Edelstenen; zelfgemaakte armbandjes

Als klein meisje hopte ik van hobby naar hobby. De ene dag toverde ik tijdschriften om in moodboards en de volgende dag was ik druk bezig met het maken van sieraden. Dat laatste heb ik best een tijdje gedaan. Mijn avonden bracht ik door op een kralenforum, waar we creaties aan elkaar lieten zien en waar we regelmatig kralen naar elkaar opstuurden. Overdag maakte ik oorbellen, armbanden en kettingen; ik heb zelfs een klein online winkeltje gehad! Na een paar jaar vervaagde de hobby, totdat ik in het zonnige Marrakech door de souks wandelde!

Zelfgemaakte bedelarmbandjes van edelstenen

Edelstenen in de souks van Marrakech

Vorig jaar september kocht ik tijdens onze vakantie in Marrakech prachtige kralen. Een oude man had in een klein rommelhoekje een enorme verzameling van spullen. Oude camera’s, klokken; echt van alles! Ik zag twee kettingen hangen, een rode en een groene. Het bleek bloedkoraal en jade te zijn en in gedachten had ik er al twee mooie armbandjes van gemaakt. Hij vroeg een flinke prijs, maar het waren dan ook edelstenen. Dat mag wat kosten. Eenmaal thuis hebben de kralen, zoals ik eerder ook al vertelde, een lange tijd in de kast gelegen en kwam ik er niet aan toe om er iets mee te doen. Ondertussen had ik al wel wat informatie opgezocht over de edelstenen en was ik vooral blij verrast door de werking van jade!

Zelfgemaakte bedelarmbandjes van edelstenen

De werking van Jade

Dat edelstenen een helende werking hebben geloof ik niet. Dat zou betekenen dat we allemaal hét perfecte leven zouden kunnen leiden zonder problemen, pijn en ziekte. Wel geloof ik dat er iets is. Het is in ieder geval een mooie gedachte, zeker in het geval van jade.

Jade is een reinigende en beschermende steen (met name tegen lichamelijk letsel). Het zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten. Fysiek werkt jade sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Het heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, het zenuwstelsel, vruchtbaarheid en op het bevallen.Bron

Door het hebben van diabetes type 1 ben ik zelf continu bezig met het in balans houden van mijn bloedglucosewaarden en daarmee ook mijn lichamelijke balans. Als ik bovenstaande omschrijving mag geloven heb ik straks alleen nog maar stabiele waarden! ;)

Zelfgemaakte bedelarmbandjes van edelstenenZelfgemaakte bedelarmbandjes van edelstenen

Twee bedelarmbandjes van edelstenen

Met de werking van jade in gedachten wilde ik het armbandje net iets specialer maken. Ik vind het mooi om belangrijke levensgebeurtenissen te verwerken in sieraden. Zo draag ik een ring die ik op mijn 21ste verjaardag van mijn ouders kreeg en draag ik nog steeds mijn kettinkje die ik kocht na mijn quarterlife crisis. Ik bestelde een zilveren bedel in de vorm van een rondje; het symbool voor diabetes. In de bedel liet ik de datum van de diagnose graveren.

Zelfgemaakte bedelarmbandjes van edelstenenZelfgemaakte bedelarmbandjes van edelstenen

Net zoals fietsen is het maken van sieraden blijkbaar iets wat je niet snel verleert. Na een uur knutselen had ik twee bedelarmbandjes; met aan het ene armbandje een bedel als symbool voor de diagnose en aan het andere armbandje het handje van Fatima, uit Marrakech. Als je geen tijd hebt om zelf een armbandje te maken, kan je natuurlijk ook online een bedelarmband van zilver bestellen om daar een bedeltje aan te hangen. Ik hoop dat de werking van jade is zoals omschreven, en zo niet dan heb ik er in ieder geval twee mooie armbandjes bij! ;)

Heb jij een sieraad dat symbool staat voor een levensgebeurtenis?Disclaimer

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

Laat een reactie achter

In samenwerking met
  • Interesse in een samenwerking?