgens herstelt met eitwitten! Als je te weinig eiwitten binnenkrijgt herstellen je spieren niet en groeien je spieren ook niet. Als je gezond, gevarieerd en eiwitrijk eet zou je de supplementen niet nodig moeten hebben. Maar het kan ook je herstel versnellen, waardoor je weer minder spierpijn hebt! Om iets meer informatie te geven zal ik kort iets vertellen over de vier verschillende bodystore.nl supplementen die ik op dit moment gebruik.

Whey Protein

Whey Protein van Bodystore.nl bevat enkel zuivere wei eiwitten van de allerbeste kwaliteit. Onze Whey Protein heeft een zeer volle en romige smaak, is makkelijk te mixen zonder klonten en wordt zeer snel door het lichaam opgenomen. Whey Protein bevat een hoog percentage eiwitten en vrijwel geen koolhydraten, vetten en lactose.

Voedingswaarde per 100 gram
Energie: 363 Kcal
Eiwit: 80 gram
Koolhydraten: 5 gram
Vet: 2,6 gram

Mijn ervaring: Whey Protein was het eerste supplement wat ik gebruikte. Je mengt het poeder met water of bijvoorbeeld melk en vervolgens heb je een romige mix, wat in mijn geval, smaakt naar rood fruit. In het begin had ik nog geen shaker en deed ik het water langzaam bij de poeder terwijl ik het roerde. Helaas zaten er dan wel nog aardig wat klontjes in waardoor het niet echt lekker was om te drinken.

Whey Isolaat

Whey Isolate van Bodystore.nl bevat enkel de allerbeste kwaliteit wei eiwit idolaat. Met Whey Isolate maak je in een handomdraai een heerlijke eiwitshake zonder klonten. Whey Isolaat is zeer zuiver en vrijwel lactose- en vetvrij. Het beste voor dieet en spieren.

Voedingswaarde per 100 gram
Energie: 380 Kcal
Eiwit: 90 gram
Koolhydraten: 1,9 gram
Vet: 1 gram

Mijn ervaring: Het verschil tussen de Whey Protein en Whey Isolate supplementen is dat de Whey Isolate inplaats van gefiltreerde Whey Protein, ultragefiltreerd is en daardoor sneller door het lichaam opgenomen kan worden. Net zoals de Whey Protein mix je het poeder met melk of water. Op het moment dat de Whey Protein bijna op was heb ik de Whey Isolate besteld omdat deze ‘beter’ zou zijn dan de Whey Protein. Hij is inderdaad een stuk beter! Ik gebruik nu eigenlijk alleen nog maar de Whey Isolate omdat deze veel minder zwaar is vergeleken met de Whey Protein. Aanrader!

Instant Recovery

Instant Recovery is de perfecte shake voor na de training. Het bevat alle stoffen die je nodig hebt om optimaal te herstellen en te groeien. Instant Recovery zorgt voor een snel herstel van de energiereserves en een supersnelle en volledige opname van aminozuren in de spieren. Het resultaat is een sneller spierherstel, meer energie, minder spierpijn en een beduidend grotere toename van spiermassa.

Voedingswaarde per 100 gram
Energie: 394 Kcal
Eiwit: 13 gram
Koolhydraten: 83 gram

Mijn ervaring: De Instant Recovery heb ik maar een paar keer gebruikt omdat het me erg veel moeite koste om het op te drinken. De variant die ik heb smaakt naar citroen en het is echt alsof je 10 rolletjes Dextro Energy op moet drinken. Daarnaast klonterde deze shake echt heel erg. Ik ben geen grote fan van de Instant Recovery.

Colossus 2500

Over de Colossus kan ik nog niet zoveel zeggen. Het supplement wordt omschreven als de perfecte formule voor gewichtstoename. Ik ga het supplement over een aantal weken gebruiken en zal mijn ervaringen dan met jullie delen! Ik ben benieuwd!

bodystore-supplementen-1

Whey Protein & Whey Isolate

bodystore-supplementen-2

Whey Protein heb ik in de smaak Red Fruit.

bodystore-supplementen-3

Whey Isolaat heb ik in de smaak Banaan.

Als je een bestelling met supplementen plaatst boven de 50 euro kan je een gratis cadeau kiezen! Aangezien ik nog geen shakebeker had en ik eigenlijk altijd klontjes had in de shakes heb ik gekozen voor de shakebeker. De shakes zijn makkelijker te maken en bevatten geen klontjes! Klein minpuntje, de shakebeker sluit niet meer helemaal perfect af nadat die een aantal keer gebruikt is. Ik kan er nog wel gewoon shakes mee maken maar hij lekt een beetje.

bodystore-supplementen-5

Gebruiken jullie supplementen?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Barbara

  Ben benieuwd of je verschil gaat zien mbt met of zonder de supplementen!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hi Barbara! Door gebruik van de Whey supplementen zal er wel verschil zijn. Zonder zal de spieropbouw minder snel gaan en zie je dus minder snel resultaat. Door extra eitwitten te nemen gaat het gewoon allemaal iets sneller en help je je lichaam een handje. Wat betreft de Colossus 2500 ben ik ook erg benieuwd of ik verschil ga zien! :)

   Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?