Apenheul; Gezellig dagje aapjes kijken

Vorig weekend ben ik samen met mijn vriend een dagje naar de Apenheul geweest! De Apenheul ligt in het prachtige Apeldoorn en aangezien mijn oma daar in de buurt woont konden we het mooi combineren met een gezellig bezoekje en een kopje thee. Door de werkzaamheden onderweg hebben we er vrij lang over gedaan vanuit Rotterdam maar dat was het waard. De Apenheul is echt een aanrader voor een leuk dagje uit!

Op naar de Apenheul!

Toen we vertrokken vanuit Rotterdam was het een beetje somber weer, maar eenmaal in Apeldoorn scheen de zon en was het aardig warm. De Apenheul bestaat uit een prachtige wandelroute door het bos waar je ondertussen op je gemak aapjes kan kijken! Zo 75% van het park bestaat uit gebied waar de aapjes los rond lopen, wat heel erg leuk is om te zien! Vooral als je in het bezit bent van een kinderwagen krijg je gegarandeerd een aantal aapjes op bezoek, het zijn hele brutale beestjes. De omgeving is prachtig, je wordt omringt door natuur en omdat er veel gebieden zijn waar de aapjes vrij rondlopen heb je helemaal niet het idee dat je in een ‘dierentuin’ bent.

Uiteraard had ik mijn camera meegenomen. Dieren fotograferen vind ik qua fotograferen het leukste wat er is! Voorheen had ik een mooie 55-250mm zoomlens, daardoor kon ik mooi close up foto’s maken. Vorig jaar is die lens verkocht dus heb ik foto’s gemaakt met mijn 15-85mm lens, maar kon ik helaas iets minder dichtbij de aapjes komen. Toch ben ik erg blij met de foto’s die ik heb kunnen maken! :)

Aapjes kijken in de apenheulAapjes kijken in de apenheulAapjes kijken in de apenheulAapjes kijken in de apenheulAapjes kijken in de apenheulAapjes kijken in de apenheulAapjes kijken in de apenheulAapjes kijken in de apenheul

Zijn jullie wel eens in de Apenheul geweest?