Asociale mensen op Marktplaats

Voordat ik met mijn verhaaltje begin wil ik allereerst zeggen dat ik misschien een beetje algemeen schrijf over de mensen op Marktplaats, maar dat bedoel ik natuurlijk niet zo. Ooit, zo’n 3 jaar geleden, hadden we gupjes. Deze gupjes verkochten we via Marktplaats aan een schattig jongetje, die mij beloofd heeft om goed voor ze te zorgen. Het was een heel schattig jongetje, ware alle mensen op Marktplaats maar zo. Helaas heb je er ook een grote hoeveelheid asociale mensen tussen zitten.

Na ons gupjes avontuur kochten we twee mooie visjes, waar ik al een keer eerder over heb geschreven. De twee visjes moesten natuurlijk een mooi huisje hebben en daarom kochten we een mooi Biorb aquarium. Vorige maand is één van de twee visjes overleden en kwamen we ook gelijk tot de conclusie dat we ons vissentijdperk misschien wel wilde afronden. Hoppa, aquarium met alle toebehoren inclusief visje op Marktplaats. Vast wel iemand die dat over wilt nemen.

Vele mailtjes kwamen mijn mailbox binnen, maar uiteindelijk draaide het vaak op hetzelfde uit, geen reactie. Dennis stuurde mij een smsje dat hij interesse had, maar na een korte sms-wisseling liet hij ook opeens niks meer van zich horen. En toen, kwam opeens Milana. Het meisje (of misschien wel vrouw?) die alles wel wilde overnemen. Toen ik vroeg of ze een bod wilde doen moest ik natuurlijk een richtprijs geven, want blijkbaar vinden mensen het tegenwoordig erg ingewikkeld om gewoon een bod te doen. Vijftig euro. Oke. Deal.

We spraken af dat ze de volgende dag om half 9 ’s avonds langs zou komen. Ik wilde het graag zeker weten, aangezien het nog een aardige klus is om dat hele aquarium schoon te maken en alles voor te bereiden, maar het was goed, we hadden een afspraak. Ook deed ik nog het speciale verzoekje of ze alsjeblieft even wilde bellen als ze wat later zou zijn. Want dan weet ik waar ik aan toe ben.

Nou. Dat was dus gisteren. Om 19:00 kreeg ik van Milana een mailtje met de vraag of het misschien toch donderdagochtend kon, want dan was ze toevallig in de buurt. Leuk idee hoor, maar ik moet gewoon werken + we hadden een afspraak. Nouja, blijkbaar dus niet. Ik heb een mailtje teruggestuurd met het vriendelijke verzoek of ze zich alsjeblieft aan de afspraak wilde houden en om half 9 langs wilde komen. Ik heb niet voor niks anderhalf uur in de badkamer dat hele aquarium schoon staan boenen. Blijkbaar kon ik zeggen wat ik wilde, maar ik heb niks meer gehoord.

Ik begrijp het niet. Ik begrijp het gewoon ECHT niet. Zijn sommige mensen tegenwoordig zo asociaal, zo egoïstisch? Op deze manier verlies je toch heel je vertrouwen in de mensen van tegenwoordig..? Uiteindelijk heb ik het visje maar in een mooie vaas gedaan met een plantje, want als ik dat hele aquarium weer gereed ga maken en er dan morgen alsnog een koper is en dan weer alles mag schoonmaken ben ik weer een paar uur verder.. Voor nu is het een mooie tussenoplossing, hoe vervelend het ook is.

Hebben jullie ook wel eens te maken met asociale mensen op Marktplaats?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Nienke

  Ik begrijp je frustratie volkomen. Er zijn de nodige mensen op marktplaats die totaal geen manieren hebben. Daarom kies er ook maar voor om er geen gebruik meer van te maken. Niet voor verkoop, maar ook niet voor zelf kopen. Want dit soort dingen kunnen echt niet. Al helemaal niet als het om levende wezens gaat.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Zit er sterk aan te denken om er inderdaad maar eens mee te stoppen :(

   Reageer...
 • Mijndert Stuij

  Misschien moet je dit maar eens doorsturen naar Milana. ;-)

  Reageer...
 • Meike

  Zeer asociaal gedrag idd! Ik denk dat het komt doordat Marktplaats een vrij anonieme manier van verkopen is. Wanneer je iemand niet in het “echt” een belofte hebt gedaan, is het ook veel makkelijker om iemand te laten zitten. Jammer dat dit zo werkt en ik zou het zelf ook nooit doen!

