5 vakantiebestemmingen van mijn travel wishlist

Op ontdekkingstocht in een klein dorpje. Een middagje bij het zwembad. Dansen op het strand met een cocktail in mijn handen terwijl de zon ondergaat. Ik verlang ernaar. Ik mis het. Helaas is het dit jaar voor mij, en vele anderen, niet mogelijk geweest om te genieten van een welverdiende vakantie. Des te meer reden om te dagdromen over toekomstige vakanties, voor wanneer het weer wél mogelijk is.

Vakantiebestemmingen waar ik bij wegdroom

Het is nu nog lastig in te schatten wanneer we weer zorgeloos op vakantie kunnen. Ik hoop van harte dat het zo rond de meivakantie weer tot de mogelijkheden behoort. Nu de dagen weer korter en donkerder zijn betrap ik mijzelf er regelmatig op dat ik in mijn gedachten wegdroom naar een zonnige bestemming. Dat is waar we het nu maar even mee moeten doen. Daarom ben ik in de tussentijd aan de slag gegaan met het maken van een travel wishlist, met daarop de vakantiebestemmingen waar ik volgend jaar graag naartoe zou willen gaan. Op deze wishlist staan zowel bestemmingen die dicht bij huis zijn, als bestemmingen die iets verder weg zijn. 

Kopenhagen

Het Deense Kopenhagen is misschien wel de vakantiebestemming die het langste op mijn travel wishlist staat! Eigenlijk zou ik er graag in de winter naar toe willen, zodat ik het kleine stadje tijdens de knusse feestdagen in volle glorie kan ervaren, maar de lente trekt mij ook wel. Ik zie Kopenhagen als een echt ‘design’ walhalla; de lijst met winkels en flagship stores van dé Scandinavische designmerken die ik zou willen bezoeken is in de afgelopen jaren flink gegroeid. 

Curaçao

Witte stranden, palmbomen, cocktails, snorkelen, de gekleurde huisjes in het kleurrijke Willemstad. Dat is waar ik altijd aan denk als het over Curaçao gaat. Het lijkt mij heerlijk om mijzelf, zeker in deze tijden, even af te kunnen sluiten van de rest van de wereld en om me voor een weekje zonder zorgen in ‘het paradijs’ te bevinden.

Spanje

Anders dan de andere vakantiebestemmingen op mijn lijstje, is Spanje een overkoepelende bestemming die ik graag verder wil ontdekken. Mallorca, Valencia, Bilbao, Sevilla, de wijnregio’s in het noordwesten, ik kan nog wel even doorgaan. Voor mijn gevoel heb ik tot nu toe slechts een fractie gezien van het land. Daarom zou ik het allerliefst een enorm lange roadtrip willen maken door het land dat mij elke keer weer weet te verrassen. 

Florence

Het stadje Florence heb ik als gevolg van persoonlijke perikelen nooit helemaal kunnen ervaren zoals ik dat graag had gewild. Om die reden zou ik graag nog een keer terug willen gaan om de stad beter te leren kennen. Ik kan niet wachten om weer door de smalle straatjes te lopen, de Ponte Vecchio weer te zien, en om een middag door te brengen in de Boboli Gardens. Oh, en pasta natuurlijk. En pizza! Gotta love de Italiaanse keuken. 

New York

In 2013 heb ik mijzelf voorgenomen om elke vijf jaar een bezoekje te brengen aan de stad die nooit slaapt: New York. Door omstandigheden (lees: president en ongunstige dollarkoers) heb ik dat idee laten varen en is het er vooralsnog niet van gekomen. Toch spookt het idee regelmatig door mijn hoofd. Struinen door Central Park, shoppen op 5th avenue: ik mis de stad!

Welke vakantiebestemmingen staan er op jouw wishlist? 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

In samenwerking met
  • Interesse in een samenwerking?