Adem in en adem uit; Doelen voor de komende weken

Afgelopen week werd ik even wakker geschud. Mijn kaken deden pijn en er zat een spiertje in mijn linkerpols enorm irritant te doen. Voor mij zijn dat tekenen dat ik misschien weer even wat rustiger aan moet doen. In de ochtend sleep ik mezelf naar mijn kopje koffie en vervolgens ga ik naar werk. Inmiddels acht uur verder, maar voor mijn gevoel niet veel later, pak ik mijn tas weer in en ga ik weer richting huis. Koken. Eten. Nog even een serie kijken en daarna nog even al mijn plannen en ambitieuze projectjes willen uitvoeren, maar ook netjes rond 11 uur in bed willen liggen. Omdat van mijn plannen doordeweeks vrij weinig terecht komt verschuif ik dat naar mijn parttime vrije vrijdag en het weekend. Daardoor verander ik mijn ‘vrije dagen’ ook nog eens in dagen waarop ik van alles wil doen. Op vrijdag is het meestal een race tegen de klok.

Ik wil veel en ik wil het snel. Hartstikke leuk, maar daar ga ik verandering in brengen. Jaren terug ben ik geïnspireerd geraakt door 3 Things, een artikel van Delwin op Medium. Een simpel productiviteitssysteem, eigenlijk voor freelancers, maar ook hartstikke goed bruikbaar voor mensen die iets gerichter en rustiger willen leven. Het systeem bestaat uit drie korte lijstjes waar ik er twee van gebruik. Het derde lijstje is een todo lijst voor één dag met daarop drie dingen, maar omdat mijn dagen en werkzaamheden nogal verschillen kan ik daar niet goed gebruik van maken.

Adem in en adem uit; Doelen voor de komende weken

Daily list

De dagelijkse lijst bestaat uit drie dingen die ik elke dag wil doen. Zo wordt het uiteindelijk vanzelf een gewoonte. De komende tijd wil ik graag elke dag een tijdschrift of boek lezen voor het slapen gaan, zodat ik even al het digitale los kan laten. Even geen e-mails, mooie foto’s op Instagram en tweets. Morgen weer een dag.

Ook wil ik er weer een gewoonte van maken om mijn dagelijkse geluksmomentje op te schrijven. Tijdens mijn tijd bij Vitaalpunt heb ik daar veel aan gehad en ik denk dat het goed is om iets vaker stil te staan bij de dingen die goed gaan.

Rustmomentjes inbouwen, mijn laatste ‘ding’ waar ik een gewoonte van wil maken. De dagen en weken vliegen voorbij, zonder dat ik daar echt bij stil sta. Door iets vaker bewust te zijn van mijzelf en de situatie hoop ik hier meer grip op te krijgen. Gewoon even rustig ademen. In en uit, de omgeving in mij opnemen. Niet zo haasten.

Focus list

De focus lijst bestaat uit drie dingen waar ik mij op wil focussen. Dit zijn niet de standaard dagelijkse bezigheden zoals bijvoorbeeld werk en studie, maar echt dingen die ik wil afronden of behalen in de komende paar weken en daarom wat extra tijd aan moet besteden. Het eerste focuspunt; Ons huis te koop zetten. Voor iedereen die denkt dat dat super eenvoudig is en je huis van het ene op het andere moment opeens op Funda staat; Zo werkt het niet. We zijn druk bezig, maar het kost wel tijd!

Mijn project life album bijwerken! Nog niet zo lang geleden schreef ik enthousiast over de inhaalslag die ik had gemaakt, maar nu heb ik alweer twee weken geen tijd gehad om verder te knutselen. Of wacht. Laat ik het anders zeggen; Ik had wel tijd, maar had op dat moment andere prioriteiten. Super vervelend. Ik zou het zo fijn vinden om weer helemaal up to date te zijn en elke week een klein beetje tijd te besteden aan mijn project life album, inplaats van super veel tijd in één keer.

Ontspannen! Mijn rust terugvinden. Het is alweer eind november en voor mijn gevoel zitten we nog maar halverwege het jaar. De tijd vliegt voorbij en daar baal ik van. Ik wil lekker rommelen en een doelloze wandeling maken. Uitkijken naar de vakantie omdat ik dan kan ontspannen, inplaats van dat ik mijn dagen gelijk vul met alles wat ik nog wil/moet doen. Gisterenavond besloot ik om, in het kader van ontspannen, in bad te gaan terwijl ik daar stiekem helemaal niet van houd. Maar ik had het zo koud, dat ik de warmte wel kon gebruiken. De eerste foto van dit artikel maakte ik in bad van de Lush Rose Bombshell! Leuk al die rozenblaadjes in bad. Ook al duurde het badderen maar tien minuten, het was een momentje voor mijzelf en dat was fijn! :)

Hoe gaat het met jullie? Waar proberen jullie een gewoonte van te maken?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Dina

  Wat een goed idee, zo’n lijstje! Ik merk ook dat als ik het opschrijf, dat ik er meer aan denk wat ik graag wil doen om mij goed te voelen en wat ik ‘moet’ doen.

  Reageer...
 • Fleur Sophia

  Wat een fijne en goede doelen heb je voor jezelf opgesteld! Ik wil ook al een lange tijd tijd vrijmaken voor boeken en tijschshriften, maar ik heb er simpelweg gewoon de rust niet voor. Behalve als ik op vakantie ben dan..

  Reageer...
 • Linda

  Mooie doelen, inspirerend artikel ook. Maar 3 dingen mogen noemen dwingt je wel om de belangrijkste dingen te kiezen en dat is denk ik niet verkeerd. Ik dat even onthouden!

  Reageer...
 • karlien

  Wat een goed idee! Het leven bestaat inderdaad vaak vooral uit alles wat je moet. Schrijf inderdaad op wat je heel graag wil en dan hou je dat doel voor ogen!

  Reageer...
 • Ann

  Dat is een goede oplossing, 3 belangrijke punten op schrijven en daar eerst naar toe werken voordat je weer met wat anders gaat beginnen, moet ik ook eens doen!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?