De eerste stap; Begonnen met hardlopen!

Zoals ik eerder al eens vertelde ligt mijn focus qua sportieve bezigheden op krachttraining, omdat ik op deze manier aankom in gewicht. Maar toch had ik wel de wens om ooit een stuk te kunnen hardlopen. Maarja, na een paar meter was ik volledig uitgeput, dus ik zag daar niet echt een toekomst in. Toch wil ik het doorzetten. Misschien val ik wat kilo af, so be it. Volgens mij is het belangrijker om je goed te voelen, dan dat je het ideale gewicht hebt. Lang verhaal kort, ik ben begonnen met hardlopen, jay!

Dat is heel leuk, maar hoe begin je dan met hardlopen? Ik ging op zoek naar een applicatie die mij zou gaan helpen! In mijn omgeving gebruikt de ene helft Evy en de andere helft Nike Running. Omdat ik zelf een Nike fangirl ben besloot ik om de coach van Nike te gaan gebruiken! Binnen de applicatie van Nike Running kan je een doel stellen voor jezelf en aan de hand van dat doel wordt er een schema gemaakt. Het schema duurt acht weken en na die acht weken kan je, als het goed is, vijf kilometer hardlopen. Het is de bedoeling dat je (bijna) elke dag iets actiefs doet zoals wandelen, hardlopen of cross training.

Begonnen met mijn hardloopavontuurBegonnen met mijn hardloopavontuur

Week 1

De eerste week stond in het teken van de warming up. Ik kwam er al snel achter dat ik het niet fijn vind om te wandelen, dat gaat me te langzaam. Ik denk ook dat ik voortaan gewoon op de dagen dat ik moet wandelen gewoon ga rennen. Dinsdag was mijn allereerste run, van 3 kilometer. Vermoeiend en confronterend. Uiteraard was ik niet aaneengesloten aan het hardlopen, maar steeds een minuut wandelen en weer een minuut hardlopen, enzovoorts. Op woensdag ging ik naar de sportschool voor mijn wekelijkse krachttraining routine. Als warming up ren ik altijd een stukje op de loopband, maar mijn benen vonden dat niet zo’n goed idee. Ze waren nog aan het herstellen van de dag daarvoor. De rest van de week heb ik me netjes aan het schema gehouden, hoewel ik elke keer net iets meer deed dan de bedoeling was.

Begonnen met mijn hardloopavontuurBegonnen met mijn hardloopavontuur

Week 2

In de tweede week ben ik nog netjes gaan wandelen en ben ik ook weer naar de sportschool gegaan, deze keer zonder warming up op de loopband. Het is niet de bedoeling om elke dag mijn benen te trainen, ze hebben ook rust nodig. Zaterdag moest ik eigenlijk vijf kilometer rennen maar ik had geen tijd, de excuses beginnen nu al haha. Daarom besloot ik zondag inplaats van de wandeling gewoon te gaan hardlopen, dat doe ik namelijk ook veel liever dan wandelen. Yea! Mijn eerste vijf kilometer! Nog steeds met intervallen van een minuut, maar het begin is er! Na de vijf kilometer run had ik de dag erna wel hele erge rugpijn, nu nog steeds een beetje.

Tot nu toe vind ik het echt super leuk! Het geeft een enorme kick, ook al is het enorm vermoeiend en vraag ik me tijdens het hardlopen vaak genoeg af waarom ik dit in hemelsnaam doe. Maar als je dan weer thuis bent, je training beëindigd en je van de Nike Coach te horen krijgt dat je het goed hebt gedaan, voelt dat toch wel heel erg fijn. Nog zes weken te gaan en dan ren ik vijf kilometer!

Gaan jullie ook wel eens hardlopen? Hoe zijn jullie begonnen?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Marloes

  Wat leuk dat je bent begonnen met hardlopen! Ik wil de Nike Running app ook eens gaan proberen. Ziet er goed uit namelijk!

  Reageer...
 • Tessa

  Wat tof dat je bent begonnen met hardlopen en dat het je zo’n fijn gevoel geeft!
  Liefs, Tessa

  Reageer...
 • Fleur

  Wat een leuk persoonlijk artikel! Ik wil al een jaar beginnen met hardlopen, maar het is er helaas nog steeds niet van gekomen.. Ik heb het vroeger weleens gedaan, maar het is niet zo mijn ding.

