5 Filmtips; I Origins & Big Hero 6

De afgelopen tijd heb ik weer aardig wat films gekeken en deze keer waren het eigenlijk alleen maar redelijk nieuwe films uit 2014. Er zitten weer een aantal pareltjes bij en een aantal films die je beter kan overslaan. Ik hoop dat jullie iets aan mijn filmtips hebben voor als je zin hebt om een film te kijken, maar niet weet welke!

5 Filmtips; I Origins & Big Hero 6

The Hundred-Foot Journey (2014)

Op aanraden van Iris keek ik de The Hundred-Foot Journey. De film gaat over de Indiase Hassan Kadam (gespeeld door Manish Dayal) die samen met zijn familie terecht komt in een Frans dorpje. Ze besluiten om een Indiaas restaurant te openen, Maison Mumbai. Aan de overkant van de straat ligt het klassieke restaurant Le Saule Pleureur en gaan de restaurants de strijd met elkaar aan. Ik vond het een hele fijne feelgood film. De meeste feelgood films hebben niet echt een diepzinnig verhaal, maar deze wel!

Filmtips

5 Filmtips; I Origins & Big Hero 6

I Origins (2014)

I Origins gaat over de moleculair bioloog Ian Gray en zijn obsessie met het menselijk oog. Op een gegeven moment raakt hij geobsedeerd met een meisje en haar ogen, die de rode draad wordt van zijn wetenschappelijke onderzoek. Van I Origins had ik na het zien van de trailer hele hoge verwachtingen, maar helaas zijn deze verwachtingen niet waar gemaakt. Het verhaal zit opzich goed in elkaar, maar gaat erg langzaam. Persoonlijk vond ik alleen de laatste vijf minuten van de film écht interessant.

Filmtips

5 Filmtips; I Origins & Big Hero 6

The Theory of Everything (2014)

Wat was dit een prachtige film! The Theory of Everything gaat over de natuurkundige Stephen Hawking (gespeeld door Eddie Redmayne). In de film wordt zijn jeugd, relatie met Jane (gespeeld door Felicity Jones) en de ongeneeslijke spierziekte ALS uitgelicht. Het is een meeslepend en treurig verhaal, maar vooral ook erg krachtig.

Filmtips

5 Filmtips; I Origins & Big Hero 6

Taken 3 (2014)

De taken films zijn typisch zo’n voorbeeld van vervolgen waar ze eigenlijk gewoon mee moeten stoppen. Taken 1 was goed, Taken 2 iets minder en Taken 3 slaat eigenlijk helemaal nergens op. Ex-CIA agent Bryan Mills (gespeeld door Liam Neeson) doet er alles aan om zijn onschuld te bewijzen op het moment dat hij beschuldigd wordt van een moord in zijn eigen huis. Dit resulteert in een film vol actie scenes die zoals gewoon weer erg goed zijn, maar hij had ook gewoon even kunnen praten met de resercheur, dan had heel die film niet gemaakt hoeven worden..

Filmtips

5 Filmtips; I Origins & Big Hero 6

Big Hero 6 (2014)

Wat hou ik toch van animatiefilms! Big Hero 6 gaat over Hiro Hamada en zijn relatie met zijn beste vriend Baymax, een robot. Ze raken betrokken bij een misdaad en doen er samen met hun vrienden alles aan om de misdaad te bestrijden. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat deze film een iets hoger WALL·E of Despicable Me gehalte had, maar ondanks dat was de film nog steeds erg grappig en leuk om te zien!

Filmtips

Welke films hebben jullie de laatste tijd gekeken? Wat zijn jullie filmtips?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • monique

  Oh! Volgens mij hebben wij een beetje dezelfde smaak films. Big Hero 6 en The Theory of Everything heb ik gezien en die waren fantastisch. Alle andere aanraders klinken fantastisch!

  Reageer...
 • Dina

  The Theory of Everything wil ik ook heel graag zien! Big Hero 6 vond ik heel leuk.

  Reageer...
 • Karlijn

  The Theory of Everything heb ik met een vriendin in de bioscoop gezien. Ik vond hem prachtig en Eddie heeft zijn oscar sowieso verdient! Ik vond het een prachtige film. Meer over het leven van zijn vrouw en hoe haar ‘simpele’ belofte; ik kies voor jou uiteindelijk leidt tot een huwelijk van jaren en jaren lang. Indrukwekkend. X

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Oh leuk overzichtje! Stiekem wil ik big hero 6 wel zien :p

  Reageer...
 • Mylene

  The Hundred-foot Journey is zooo leuk. Big Hero 6 ga ik vanavond denk ik maar even kijken. Die staat al een tijdje op mijn lijstje. En Taken 3, ik weet het niet. Heb laatst Taken 2 gezien en vond die inderdaad maar minder. Dus ik denk dat ik die bewaar voor als ik gewoon even snel zin heb in een film.

  Reageer...
 • Marlous

  Ja, je favorieten uit dit lijstje heb ik ook gezien! De rest kan ik ook niet zo veel over zeggen, maar die hoef ik dus niet te zien ;-)

  Reageer...
 • Anneleen

  Leuk gedaan zo met die hartjes! :) ik ben vooral benieuwd naar de laatste ;) mijn vriend en ik kijken echt graag van die luchtige, animatiefilms :)

  Reageer...
 • Ines

  Big hero six vond ik prachtig! :) En The theory of everything ook, bij beide was het stiekem traantjes laten van ontroering!

  Reageer...
 • Zina

  Big Hero Six heb ik toevallig afgelopen zaterdag gekeken, vond ‘m best leuk maar inderdaad niet zo leuk als bijvoorbeeld Dispicable Me. The Theory Of Everything heb ik al een tijdje geleden gekeken en die vond ik echt heel mooi, het acteerwerk van vooral Eddie Redmayne vond ik steengoed.

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?