Als alles zomaar opeens totaal anders is…

Vreemd hè, als de wereld er opeens van de ene op de andere dag compleet anders uitziet…? Het is een vervelende periode waar we met zijn allen doorheen moeten, en dat gaat lukken. Dat weet ik zeker. Maar dat we niet weten hoelang het nog gaat duren, zorgt ervoor dat de moed me soms een beetje in de schoenen zakt…

Structuur in mijn dagen

Twee weken geleden had ik een week vrij van werk. De plannen die ik had voor die week vielen in het water, want: vluchten gecanceld en het advies was, en is nog steeds, om binnen te blijven, tenzij het écht nodig is om naar buiten te gaan. In het weekend voelde ik me paniekerig, want wat ga ik in vredesnaam thuis doen met deze zee aan tijd? Ik besloot een plan te maken met flink wat structuur, en me daaraan te houden. Dat zorgde ervoor dat de week uiteindelijk superfijn was; afgezien van alle narigheid die zich op dit moment afspeelt natuurlijk.

De ochtend begon ik net zoals altijd. Gewoon alsof ik die dag naar werk zou gaan: ontbijten, douchen en aankleden. Daarna maakte ik een ochtendwandeling, vergezeld met wat goede muziek. De rest van de dag bestede ik aan lezen, schrijven, nadenken over leuke projecten, etc. Het plan paste ik gedurende de dag aan, zodat het originele plan vervolgens resulteerde in een logboek / dagboek. In de avond maakte ik avondeten, keek ik een aflevering van Friends en dook ik na een yogales mijn bed in om nog wat te lezen.

Social distancing

Op mijn verjaardag, halverwege die week, kwam er overdag een vriendinnetje langs en zag ik in de avond mijn ouders. Het was gezellig, maar toch voelde het ook vreemd. En dat doet het nog steeds. Dit groepje van drie mensen zijn de enige mensen die ik nu zie. Mijn vriendinnetje kom ik soms per toeval tegen op straat en waar ik haar normaal gesproken een dikke knuffel zou geven staan we nu onwennig 1.5 meter van elkaar vandaan… 

In de tweede week werkte ik, maar vanuit huis. Dat gaat prima, aangezien mijn collega’s en ik redelijk gewend zijn om met elkaar op afstand te werken. Het heeft zelfs goede gesprekken opgeleverd, tijdens koffie-meetings! Mijn dagen zagen er in principe hetzelfde uit. Nog steeds de ochtendwandeling, nog steeds de yogales in de avond. Alleen dan nu met werk gedurende de dag.

Niet alleen de wereld op zijn kop

Halverwege de tweede week van het thuis zijn, kreeg ik een telefoontje die ik liever niet had gehad… Begin dit jaar ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe baan, na meer dan vijf jaar bij hetzelfde bedrijf gewerkt te hebben. En die vond ik. Of anders gezegd, ik vond geen baan, maar mijn droom. Op 1 Mei zou ik starten bij KLM. Totdat opeens het Corona virus om de hoek kwam kijken, en niet alleen de wereld, maar ook mijn leven op zijn kop zette.

Ik kreeg het nieuws dat ik niet langer kon starten, als gevolg van de impact door het Corona virus. En ondanks dat ik het helemaal begrijp, brak toch mijn hart… Niet alleen omdat ik een probleem heb als ik nu niet als de wiedeweerga een nieuwe baan vind, maar ook omdat ik in gedachten al begonnen was bij KLM. Maar goed. Life is tough. ‘And so are we.’ We komen hier allemaal doorheen en waarschijnlijk nog sterker ook. Mocht je career wise willen helpen, zie dan deze update op LinkedIn. Alle hulp is welkom! :)

Keep your head up, keep safe! :)

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Rianne

  Jeetje wat een timing.. Behoorlijk shit voor je :( Ik ga hard voor je duimen dat je gauw een nieuwe toffe baan vindt, veel succes! En inderdaad, ook hier kom je uiteindelijk wel doorheen. Liefs!

  Reageer...
 • Ilona Wielinga

  Pff wat vervelend; als iets fout gaat, gaat ook vaak direct een boel fout. Maar vaak wachten er ook weer betere tijden op je. Ik hoop dat het je lukt de structuur te behouden en een leuke, nieuwe baan te vinden!

  Reageer...
 • Stella

  Ik ben zo hard aan het duimen voor je <3 Hoop echt heel heel erg dat je wat leuks gaat vinden. Tot die tijd: een hele dikke digitale knuffel voor elk moment dat je het eventjes niet meer zo ziet zitten. Laten we deze week in ieder geval even kijken of we even kunnen FaceTimen? Misschien tijdens het koken of eten? Lijkt me gezellig! Veel liefs!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Lijkt me ook gezellig om jou weer te zien lieve Stel! Dankjewel! <3

   Reageer...
 • gea

  Oh, dat is inderdaad niet zo leuk. Vooral als je er in je gedachten al hellemaal klaar voor was. Het corona virus is voor veel dingen echt een punt die niet te gebruiken is.

  Reageer...
 • Michelle

  Jeeeetje Lauriëtte, wat klote….. Dikke kroel

  Reageer...
 • IJs, bloempjes en kwispelende staartjes - Wish Flower

  […] best wel lastig. De hele Corona situatie is enorm vervelend, voor alles en iedereen. Maar dankzij de impact op mijn persoonlijke situatie heb ik het soms best wel moeilijk. De ene dag ben ik zielsgelukkig en ben ik als een bezig bijtje […]

  Reageer...
 • Unfu*k Yourself: voor als je er even doorheen zit - Wish Flower

  […] anders loopt dan verwacht, moge inmiddels duidelijk zijn. De afgelopen maanden zijn, als gevolg van verschillende redenen, erg challenging geweest. En dan is dat nog zachtjes uitgedrukt. Over het algemeen ging het prima […]

  Reageer...
 • En hoe het uiteindelijk weer goed kwam - Wish Flower

  […] tijdje geleden schreef ik een vrij persoonlijk artikel, over hoe alles zomaar opeens totaal anders was… In vrij korte tijd ging ik van ‘ongemotiveerde werknemer met zicht op een nieuwe baan’ naar […]

  Reageer...
 • Hersenspinsels op zondag; vrije tijd en balans - Wish Flower

  […] dag zonder verplichtingen. Zonder verwachtingen. Een paar maanden geleden waren dit de soort dagen waar ik ‘bang’ voor was en moeite mee had. Totdat de corona crisis begon en ik vanuit huis begon te werken. En toen ook nog […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?