  Reageer...
 • Karin

  Dit is op het moment zo herkenbaar. Het is ook heel vervelend en irritant en gelukkig zijn er ook hele ‘leuke’ mensen die de spullen komen halen. Is h ik k ondertussen al verkocht?

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wat bedoel je met h ik k? Heb nog geen nieuwe koper gevonden voor het aquarium en het visje :(

   Reageer...
 • Iris

  Dit soort gedrag kan ik ook echt niet begrijpen! Ik heb het zelf gelukkig nog nooit meegemaakt dat mensen niks meer laten horen en als koper alleen maar positieve ervaringen gehad. Super irritant is dit verhaal..

  Reageer...
 • Cindy

  Ik tweette je al dat ik er ook helemaal simpel van word, van zulke mensen op Marktplaats. Wij hebben een mooie bank te koop, wordt op geboden, heen en weer gemaild en uiteindelijk niets meer van gehoord. Ook wij hebben een keer thuis gezeten met iets wat opgehaald zou worden en uiteindelijk hebben we het nog thuis liggen, die man in kwestie is niet geweest. Het is een beetje een pestspelletje geworden, dat Marktplaats (overigens heb ik wel wat dingen kunnen verkopen aan mensen die wél gewoon de spullen zijn op komen halen, dat is fijn)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Soms heb je er inderdaad een situatie tussen zitten dat het wel gewoon gaat zoals het zou moeten gaan! Jammer dat niet iedereen zulke manieren heeft.

   Reageer...
 • Bente

  Ik heb nog nooit wat ge- of verkocht op Marktplaats. Dus nee, gelukkig nog nooit last van gehad ;) wel vaker van dit soort verhalen gehoord… Bizarre mensen!

  Reageer...
 • Anne

  Oh herkenbaar dit, ja! Zo ontzettend stom. Blijf je thuis omdat je een afspraak hebt, komen ze gewoon zonder tegenbericht niet opdagen. Lijkt me helemaal stom als je dan eerst ook nog dat hele aquarium schoon hebt lopen maken. I feel your pain!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Heel stom inderdaad! :( Maargoed, nu hoef ik het aquarium in ieder geval niet meer schoon te maken. Hoop dat het visje het niet al te erg vindt om in de tussentijd in een vaasje te zitten.

   Reageer...
 • Saskia

  Ik herken het.
  Ik heb twee prima ervaringen met de verkoop van wat spulletjes, daarna alleen maar gedoe. Ik ben er maar mee gestopt.
  I bedoel, op een gegeven moment was ik het geneuzel om een printer van €15 zó ontzettend zat, dat ik ’t ding maar naar het milieupark heb gebracht ;)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat is inderdaad de afweging die ik nu iedere keer maak. Vind ik het waard om voor die paar tientjes het hele gezeik aan te gaan, of gooi ik het weg? In gevallen dat het niet om levende wezens gaat dan! ;)

   Reageer...
 • Amy

  Mensen denken helaas niet meer na bij alle gevolgen die hun acties meebrengen. Zoals niets meer van hun laten horen of afspraken zomaar op het laatste nippertje afzeggen, soms kan het natuurlijk niet anders maar als je een afspraak uit gemak afzegt… Helaas is dat niet alleen op Marktplaats zo

  Reageer...
 • Rowan - Rebellious yet Romantic

  Ah, zo herkenbaar! En echt zo vervelend bij deze aankoop, want zo’n aquarium is natuurlijk een hele klus. Dat ze op zijn minst niet even laten weten wat ze wil, heel stom. Succes met de verkoop!

  Reageer...
 • monique

  Ik begrijp je frustratie volledig! Wat onwijs asociaal inderdaad! Sommige mensen snappen gewoon niet wat ze doen, ik heb ook echt een hekel aan mensen die een bod doen en dan niks van zich laten horen! Hopelijk verkoop je het aquarium toch nog snel!

  Reageer...
 • Xaviera

  Heel herkenbaar dit, er zijn veel asociale mensen op Marktplaats te vinden. Een tijdje terug had ik iets in de verkoop staan, zelfde verhaal als bij jou… Je maakt het schoon omdat je een afspraak heb en vervolgens komt diegene niet opdagen. Heel frustrerend! Ik hoop voor je dat je het aquarium gauw kunt verkopen.

