Leuke hoekjes maken in huis met betaalbare posters

Het is alweer een maand geleden dat we voor het eerst wakker werden in onze nieuwe huis. In vergelijking met het appartement waar we eerst woonden, voelt het nieuwbouwhuis aan als een paleis, met kamers zo groot als balzalen. Dankzij het ontbreken van meubels, decoratie en leuke hoekjes in huis voelt het allemaal nog groter. Omdat de woonkamer en slaapkamer de twee ruimtes zijn waarin we de meeste tijd doorbrengen hebben we ervoor gekozen om daar eerst in te investeren. Kleurtje op de muur, nieuwe meubels die passen bij de inrichting die we voor ogen hebben en vooral: iets meer knusheid en gezelligheid creëren. Meer een gevoel van thuis!

Leuke hoekjes in huis

In onze woonkamer hebben we een flinke wandpartij, waardoor de ruimte nog groter lijkt dan dat deze al is. De wand in de keuken hebben we een fris kleurtje gegeven, maar de rest van de woonkamer is op dit moment wit en grijs. Vooralsnog niet heel ‘gezellig’ dus, maar wel een mooie basis om iets moois mee te kunnen doen! Ons meubelverlanglijstje is lang (en duur), dus dat wordt al snel een meerjarenplan. Maar met de decoratie die we al hebben én iets moois aan de wand hebben we het voor elkaar gekregen om toch alvast een aantal leuke hoekjes te maken in huis.

Betaalbare posters van Desenio

Het vinden van de juiste wanddecoratie is niet altijd even makkelijk; het moet passen in het interieur, maar je wilt ook niet dat het té aanwezig is. Bij Desenio vond ik online precies waar ik naar op zoek was! In maar liefst 33 landen bieden ze een breed scala aan posters die perfect passen in een Scandinavisch interieur. Dankzij de verschillende kleuren lijsten kun je goed inspelen op de kleuren van jouw interieur en natuurlijk van de poster zelf. Zo kun je gaan voor een stoere industriële look door bijvoorbeeld voor een zwarte lijst te gaan of voor een iets meer romantische uitstraling door voor een eiken lijst te gaan. Omdat ik meer van het romantisch Scandinavische ben en mijn vriend meer van het industriële, hebben we van allebei wat gedaan.

Het ‘glas’ van de lijst is in werkelijkheid plexiglas: een kunststof dat er in principe hetzelfde uitziet als glas, maar waardoor het een stuk minder prijzig is. Bij Desenio vinden ze het belangrijk dat kunst voor iedereen betaalbaar is. Waar je normaal gesproken eenvoudig vijftig euro betaald voor een mooie poster, heb je bij Desenio voor datzelfde bedrag bijvoorbeeld twee posters, mét lijst.

Leuke hoekjes maken in huis met betaalbare posters

Posters in de woonkamer

Sinds ons bezoek aan New York in 2013 komt deze wereldstad op verschillende plekken terug in ons interieur. Dankzij de zwarte lijst en de witte passe-partout, welke verwerkt zit in de poster, springt de foto van het Chrysler Building er goed uit. We proberen de hoeveelheid tekstjes in huis te beperken, maar voor de tekst “I’d agree with you but then we’d both be wrong” maakten we graag een uitzondering. Je kunt het niet altijd met elkaar eens zijn! ;)

Verderop in de woonkamer hebben we voor nu tijdelijk een hoekje gecreëerd met het industriële kastje dat voorheen in de hal stond. Daar hebben we gekozen voor een zwart/wit poster met daarop een patent tekening van een toy robot en voor een fotografische poster van een gedemonteerde camera, beide in een zwarte lijst. Gecombineerd met mijn analoge La Sardina en Kodak Brownie is het daardoor gelijk een leuk hoekje!

Posters van links naar rechts:
Agree (21x30cm) – Streets Of New York (50×70)
Disassembled Camera (30×40) – Toy Robot Patent (50×70)

Leuke hoekjes maken in huis met betaalbare posters
Leuke hoekjes maken in huis met betaalbare posters

Toekomstige home office

In mijn toekomstige home office/hobbykamertje, wil ik toch meer de romantische Scandinavische stijl naar voren laten komen door wat meer lichtere kleuren te gebruiken en eiken accenten in plaats van zwart. Omdat de inrichting nog één groot vraagteken is, heb ik wel alvast een aantal posters uitgekozen die mooi bij de stijl zullen passen, maar die voor nu nog geen vast plekje krijgen. Tegen de tijd dat mijn eigen kamertje klaar is, zal ik het resultaat natuurlijk delen!

Posters van links naar rechts:
Antibes (30×40) – The Little Bunny (21×30) – Dandelion (30×40) – Breathe (21x30cm)

Nu tijdelijk nóg betaalbaarder!

Wil jij ook leuke plekjes in huis creëren met posters van Desenio? Met de kortingscode WISHFLOWER krijg je 25% korting op posters, van 1 t/m 3 mei! De code geldt niet voor lijsten of voor posters uit de “handpicked” en “collaboration” collecties. Op de hoogte blijven van nieuwe posters? Volg @desenio dan via Instagram voor meer inspiratie!

Hoe creëer jij leuke hoekjes in huis?

Leuke hoekjes maken in huis met betaalbare posters

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

  • Ingeborg

    Aah, jullie vloer, zo mooi! Vind vooral het kasje met de oude camera’s erg leuk geworden, staat mooi bij elkaar zo!

    Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
  • Interesse in een samenwerking?