5 Filmtips; Gone Girl, Epic & Delivery Man

De laatste tijd begin in het steeds leuker te vinden om films te kijken. Normaal gesproken ben ik vooral van de series, maar toen ik gisteren opeens drie films achter elkaar keek, kwam ik tot de conclusie dat ik dat eigenlijk ook wel heel erg leuk vind! Het komt regelmatig voor dat ik iemand hoor praten over een film of een paar tweets voorbij zie komen met fijne filmtips. Daarom lijkt het me leuk om zo nu en dan een aantal filmtips met jullie te delen van de films die ik recent gekeken heb! Zin om een film te kijken, maar weet je niet welke? Misschien heb je dan iets aan deze filmtips!

5x Filmtips; Gone Girl, Epic & Delivery Man

Gone Girl (2014)

Op het moment dat het mogelijk was om Gone Girl te kijken, stond Twitter vol met hele verschillende meningen over deze film. Van briljant tot verschrikkelijk. Goede reden om de film te kijken en zelf een mening te vormen! Gone Girl gaat over Nick (gespeeld door Ben Affleck) en Amy (gespeeld door Rosamund Pike). Op de dag van hun vijfjarig huwelijksjubileum is Amy opeens verdwenen en wordt er een zoektocht gestart. Tijdens het onderzoek naar de verdwijning van Amy lijkt het er keer op keer dat Nick de schuldige is. Tijdens het zien van de film veranderde mijn mening regelmatig. Door de vele commotie rondom de film had ik hoge verwachtingen, maar richting het einde dacht ik vooral: “Wat? Is dit het? Dit is raar” en had het een behoorlijke anti-climax. Ondanks dat is het een indrukwekkende film, waar je nog wel een paar dagen over na zal denken.

Filmtips

5x Filmtips; Gone Girl, Epic & Delivery Man

Epic (2013)

Epic is een heerlijke film om even bij weg te dromen! Als de moeder van Mary Katherine overlijd gaat ze een tijdje bij haar vader wonen, waar ze geen hele goede band mee heeft. Haar vader is een onderzoeker in een natuurgebied waar hij de aanwezigheid van magische wezens probeert te aan te tonen. Totaal onverwachts voegt Mary Katherine zich bij de magische wezens om mee te vechten in de strijd tussen goed en kwaad. Als je houdt van animatie en fantasy is dit een hele leuke film om te kijken!

Filmtips

5x Filmtips; Gone Girl, Epic & Delivery Man

Delivery Man (2013)

Hoewel Delivery Man op IMDb slechts een 6.4 krijgt, vond ik het een hele mooie film, mét een mooie boodschap. David Wozniak (gespeeld door Vince Vaughn) was in het verleden een spermadonor, bekend onder de naam Starbuck. Als bekend wordt dat hij 533 kinderen op de wereld heeft gezet besluit hij een aantal van mijn kinderen op te zoeken en ze te helpen waar nodig, zonder zijn identiteit vrij te geven. De groep kinderen is tegelijkertijd op zoek naar hun biologische vader waardoor David voor een moeilijke keuze komt te staan. In eerste instantie dacht ik dat de film een komedie was, maar hij bleek toch best serieus te zijn, maar daardoor niet minder goed!

Filmtips

5x Filmtips; Gone Girl, Epic & Delivery Man

Hachi: A Dog’s Tale (2009)

Deze film staat hoog in mijn lijstje van beste films ooit! Hachi: A Dog’s Tale verteld het verhaal van Hachiko en Parker Wilson (gespeeld door Richard Gere). Op een avond komt Parker de kleine verlaten pup tegen op het station en besluit hij hem mee naar huis te nemen. Hoewel het niet zijn bedoeling is om de pup te houden, bouwt hij er ongemerkt een band mee op en besluit hij de pup alsnog te houden en Hachiko (Hachi) te noemen. Hachi brengt Parker elke dag naar het station en wacht hem aan het einde van de dag ook weer op. Als Parker op een dag niet terugkomt, blijft Hachi elke dag wachten bij het station. Een prachtig en meeslepend verhaal, een echte tranentrekker!

Filmtips

5x Filmtips; Gone Girl, Epic & Delivery Man

Pitch Perfect (2012)

Toen ik hoorde dat er een vervolg kwam op Pitch Perfect besefte ik me dat ik het eerste deel nog nooit had gezien! Pitch Perfect gaat over Beca Mitchell (gespeeld door Anna Kendrick) die gaat studeren, maar geen behoefte heeft aan een sociaal leven. Totdat ze in aanraking komt met de Barden Bellas, een a capella zanggroep bestaande uit allemaal meisjes, die concurreert met de Barden Treblemakers, een groep bestaande uit alleen maar jongens. De film deed me heel erg denken aan de opzet van Glee! Het is een leuke en komische feel good film. Laat het tweede deel maar komen!

Filmtips

Welke films hebben jullie de laatste tijd gekeken? Wat zijn jullie filmtips?