5x Leuk; Wintersport in Mayrhofen

Mayrhofen voelt voor mij als een soort tweede thuis, wat opzich niet zo gek is aangezien dit alweer onze dertiende vakantie is in dit prachtige gebied. Er zijn super veel redenen waarom de wintersport in Mayrhofen elk jaar zo leuk is! Omdat ik alvast iets wil vertellen over de vakantie, deel ik graag de vijf leukste onderdelen van de wintersport in Mayrhofen.

Frisse berglucht

Misschien heeft het iets te maken met het feit dat het ons dertiende bezoekje is, maar bij aankomst voelde ik me alles behalve top. Met een klein beetje tegenzin ging ik zondag richting de piste, want met een snotterig zwaar hoofd heb je nu eenmaal nergens zin in, maar gek genoeg voelde ik me bovenop de berg top! Lang leve een portie frisse berglucht! De ochtenden en avonden zijn soms nog wat vervelend, maar op de piste voel ik me prima en het gaat volgens mij de goede kant op, hoera!

5x Leuk; Wintersport in Mayrhofen5x Leuk; Wintersport in Mayrhofen

Chocolademelk (met slagroom!) en een lekkere lunch

Omnom! We drinken elke dag warme chocolademelk met slagroom op de piste! Dat is ook wel nodig, want het is mega koud bovenop de berg, zo’n acht graden onder nul. Omdat we veel energie nodig hebben voor het skiën (goed excuus toch?) lunchen we lekker met pizza, kipnuggets en een groot bord spaghetti! Genieten!

5x Leuk; Wintersport in Mayrhofen5x Leuk; Wintersport in Mayrhofen

Een nieuw personal record op de rode 4!

De rode 4 is een mooie piste met zo’n 500 meter hoogteverschil. Vorig jaar had ik een keer mijn tijd gemeten en was mijn snelste tijd 2 minuten en 10 seconden. Dit jaar wilde ik graag proberen om dit personal record te verbreken. Op de eerste dag kwam ik niet in de buurt van mijn PR van vorig jaar, maar op de derde dag besloot ik om gewoon eens zoveel mogelijk recht naar beneden te gaan. Het ging hard, erg hard, maar ik haalde een nieuw PR! :D Maar liefst twintig seconden sneller! Hoewel ik het op wintersport niet belangrijk vind om alles zoveel en zo snel mogelijk te doen, was deze overwinning toch erg leuk!

5x Leuk; Wintersport in Mayrhofen5x Leuk; Wintersport in Mayrhofen

Uitrusten en ontspannen

Skiën vraagt aardig wat energie van het lichaam en gecombineerd met de kou moeten we soms echt weer even op temperatuur komen. Gelukkig zijn er genoeg gezellige restaurantjes op de piste, waar ze overigens ook weer die overheerlijke warme chocolademelk verkopen, waar we eventjes kunnen uitrusten en kunnen genieten van de zon. Beentjes omhoog, warme chocolademelk, zonnetje en ontspannen maar!

5x Leuk; Wintersport in Mayrhofen5x Leuk; Wintersport in Mayrhofen

Het prachtige landschap

Het allerfijnste aan de wintersport in Mayrhofen is toch wel het prachtige landschap. Beneden in het dal kijk je je ogen al uit, maar bovenop de berg weet je helemaal niet meer waar je moet kijken. Het uitzicht is geweldig en een tikkeltje magisch. Die eenzame bergtoppen waar nog nooit iemand is geweest, de onaangetaste sneeuw dat een klein beetje glinstert in de zon, prachtig!

5x Leuk; Wintersport in Mayrhofen5x Leuk; Wintersport in Mayrhofen

Gaan jullie ook wel eens op wintersport?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Rosanne

  Zo fijn dat zo’n bestemming ver weg als tweede thuis kan voelen! Ik heb dat dus met een dorp in Zuid-Frankrijk, waar ik zo’n 10 keer heb gekampeerd met mijn ouders. Voelt echt als thuiskomen. Bijzonder vind ik dat!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Klinkt ook heerlijk! Daar is het vast een stuk warmer! :)

   Reageer...
 • Rianne

  Oh die foto’s, heeerlijk! Ik ga zelf over 11 dagen (aftellen haha) naar Oostenrijk, ik heb er zoveel zin in! Ook naar een plaatsje waar ik al minstens 10 keer ben geweest :)

  Reageer...
 • Maaike

  ik ben in totaal 2 keer op wintersport vakantie geweest. En ik wil zo graag weer! Maar eerst maar even sparen haha ;)

  Reageer...
 • Dina

  Die foto’s… Heerlijk!
  Ik ben een keer op wintersport geweest en dat was geweldig, zou het heel graag weer eens doen!

  Reageer...
 • Alisa

  Leuk! Ik heb precies het zelfde ’thuis’ gevoel bij het zwitserse dorpje waar ik altijd heen ga op wintersport. Toevallig ga ik daar ook al 13 jaar heen, haha! Fijn om van die foto’s te zien, ik kan niet wachten tot ik mag! :D

  Reageer...
 • Karlijn

  Wat jij zegt over Mayrhofen als tweede huis is zo herkenbaar. Vanaf mijn tweede kom ik in Wagrain (en vanaf mijn vierde op de ski, later snowboard) en het voelt ook echt als thuis. De mensen, het eten, het bed :)

  Reageer...
 • Linda

  Ohh het ziet er zo leuk uit! Ik ben nog nooit op wintersport geweest maar ik zou het graag ooit een keer doen!

  Reageer...
 • Kelly

  Wat een leuke foto’s!

  Reageer...
 • Anneleen

  Mijn vader en zus kunnen skiën maar ik niet. Toch ging ik vorig jaar samen met hen en mijn moeder mee op skivakantie naar Zwitserland. Ik maakte er samen met mijn moeder prachtige wandelingen, de berglucht is inderdaad fantastisch en de uitzichten daar zijn fenomenaal! Geniet er nog maar lekker van!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   We hebben vandaag ook een heerlijke wandeling gemaakt! Dankjewel Anneleen, doe ik zeker! :D x

   Reageer...
 • Manon

  Ziet er heerlijk uit!

  Reageer...
 • Elisa

  Ik ben er nog noooit geweest. Op wintersport en denk dat het er nooit echt van zal komen. Aangezien meneer hier echt niet op latten te krijgen is.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Je hoeft niet persee te skiën! Je kan ook prachtige wandelingen maken! :)

   Reageer...
 • Winny

  Leuk om te lezen, in maart ga ik voor het eerst naar Mayrhofen, eerste keer Oostenrijk ook. Ik vind het altijd heel fijn als een vakantiebestemming als tweede thuis aanvoelt. Ik ga het beleven!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wat leuk! Heel veel plezier gewenst alvast! Laat je weten hoe het was? :D

   Reageer...
 • Mayrhofen; Mijn vakantie photo diary! - Wish Flower

  […] Afgelopen week was ik in het prachtige Mayrhofen samen met mijn vriend en ouders. Ik heb er al een klein stukje over geschreven maar er valt nog veel meer te vertellen, vandaar deze vakantie diary. Ondanks dat ik het grootste […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?