Bezienswaardigheden in Lissabon; Voorpret!

Binnenkort gaan we op vakantie naar Lissabon! Mede dankzij alle positieve verhalen en het feit dat ik eigenlijk ook wel een beetje toe ben aan vakantie, heb ik er enorm veel zin in! Wat betreft vakantievoorbereiding ben ik zo’n type die reisgidsen uitvoerig doorspit en het liefst een hele vakantieplanning maakt. Toch probeer ik dat steeds minder te doen, vakantie is er tenslotte om te ontspannen, niet om gehaast een hele todo lijst af te werken. Toch kon ik het niet laten om alvast wat research te doen naar mooie bezienswaardigheden in Lissabon!

Cascais, wandelen over de boulevard

Cascais ziet er op de foto’s zo gezellig uit! Het lijkt me heerlijk om een middag op ontdekkingstocht te gaan en rond te dwalen in dit stadje. Vroeger was Cascais een klein vissersdorpje maar inmiddels is het getransformeerd tot een populaire badplaats in de buurt van Lissabon met een boulevard, winkeltjes en restaurants. De twee grootste bezienswaardigheden in Cascais zijn het fort, te zien op de foto, en de grot Boca-do-inferno, waar je vanaf het fort in ongeveer een halfuur naartoe kan wandelen.

Bezienswaardigheden in Lissabon

Sintra, dagje in de natuur

De foto’s die ik tot nu toe van Sintra heb gezien zijn adembenemend mooi. Het plaatsje ligt 30 kilometer ten westen van Lissabon en staat sinds 1995 op de werelderfgoedlijst. Dat doen ze natuurlijk niet zomaar! Het gebied schijnt vol te staat met prachtige kastelen en paleizen en volgens mij heb je meer dan één dag nodig om dit allemaal te kunnen bewonderen.

Bezienswaardigheden in Lissabon

Het Palácio da Pena (de eerste foto) is een kleurrijk paleis op de top van een heuvel en is typisch zo’n paleis dat je verwacht te zien in een Disneyfilm! De tuinen van Montserrate (linker foto) en Quinta la Regaleira (rechter foto) passen volgens mij ook helemaal in dit sprookje, aangezien deze enorm fantasierijk en bijzonder schijnen te zijn!

Bezienswaardigheden in LissabonBezienswaardigheden in Lissabon

Parque Eduardo VII, uitzicht over de Taag

Parque Eduardo VII is het grootste park in het centrum van Lissabon. Naast het park zelf met netjes getrimde hagen, een meer en bloemen zijn er ook kassen met tropische planten en cactussen. Vanaf het park heb je een prachtig uitzicht over het lagere gedeelte van de stad en rivier de Taag. Volgens mij is het een hele klim, maar is dat het helemaal waard!

Bezienswaardigheden in Lissabon

Parque das Nacões, het moderne Lissabon

Het moderne Parque das Nações is ter gelegenheid van de World Expo in 1998 ten oosten van Lissabon gebouwd. De architectuur schijnt in tegenstelling tot Lissabon zelf erg futuristisch te zijn. In Parque das Nações zijn genoeg bezienswaardigheden voor een hele dag volgens mij! Zo is er een groot winkelcentrum (Vasco da Gama), casino, het grootste aquarium van Europa en kan je de hoogte in met een kabelbaan waarmee je uitzicht hebt over over heel Parque das Nações, de Taag en de bekende Vasco da Gama brug.

Bezienswaardigheden in Lissabon

Queluz, het rococo paleis

Queluz is een klein stadje in de gemeente Sintra, ten westen van Lissabon. Alleen de route van van Lissabon naar Queluz klinkt al veelbelovend aangezien het wordt omschreven als een architectonische catastrofe langs de slaapsteden van Lissabon. Het Paleis van Queluz, in zowel barok en rococo stijl, en de mooie omliggende tuinen zijn de meest belangrijke bezienswaardigheden in het stadje en worden ook wel het Versailles van Portugal genoemd.

Bezienswaardigheden in Lissabon

Zijn jullie wel eens in Lissabon geweest? Tips zijn welkom!