Afscheid nemen van mijn lieve Swiftie

Vorig jaar besloot ik een auto te kopen. Ik ging namelijk werken in Amsterdam en de afstand dit ik elke dag moest afleggen was beter te doen met een auto dan met het openbaar vervoer. De eisen voor mijn eerste auto waren al snel duidelijk. Het moest en zou een klein rood racemonstertje worden en al snel kwamen we uit op een Suzuki Swift. We vonden een prachtig rood exemplaar bij een dealer om de hoek, de proefrit was geslaagd en twee weken later kon ik zeggen dat ik mijn eerste auto had gekocht!

Suzuki Swift

Tijdens de proefrit Swiftie laten zien aan mijn ouders en oma!

Suzuki Swift

Trots op mijn eerste auto! Net opgehaald bij de dealer! :D

Na iets minder dan anderhalf jaar, ga ik afscheid nemen van mijn mooie rode Suzuki Swift, ook wel Swiftie genoemd. Hoe dat ontstaan is weet ik eigenlijk niet, maar het bekt wel lekker ;) Aangezien mijn nieuwe baan om de hoek is heb ik eigenlijk geen auto meer nodig. Hoe mooi die ook is, voor een stilstaande auto kost het maandelijks toch aardig wat geld en daarom heb ik besloten om hem te gaan verkopen. Als je er op een rationele manier naar kijkt is het een logische keuze. Maar toch krijg ik wel een brok in mijn keel als ik bedenkt dat mijn mooie rode auto, mijn allereerste auto, straks weg is :(

Het enige waar ik op kan hopen, is dat Swiftie straks goed verzorgd gaat worden door de nieuwe eigenaar of eigenaresse. Mocht je zelf interesse hebben, of iemand in je omgeving kennen die op zoek is naar een prachtige auto, let me know!

Hebben jullie al eens je eerste auto verkocht? Vonden jullie dat ook zo lastig? :(

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Marion

  Wat een stoer bakkie! Die velgen en de bumper, te gek. Ik heb net een andere auto. Helaas zou ik bijna zeggen. Ik heb ook altijd een band met mijn bakkies. Ik praat ook vaak met ze en ja, het is iedere keer weer moeilijk afscheid nemen.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha ja stoer he! Stiekem wel fijn om te horen dat meerdere mensen zo’n band met hun auto hebben haha :)

   Reageer...
 • Anneleen

  Oh wat jammer dat je hem weg gaat doen maar je hebt gelijk, een auto kost te veel geld wanneer je hem niet voldoende gebruikt… Ik hoop dat mijn eerste auto een golf volkswagentje wordt, die vind ik zo er zo compact en fijn uit zien :) mijn vriend vindt daar niets aan ;) die heeft een nissan qashqai!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   De qashqai is ook wel echt een hele grote auto! Wel heel erg tof. Ooit wil ik ook wel zo’n grote!

   Reageer...
 • Fabianne

  Ah, jammer dat je er afscheid van gaat/moet nemen! Wij hebben ook een Suzuki Swift, een hele toffe oranje-rode, en stiekem hoop ik dat ik die ooit van mijn ouders mag overnemen ;).

  Reageer...
 • Bente

  Aahw dat is zeker jammer dat ie weg moet! Wij hebben laatst juist weer een nieuw exemplaar gekocht (na ruim een jaar geen auto meer te hebben gehad) en hoewel we hem niet heel veel gebruiken vind ik het heerlijk dat ie voor de deur staat :)

  Reageer...
 • Myrthe

  Mijn eerste auto is een blauwe Fort Fiesta uit ’97. Klaar voor de sloop, maar ik wil ‘m echt nog niet kwijt. Maar ik moet je gelijk geven, financieel gezien zou ik ‘m ook liever kwijt zijn dan rijk.

  Reageer...
 • Fleur

  Wat een ontzettend leuk autootje! Ik snap dat helemaal dat je het eigenlijk niet leuk vind om hem te verkopen, want ik moet er ook niet aan denken om nu mijn eerste autootje te verkopen. Toch is het wel erg begrijpelijk als je werk nu om te hoek zit!

  Reageer...
 • Cindy

  Oh hij is gaaf! Jammer dat ie weg moet, maar goed. Ik heb mijn eerste auto ingeruild toen ik een nieuwe (oké, tweedehands) auto kocht, maar mijn autootje ging toen rechtstreeks naar de sloop :( Nu rij ik al 6,5 jaar in mijn huidige auto, fijn ding!

  Reageer...
 • Elisa

  Wat een leuk autootje, jammer dat die weg gaat maar qua kosten snap ik het wel :)

  Reageer...
 • Irenka

  Ahhh, ik kan me wel voorstellen dat het moeilijk is om afstand van te doen. Ik heb adt met heel veel spullen, dus kan het me helemaal goed voorstellen met een auto <3

  Reageer...
 • beautybloglaura

  Super leuk autootje
  mijn eerste auto is een Seat Ibiza xx

  Reageer...
 • Deborah

  Wat een leuk wagentje. Jammer dat ie weg moet.
  Vreselijk vond ik het. Inmiddels ben ik vier auto’s verder. En bij iedere auto vond ik het weer even erg… Gelukkig kreeg ik er weer een leuke voor terug. Maar toch!!
  Ze hebben mij ook altijd een naam… Dat maakt het afscheid misschien net iets heftiger…

  Reageer...
 • Dina

  Logische dat je Swiftie verkoopt, maar ik kan me ergens wel voorstellen dat het niet de leukste keuze is.

  Reageer...
 • Mama van Vesper

  ik heb ook al eens een agen verkocht… doet altijd raar !

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?