Apenheul; Gezellig dagje aapjes kijken

Vorig weekend ben ik samen met mijn vriend een dagje naar de Apenheul geweest! De Apenheul ligt in het prachtige Apeldoorn en aangezien mijn oma daar in de buurt woont konden we het mooi combineren met een gezellig bezoekje en een kopje thee. Door de werkzaamheden onderweg hebben we er vrij lang over gedaan vanuit Rotterdam maar dat was het waard. De Apenheul is echt een aanrader voor een leuk dagje uit!

Op naar de Apenheul!

Toen we vertrokken vanuit Rotterdam was het een beetje somber weer, maar eenmaal in Apeldoorn scheen de zon en was het aardig warm. De Apenheul bestaat uit een prachtige wandelroute door het bos waar je ondertussen op je gemak aapjes kan kijken! Zo 75% van het park bestaat uit gebied waar de aapjes los rond lopen, wat heel erg leuk is om te zien! Vooral als je in het bezit bent van een kinderwagen krijg je gegarandeerd een aantal aapjes op bezoek, het zijn hele brutale beestjes. De omgeving is prachtig, je wordt omringt door natuur en omdat er veel gebieden zijn waar de aapjes vrij rondlopen heb je helemaal niet het idee dat je in een ‘dierentuin’ bent.

Uiteraard had ik mijn camera meegenomen. Dieren fotograferen vind ik qua fotograferen het leukste wat er is! Voorheen had ik een mooie 55-250mm zoomlens, daardoor kon ik mooi close up foto’s maken. Vorig jaar is die lens verkocht dus heb ik foto’s gemaakt met mijn 15-85mm lens, maar kon ik helaas iets minder dichtbij de aapjes komen. Toch ben ik erg blij met de foto’s die ik heb kunnen maken! :)

Aapjes kijken in de apenheulAapjes kijken in de apenheulAapjes kijken in de apenheulAapjes kijken in de apenheulAapjes kijken in de apenheulAapjes kijken in de apenheulAapjes kijken in de apenheulAapjes kijken in de apenheul

Zijn jullie wel eens in de Apenheul geweest?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Wendy

  Prachtige foto’s! Ik wil ook weer een keer naar de Apenheul. Ik ben daar als kind wel een geweest, maar dat weet ik alleen maar door de foto’s.

  Reageer...
 • Andrea

  Leuk! Ik ben er geweest als klein kind. Weet er zelfs niets meer van hoor. Ken alleen de verhalen dat de apen bij mij in de kinderwagen zaten haha. Was mijn moeder minder blij mee ..

  Reageer...
 • Bente

  Ik ben er toen ik heel klein was wel eens geweest (al herinner ik me dat alleen van de foto’s). Lijkt me erg leuk om weer eens naartoe te gaan :)
  Prachtige foto’s heb je trouwens gemaakt! En wat zijn aapjes toch schattig!

  Reageer...
 • Mariëlle

  Zo’n leuk park, die doodshoofdaapjes zijn zoooo lief!

  Reageer...
 • Kim

  Apenheul is echt leuk! Heb er de laatste keer een video van gemaakt. Ik vind die aapjes zo schattig!

  Reageer...
 • Marlissa

  Super leuk! Ik ben er heel wat jaren geleden eens heen geweest en wat was het leuk. Goed idee om weer eens naar de Apenheul te gaan:)

  Reageer...
 • Cindy

  Wat ontzettend leuk! Ik ben als kind ooit eens bij Apenheul geweest, omdat er familie van mijn oma in Apeldoorn woonde en wij daar wel eens heen gingen, maar ik kan me er weinig meer van herinneren. Leuk idee! Al zou ik eerder een keer naar Beekse Bergen gaan, omdat we daar vlakbij wonen (sterker nog: Ik rij er elke werkdag 2x langs als ik naar en van mijn werk af kom)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Daar wil ik zelf ook graag nog eens naar toe! Lijkt me zo leuk! En ben er nog nooit geweest dus goede reden om eens te gaan! :D

   Reageer...
 • Manon

  Zeker mooie foto’s! Zien er scherp uit :)

  Reageer...
 • Sas

  Ik ben er ook een tijdje terug geweest :)

  Reageer...
 • blauwesokken

  Wat leuk! Ik ben er nog nooit geweest maar het lijkt me wel tof om een dagje naar toe te gaan :-) Mooie foto’s heb je gemaakt!

  Reageer...
 • lipstick department

  Leuk , aapjes zijn zo schattig ! Mooie foto’s.

  Reageer...
 • Renate - Dat Zit Wel Snor

  Ik wil zo graag naar de apenheul. Het is alleen zo ver rijden voor mij dat het de stap tot het echt doen verkleint. Het staat wel op mijn to do list deze zomer. Ik vind dat je weer mooie foto’s hebt gemaakt. Misschien kan je hierover een artikel schrijven, ik ben helemaal niet in de spiegelreflex camara’s en ben er wel benieuwd naar.

  Reageer...
 • Elisa

  Wat leuk, hier ben ik ook al een paar keer geweest, eerst als kind en dan lijkt alles echt mega en later nog een keertje :)

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?