4978
44

Asociale mensen op Marktplaats

Voordat ik met mijn verhaaltje begin wil ik allereerst zeggen dat ik misschien een beetje algemeen schrijf over de mensen op Marktplaats, maar dat bedoel ik natuurlijk niet zo. Ooit, zo’n 3 jaar geleden, hadden we gupjes. Deze gupjes verkochten we via Marktplaats aan een schattig jongetje, die mij beloofd heeft om goed voor ze te zorgen. Het was een heel schattig jongetje, ware alle mensen op Marktplaats maar zo. Helaas heb je er ook een grote hoeveelheid asociale mensen tussen zitten.

Na ons gupjes avontuur kochten we twee mooie visjes, waar ik al een keer eerder over heb geschreven. De twee visjes moesten natuurlijk een mooi huisje hebben en daarom kochten we een mooi Biorb aquarium. Vorige maand is één van de twee visjes overleden en kwamen we ook gelijk tot de conclusie dat we ons vissentijdperk misschien wel wilde afronden. Hoppa, aquarium met alle toebehoren inclusief visje op Marktplaats. Vast wel iemand die dat over wilt nemen.

Vele mailtjes kwamen mijn mailbox binnen, maar uiteindelijk draaide het vaak op hetzelfde uit, geen reactie. Dennis stuurde mij een smsje dat hij interesse had, maar na een korte sms-wisseling liet hij ook opeens niks meer van zich horen. En toen, kwam opeens Milana. Het meisje (of misschien wel vrouw?) die alles wel wilde overnemen. Toen ik vroeg of ze een bod wilde doen moest ik natuurlijk een richtprijs geven, want blijkbaar vinden mensen het tegenwoordig erg ingewikkeld om gewoon een bod te doen. Vijftig euro. Oke. Deal.

We spraken af dat ze de volgende dag om half 9 ’s avonds langs zou komen. Ik wilde het graag zeker weten, aangezien het nog een aardige klus is om dat hele aquarium schoon te maken en alles voor te bereiden, maar het was goed, we hadden een afspraak. Ook deed ik nog het speciale verzoekje of ze alsjeblieft even wilde bellen als ze wat later zou zijn. Want dan weet ik waar ik aan toe ben.

Nou. Dat was dus gisteren. Om 19:00 kreeg ik van Milana een mailtje met de vraag of het misschien toch donderdagochtend kon, want dan was ze toevallig in de buurt. Leuk idee hoor, maar ik moet gewoon werken + we hadden een afspraak. Nouja, blijkbaar dus niet. Ik heb een mailtje teruggestuurd met het vriendelijke verzoek of ze zich alsjeblieft aan de afspraak wilde houden en om half 9 langs wilde komen. Ik heb niet voor niks anderhalf uur in de badkamer dat hele aquarium schoon staan boenen. Blijkbaar kon ik zeggen wat ik wilde, maar ik heb niks meer gehoord.

Ik begrijp het niet. Ik begrijp het gewoon ECHT niet. Zijn sommige mensen tegenwoordig zo asociaal, zo egoïstisch? Op deze manier verlies je toch heel je vertrouwen in de mensen van tegenwoordig..? Uiteindelijk heb ik het visje maar in een mooie vaas gedaan met een plantje, want als ik dat hele aquarium weer gereed ga maken en er dan morgen alsnog een koper is en dan weer alles mag schoonmaken ben ik weer een paar uur verder.. Voor nu is het een mooie tussenoplossing, hoe vervelend het ook is.

Hebben jullie ook wel eens te maken met asociale mensen op Marktplaats?