  Reageer...
 • nina || happy acorn

  Wat goed! Ik loop ook hard, maar niet vaker dan één keer per week, want anders heb ik niet genoeg discipline ;) Ben er sowieso geen ster in, maar vind het wel goed (en fijn) om af en toe even flink te zweten. Toen ik begon liep ik gewoon met mijn mp3speler, en dan steeds een liedje rennen en dan weer een liedje wandelen. Maar hee, gewoon doorgaan, je komt er vanzelf! :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat is ook een goede ja! Denk dat dat de volgende stap is, inplaats van steeds om de minuut wisselen. Haha 1x per week is ook prima! Wil ik uiteindelijk ook gaan doen maar vind het nu wel fijn om in ieder geval elke dag een klein mini doel te hebben :)

   Reageer...
 • laralaurentia

  Goed bezig! Welkom bij de club! Wat is je naam op Nike plus? Kunnen we elkaar volgen :D

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Jaaay! :D Oeeh ik heb hem nu nog op prive staan, omdat ik nog een beetje aan het experimenteren ben hihi, goed als ik je over een paar weekjes toevoeg? :D

   Reageer...
 • Rianne

  Wat goed dat je begonnen bent!

  Reageer...
 • Nienke

  Goed joh! Misschien ga ik ’t ook weer proberen op deze manier. Evy was ik zo zat de vorige keer.

  Reageer...
 • Cindy

  Goed van je zeg! Hardlopen, ik kan het niet. Maar ik leef me wel weer uit in de sportschool :)

  Reageer...
 • Renate - Dat Zit Wel Snor

  Wat knap dat je bent gaan hardlopen. Het is echt geen sport voor mij. Ik vind het veel ste saai, ik moet eem beetje competitie hebben. Kracht training in de sportschool vind ik wel heel leuk. Ik vind het een heerlijk gevoel van alle spieren die strak staan. Ik heb alleen mijn twijfels of je aankomt van kracht training. Het is natuurlijk spieropbouwd, maar uit persoonlijke ervaring merk ik geen gewicht verschil, terwijl ik het al z’n 3 jaar doe. Maar ik ben ook geen exper.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Jahoor! Als je focust op aankomen met krachttraining dan kan dat zeker! Weinig herhalingen met veel gewicht bijvoorbeeld in tegenstelling tot veel herhalingen met weinig gewicht. En super voedzaam eten en dit aanvullen met eitwitshakes!

   Reageer...
 • Judith

  Ja! Dat is echt het beste aan hardlopen. Je hebt er eerst geen zin in, tot je je schoenen aan hebt en bent begonnen. Dan ben je thuis en wil je eigenlijk nog wel 100 km verder lopen haha! Heerlijk! :)
  Ik zelf liep met Evy. Beetje op mijn eigen tempo (deed er een half jaar over, ipv 12 weken), maar ik heb het gehaald en inmiddels kan ik zonder weinig moeite 5km achter elkaar lopen. Wie had dat ooit gedacht! De eerste keer dat ik liep, had ik al moeite om 2 minuten te lopen!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wat fijn! Herken het gevoel nu al, terwijl ik nog niet zo’n goede conditie heb! Hoop snel de 5K te halen! (zonder pauzes dan haha) :D

   Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Supergoed! Zelf ben ik ook al een tijdje begonnen met hardlopen!

  Reageer...
 • Suzanne

  Leuk! Goed bezig meid. Ik gebruik de Nike Running App maar dan alleen om bij te houden hoe en waar ik loop, niet zo zeer wat ik moet trainen, daarvoor volg ik Evy, omdat Evy het echt met je opbouwt door te vertellen wanneer je moet wandelen en wanneer je moet lopen, zo ga je met sprongen vooruit.

  Reageer...
 • alexa

  Goed bezig!

  Reageer...
 • Sas

  Ik doe alleen aan skaten. Hardlopen vind ik niks aan

  Reageer...
 • Bente

  Wat leuk! En goed bezig ook meteen :) naar mate het beter gaat zal het ook alleen maar leuker worden! :)

  Reageer...
 • Wendy

  Ik ga die app eens onthouden voor als ik ooit toch weer ga beginnen met hardlopen. Je bent goed bezig, ga zo door!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?