Bezienswaardigheden in Lissabon; Voorpret!

Binnenkort gaan we op vakantie naar Lissabon! Mede dankzij alle positieve verhalen en het feit dat ik eigenlijk ook wel een beetje toe ben aan vakantie, heb ik er enorm veel zin in! Wat betreft vakantievoorbereiding ben ik zo’n type die reisgidsen uitvoerig doorspit en het liefst een hele vakantieplanning maakt. Toch probeer ik dat steeds minder te doen, vakantie is er tenslotte om te ontspannen, niet om gehaast een hele todo lijst af te werken. Toch kon ik het niet laten om alvast wat research te doen naar mooie bezienswaardigheden in Lissabon!

Cascais, wandelen over de boulevard

Cascais ziet er op de foto’s zo gezellig uit! Het lijkt me heerlijk om een middag op ontdekkingstocht te gaan en rond te dwalen in dit stadje. Vroeger was Cascais een klein vissersdorpje maar inmiddels is het getransformeerd tot een populaire badplaats in de buurt van Lissabon met een boulevard, winkeltjes en restaurants. De twee grootste bezienswaardigheden in Cascais zijn het fort, te zien op de foto, en de grot Boca-do-inferno, waar je vanaf het fort in ongeveer een halfuur naartoe kan wandelen.

Bezienswaardigheden in Lissabon

Sintra, dagje in de natuur

De foto’s die ik tot nu toe van Sintra heb gezien zijn adembenemend mooi. Het plaatsje ligt 30 kilometer ten westen van Lissabon en staat sinds 1995 op de werelderfgoedlijst. Dat doen ze natuurlijk niet zomaar! Het gebied schijnt vol te staat met prachtige kastelen en paleizen en volgens mij heb je meer dan één dag nodig om dit allemaal te kunnen bewonderen.

Bezienswaardigheden in Lissabon

Het Palácio da Pena (de eerste foto) is een kleurrijk paleis op de top van een heuvel en is typisch zo’n paleis dat je verwacht te zien in een Disneyfilm! De tuinen van Montserrate (linker foto) en Quinta la Regaleira (rechter foto) passen volgens mij ook helemaal in dit sprookje, aangezien deze enorm fantasierijk en bijzonder schijnen te zijn!

Bezienswaardigheden in LissabonBezienswaardigheden in Lissabon

Parque Eduardo VII, uitzicht over de Taag

Parque Eduardo VII is het grootste park in het centrum van Lissabon. Naast het park zelf met netjes getrimde hagen, een meer en bloemen zijn er ook kassen met tropische planten en cactussen. Vanaf het park heb je een prachtig uitzicht over het lagere gedeelte van de stad en rivier de Taag. Volgens mij is het een hele klim, maar is dat het helemaal waard!

Bezienswaardigheden in Lissabon

Parque das Nacões, het moderne Lissabon

Het moderne Parque das Nações is ter gelegenheid van de World Expo in 1998 ten oosten van Lissabon gebouwd. De architectuur schijnt in tegenstelling tot Lissabon zelf erg futuristisch te zijn. In Parque das Nações zijn genoeg bezienswaardigheden voor een hele dag volgens mij! Zo is er een groot winkelcentrum (Vasco da Gama), casino, het grootste aquarium van Europa en kan je de hoogte in met een kabelbaan waarmee je uitzicht hebt over over heel Parque das Nações, de Taag en de bekende Vasco da Gama brug.

Bezienswaardigheden in Lissabon

Queluz, het rococo paleis

Queluz is een klein stadje in de gemeente Sintra, ten westen van Lissabon. Alleen de route van van Lissabon naar Queluz klinkt al veelbelovend aangezien het wordt omschreven als een architectonische catastrofe langs de slaapsteden van Lissabon. Het Paleis van Queluz, in zowel barok en rococo stijl, en de mooie omliggende tuinen zijn de meest belangrijke bezienswaardigheden in het stadje en worden ook wel het Versailles van Portugal genoemd.

Bezienswaardigheden in Lissabon

Zijn jullie wel eens in Lissabon geweest? Tips zijn welkom!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Anne

  Oee leuk Lissabon! Dat winkelcentrum moet je zeker bezoeken, is echt de moeite waard. Bij dat expo gebeuren is ook het grootste aquarium van Europa echt de moeite waard om te bezoeken.
  Veel plezier alvast!

