5 Filmtips; I Origins & Big Hero 6

De afgelopen tijd heb ik weer aardig wat films gekeken en deze keer waren het eigenlijk alleen maar redelijk nieuwe films uit 2014. Er zitten weer een aantal pareltjes bij en een aantal films die je beter kan overslaan. Ik hoop dat jullie iets aan mijn filmtips hebben voor als je zin hebt om een film te kijken, maar niet weet welke!

5 Filmtips; I Origins & Big Hero 6

The Hundred-Foot Journey (2014)

Op aanraden van Iris keek ik de The Hundred-Foot Journey. De film gaat over de Indiase Hassan Kadam (gespeeld door Manish Dayal) die samen met zijn familie terecht komt in een Frans dorpje. Ze besluiten om een Indiaas restaurant te openen, Maison Mumbai. Aan de overkant van de straat ligt het klassieke restaurant Le Saule Pleureur en gaan de restaurants de strijd met elkaar aan. Ik vond het een hele fijne feelgood film. De meeste feelgood films hebben niet echt een diepzinnig verhaal, maar deze wel!

Filmtips

5 Filmtips; I Origins & Big Hero 6

I Origins (2014)

I Origins gaat over de moleculair bioloog Ian Gray en zijn obsessie met het menselijk oog. Op een gegeven moment raakt hij geobsedeerd met een meisje en haar ogen, die de rode draad wordt van zijn wetenschappelijke onderzoek. Van I Origins had ik na het zien van de trailer hele hoge verwachtingen, maar helaas zijn deze verwachtingen niet waar gemaakt. Het verhaal zit opzich goed in elkaar, maar gaat erg langzaam. Persoonlijk vond ik alleen de laatste vijf minuten van de film écht interessant.

Filmtips

5 Filmtips; I Origins & Big Hero 6

The Theory of Everything (2014)

Wat was dit een prachtige film! The Theory of Everything gaat over de natuurkundige Stephen Hawking (gespeeld door Eddie Redmayne). In de film wordt zijn jeugd, relatie met Jane (gespeeld door Felicity Jones) en de ongeneeslijke spierziekte ALS uitgelicht. Het is een meeslepend en treurig verhaal, maar vooral ook erg krachtig.

Filmtips

5 Filmtips; I Origins & Big Hero 6

Taken 3 (2014)

De taken films zijn typisch zo’n voorbeeld van vervolgen waar ze eigenlijk gewoon mee moeten stoppen. Taken 1 was goed, Taken 2 iets minder en Taken 3 slaat eigenlijk helemaal nergens op. Ex-CIA agent Bryan Mills (gespeeld door Liam Neeson) doet er alles aan om zijn onschuld te bewijzen op het moment dat hij beschuldigd wordt van een moord in zijn eigen huis. Dit resulteert in een film vol actie scenes die zoals gewoon weer erg goed zijn, maar hij had ook gewoon even kunnen praten met de resercheur, dan had heel die film niet gemaakt hoeven worden..

Filmtips

5 Filmtips; I Origins & Big Hero 6

Big Hero 6 (2014)

Wat hou ik toch van animatiefilms! Big Hero 6 gaat over Hiro Hamada en zijn relatie met zijn beste vriend Baymax, een robot. Ze raken betrokken bij een misdaad en doen er samen met hun vrienden alles aan om de misdaad te bestrijden. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat deze film een iets hoger WALL·E of Despicable Me gehalte had, maar ondanks dat was de film nog steeds erg grappig en leuk om te zien!

Filmtips

Welke films hebben jullie de laatste tijd gekeken? Wat zijn jullie filmtips?