  Reageer...
 • Elisa

  Wij verkopen eigenlijk niks via marktplaats of kopen ook niks… Gewoon omdat je zo vaak hoort dat het fout gaat is mijn interesse volledig weg.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ben wel benieuwd wat je dan doet met de spullen die je eigenlijk niet meer nodig hebt! :)

   Reageer...
   • Laura

    Ben ik ook wel benieuwd naar, ik vind het altijd zonde om zomaar weg te gooien!

    Reageer...
 • Manon

  Jup ik herken het ook en vooral het een uurtje van tevoren even afzeggen, daar heb je je dan op ingesteld of plannen voor uitgesteld. Balen hoor, hopelijk verkoop je je aquarium uiteindelijk aan iemand die er wel moeite voor wil doen ;)

  Reageer...
 • Myrthe

  Ik herken je frustraties maar al te goed. Maar de hele wereld wordt een stuk anoniemer en daardoor is het gemakkelijker om zulke dingen klaar te spelen. Geen rekening houden met de lasten van anderen, nee, waarom? Die zien en voelen zij toch niet. Soms denk ik echt: Waar gaat het toch naartoe naar de wereld? Ik kan er echt heel filosofisch over gaan denken en op in gaan. Maar ik ben bang dat ik dan gek en depressief word. Dus soms die gedachtes maar even aan de kant zetten en genieten van de mensen die wel afspraken nakomen en geven om gevoelens van anderen.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Join the club. Heb precies hetzelfde :) Heb me gisteren heel erg druk zitten maken en werd uiteindelijk ook mega verdrietig. Gewoon dat Milana dan waarschijnlijk thuis op de bank zat en denkt: “Ohja, ik heb eigenlijk nu een afspraak, nouja, jammer hoor, ze heeft alles voorbereid en voor me klaar staan, maar ik ga er niet naartoe en laat ook niks meer van me horen” – Dat begrijp ik gewoon echt niet en dan kan ik daar echt uren over nadenken over hoe krom die gedachtegang bij die mensen dan is.

   Reageer...
 • Sabine

  Ha, Marktplaats! Ik heb wel gekker meegemaakt. Mensen die je de huid vol schelden omdat je akkoord gaat met het bod van een ander, terwijl die mensen zelf elke keer bij wijze van spreken met 1 euro aan het overbieden waren. Op een gegeven moment hak ik dan de knoop door, hoor. “Ja nee, ik snap het al, bevooroordeeld gedoe!! Vrouwen onder mekaar zeker!” Nou, meneer, ik weet niet wie hier bevooroordeeld was, maar ik ben nu je je ware aard laat zien in ieder geval blij dat ik voor mevrouw gekozen heb. ;)

  Reageer...
 • Kim

  Ooh echt super vervelend zulke dingen.. Mensen denken dat je alle tijd hebt, dat je even snel op een ander moment ook wel kunt. En niks meer laten horen vind ik ook heel erg inderdaad. Maak het helaas ook vaak mee tijdens mijn werk als fotografe..

  Reageer...
 • Rosanne

  Volgens mij zijn mensen tegenwoordig steeds asocialer aan het worden. Ik merk het ook op mijn werk. Dan zeg ik nog een fijne avond verder, dan zeggen ze of niks of ze rijden weg. Of je bent bezig met afrekenen staan ze te bellen, verschrikkelijk! liefs x

  Reageer...
 • Kimberley

  Belachelijk. Meld dan gewoon dat je echt niet kan of dat er wat tussen is gekomen. Zucht. Wij hebben ons katertje van Marktplaats. Helaas gingen beide telefoons uit onderweg daarheen en wisten we niet precies waar we moesten zijn. Drie uur te laat kwamen we aan. Ik heb waarschijnlijk honderd keer sorry gezegd. Voel me dan zo opgelaten. Gelukkig was Skye er gewoon nog en nu woont hij gezellig bij ons :)

  Reageer...
 • Kelly

  Ugh, zo herkenbaar dit. Ik krijg ook zovaak mensen die hun adres en alles mailen en beloven het geld over te maken, en dan gebeurd het niet. Beetje jammer, want nu willen al die mensen die ik heb afgewezen omdat ík me wel aan mijn afspraak wil houden het ook niet meer. Zo rottig!