  Reageer...
 • Anne

  Oh, Lissabon staat ook nog bovenaan mijn reislijstje! Ik ben wel eens in Porto geweest en vond dat echt een geweldige stad. Ben heel benieuwd wat je van Lissabon gaat vinden :)

  Reageer...
 • Livia

  Oh je gaat Lissabon echt zo leuk vinden! Super veel plezier. En misschien is het leuk om een keer naar het strand te gaan. Dat kan in Cascais, Estoril en Praia da Areia Branca in Lourinhã is heel mooi!

  Reageer...
 • Stella

  Oh waaaauw.. Lissabon ziet er prachtig uit zo. Voorpret is altijd ZO fijn; lekker wegdromen en ergens naar uit kijken. Luvvvv it. Alvast veel plezier Laurie, en een hele fijne vakantie gewenst. Maar als ik zo naar die foto’s kijk en die verhaaltjes lees, zal dat wel geen probleem worden (: Liefs!

  Reageer...
 • Linda

  Oh dat klinkt echt superleuk allemaal! Veel plezier alvast daar :-) Ooit wil ik er ook nog eens naartoe!

  Reageer...
 • Cindy

  In 2011 zaten wij in een hotel in Estoril, tussen Cascais en Lissabon. Ik vind Cascais echt helemaal geweldig. Behalve het paleis hebben wij alles gezien wat je genoemd hebt, ook het oceanium zijn we geweest én in zo’n grote ijzeren lift, waarvan er 4 in Lissabon zijn die je van wijk naar wijk brengt. Daarnaast hebben we een ritje in zo’n oud trammetje gedaan. Sintra is super trouwens! Ik wil er heel graag ooit nog een keer terug, want Lissabon is prachtig. Wel ligt het op heuvels, dus zorg voor goede schoenen! Fijne vakantie(voorpret)!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat klinkt goed! :D Dankjewel, gaat goedkomen! Ben heel erg benieuwd naar de stad!

   Reageer...
 • Fleur

  Wat super leuk om te lezen Lauriette! Ik ga in het voorjaar naar Lissabon, wat nog wel een tijdje duurt, maar ik kan mij zeker in jouw voorpret verplaatsen!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wat leuk! Dan heb je extra veel tijd voor de voorpret haha!

   Reageer...
 • Janneke

  Super leuk, op de foto’s ziet het er in ieder geval mooi uit! Veel plezier!

  Reageer...
 • kim

  oeh leuk! ik ga ergens in april naar lissabon. ben heel benieuwd naar jouw hotspots

  Reageer...
 • Lisa

  Als je naar Queluz gaat kun je de rest wel overslaan… wij hebben twee nachten in een deel van dat paleis geslapen maar verder is het echt een beetje een armoedig stadje. Cascais is wel heel leuk (druk, maar ja, wat wil je als je eind juli naar een badplaats gaat haha). Als je nog een dagje naar het strand wil is het wel leuk om dat met Cascais te combineren, denk ik. Wij hebben daar geluncht bij Bistro 19, ook wel een aanrader.

  Verder vond ik Sintra ook iets te toeristisch, maar ik denk dat het wel meevalt als je in september gaat. Het was inderdaad wel heel mooi groen! Het paleis heb ik niet van heel dichtbij gezien want we waren er ’s avonds maar dat is echt prachtig inderdaad.

  Ik ben overal net te kort geweest om echt aanraders kunnen geven (of nou ja, als het 30 graden is kun je toch net wat minder doen op een dag) maar ik wens je vast heel veel plezier!

  Reageer...
 • Marcella

  lissabon staat al een tijdje erg hoog op m’n wishlist. Het lijkt me een fijne en onwijs mooie stad. Veel plezier!

  Reageer...
 • De eerste twee weken met steunzolen - Wish Flower

  […] op kan lopen weet ik nog niet omdat dat niet zoveel voorkomt haha, maar daar zullen we tijdens de vakantie in Lissabon snel genoeg achter komen! […]

  Reageer...
 • Lissabon diary & travelguide (+Video) - Wish Flower

  […] in Lissabon Stad zijn er in de omgeving ook enorm veel dingen te ontdekken. In een eerder artikel schreef ik al over een aantal bezienswaardigheden die ik wilde bezoeken. Uiteindelijk hebben we […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?