  Reageer...
 • Ann

  Héél erg herkenbaar!! Wij hebben bv veel drama gehad met de verkoop van de retro scooter op mp. Verschillende reacties gehad en allemaal niet komen opdagen behalve dan de uiteindelijke koper…

  Er zat zelfs een bieder bij die last had van meerdere persoonlijkheden?! Zo probeerde hij het bedrag naar beneden te halen alleen door een domme fout van hem kregen we het door dat het ging om dezelfde persoon haha en we hadden nog niks afgesproken of iets, begon hij boos te worden op ons omdat wij de scooter hadden verkocht aan iemand anders terwijl hij schijnbaar een bus heeft gehuurd blablabla wilde daarom geld vergoed krijgen van ons.. wat een triest figuur was dat zeg :’ )

  Reageer...
 • Marion

  Ik hou me meestal maar koest wat marktplaats betreft. Ik heb denk ik mazzel gehad met mijn autootje. Ging allemaal soepel en heel netjes. Met beide auto’s. Een gelukje als ik alle verhalen hierboven en dat van jou lees!

  Reageer...
 • Liliane

  Gelukkig geen ervaringen met Marktplaats, maar over asociale mensen kan ik wel meepraten hoor ;)

  Reageer...
 • Anneleen

  Heb echt een een gefrustreerde dag achter de rug waar ik nog steeds van baal… Je gevoel is dus erg herkenbaar voor me! Gelukkig heb ik geen ervaringen met marktplaats en dat laat ik maar even zo denk ik ;)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dan zal ik er inderdaad ook maar niet aan beginnen! Worden je dagen in ieder geval niet beter van! Hoop dat je morgen een fijnere dag hebt! :) x

   Reageer...
 • Tjitske Anna

  Heel irritant zulke dingen! Eigenlijk koop/verkoop ik nooit dingen via marktplaats, dus daar heb ik gelukkig geen last van. Ik heb met mijn fotografie wel vaak te maken met klanten die last moment besluiten om de afspraak te verzetten.. Heel irritant.

  Reageer...
 • Lisa

  Rot is dat he! Jammer dat mensen niet begrijpen dat anderen hier werk in steken.

  Reageer...
 • Michelle

  Mijn mooiste Marktplaatservaring was toen ik een (nieuwe, met prijskaartje!) beha probeerde te verkopen. Of ik ook gebruikt ondergoed had dat ik wilde opsturen, van twee “verschillende” mensen. Haha, mijn hemeltje. Maar nee, inderdaad: dit is zó irritant. Sowieso blijf ik me verbazen over het onvermogen van mensen als het gaat om typen, mailen en advertenties maken. Wauw. Ik snap dat niet iedereen daar net zo snel/handig mee is als een mid-twintiger zoals ik, maar toch. Wauw.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hahaha wauw, dat is wel heel erg! :’) Vieze mannetjes!

   Reageer...
 • Rosanne

  Oh, dat is zo irritant! Ik herken je frustratie.. Hetzelfde op de verkoophoeken van facebook, als ze vragen naar een richtprijs er standaard een paar euro onder bieden.. Of vragen naar dingen die al in de beschrijving vermeld staan… Dan zou ik ze graag even een paar cursusjes begrijpend lezen willen geven!

  En wat betreft het asocialer worden van mensen; ook dat merk ik.. Ik heb echt af en toe het gevoel dat ik de enige ben die de wereld een klein mini beetje mooier probeert te maken haha. Wel erg jammer dat mensen steeds meer met zich zelf bezig zijn op straat..

  Reageer...
 • Benthe

  Af en toe probeer ik het weer maar ben het vaak snel beu. Kringloop it is!

  Reageer...
 • Marcella

  Wij hebben wel eens een ‘koper’ gehad die helemaal niet kwam opdagen en ook totaal niets meer van zich liet horen. Gelukkig zaten we bij de volgende koper een uur gezellig te kletsen. Mooi contrast.

  Reageer...
 • Tineke

  Ik stop ermee hoor. Ik vind het al mateloos irritant als mensen bieden om in het vervolg niks te laten horen, gewoon niet op je akkoord reageren. Tot twee keer toe voor ze thuisblijft en niet komen opdagen. En als je er wat van zegt? Dan krijg je een: Hebbie niks te doen ofzo? Juist! Juist heb ik iets te doen. En ik wil mijn tijd niet verspillen aan u, meneertje koekepeertje. Ik ben groot voorstanden van tweedehands, maar bij deze stop ik in ieder geval met het verkopen via marktplaats. De milieustraat it is (want de kringloop is ook kieskeurig en hoeft niet alles).

  Reageer...
 • Jeroen

  Ik stuur on bovengenoemde gevallen een link naar deze blog zonder verder commentaar en blokkeer de gebruiker vervolgens

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?